Koken met Magda, broodjes gevuld met mosselragoutUitgegeven op 09-10-2012 om 14:50 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Koken met Magda, we hebben de draad weer opgepikt. Magda en Wijb waren te gast in restaurant 'T Plein in Hippolytushoef. Leonie en Jos Kuiper waren bereid gevonden om de mooie keuken beschikbaar te stellen. Henk-Jan Wittink maakte de foto's. Er is nog veel meer goed smakelijk nieuws op komst vanuit 'T Plein, maar daar leest u binnenkort meer over op Wieringernieuws!
Een heerlijk warm lunchgerecht, broodjes gevuld met mosselragout.
Wij bedanken de familie Kuiper van restaurant 't Plein voor het beschikbaar stellen van de keuken om de gerechten te kunnen bereiden.
Broodjes gevuld met mosselragout (2 pers.)
15 gram boter
10 gram bloem
1 ¼ dl kruidenbouillon
3 el roomkaas met mierikswortel
2 italiaanse bollen
1 el kruidenboter
1 dunne prei en 100 gram wortel in reepjes
250 gram gekookte mosselen
2 el fijngehakte dille
zout en peper
Eerst om boodschappen!
De ingrediënten.
Voorbereiding, het snijden.
Jos zet de moderne oven alvast voor ons aan.
Verwarm de boter in een pannetje. Roer de bloem erdoor en laat in 2 minuten garen. Voeg de bouillon langzaam al roerend toe tot een mooie gebonden saus. Voeg de roomkaas toe en laat deze al roerend smelten.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Vaste hulp Wijbrand Poortman mocht de broodjes uithollen en verrichtte weer hand- en spandiensten. Hij trof het, er stond een grote vaatwasmachine klaar, hij hoefde niet met de hand af te wassen deze keer.
Snij de kapjes van de bollen en hol deze zoveel mogelijk uit. Bestrijk de binnenkant met de kruidenboter, besprenkel de buitenkant met water en bak ze 5 minuten in het midden van de oven warm en krokant.
Roer de groenten en de mosselen door de saus en laat nog ongeveer 3 minuten zachtjes koken. Roer de dille door de ragout en breng deze op smaak met peper en zout. Vul de bollen met de ragout en serveer direct.
Dit ziet er prima uit!
Wijbrand heeft vuurvaste handen.
Uiteindelijk in de broodjes geschept.
En daarna proeven.... heerlijk!
Eet smakelijk, Magda
Zie ook:
http://www.kokenmetmagda.webs.com