Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 08-10-2012 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


woensdag 17 oktober

Midden Java centraal bij Vrouwen van Nu

HIPPOLYTUSHOEF - Een foto-impressie van Midden Java staat centraal bij de Vrouwen van Nu, afdeling Wieringen. De heer ten Have heeft al meerdere keren een prachtige diapresentatie voor de vereniging verzorgd. Dit keer laat hij, aan de hand van een dia klankbeeld, de leden en gasten kennismaken met Midden Java.

De reis vangt aan in de historische stad Jogyakarta waarvan vele bezienswaardigheden, als het koninklijk paleis, de architectuur en de ceremonieën en dansen, worden getoond. De reis voort langs Cilicap met zijn vissershaven, het gebergte Diengplateau, de vulkaan Merapi en de tempel Borobudur, het boeddhistische heiligdom. Gasten zijn deze avond van harte welkom. De avond wordt gehouden in café de Harmonie te Hippolytushoef, aanvang 20.00 uur, entreeprijs voor leden € 4,-, voor gasten € 7,-. Koffie of thee voor aanvang en een consumptie in de pauze is hierbij inbegrepen.
Meer informatie over de Vrouwen van Nu: www.nbvp.nl afdeling Wieringen.


donderdag 18, dinsdag 23 en donderdag 25 oktober

Garnalenvissen vanuit Den Oever

DEN OEVER - In het Werelderfgoed Waddenzee wordt in de herfstvakantie op garnalen gevist. Met de WR 117, met overdekt zitgedeelte (dus regen geen probleem) varen we om 13.00 uur uit vanaf Oostkade 3. Tijdens deze prachtige rondvaart van 2 uur wordt van alles verteld over de haven met alle schepen, de sluizen en de Afsluitdijk.Bij laag water gaan we de zeehonden bekijken op de drooggevallen zandbanken en met hoog water kunnen we ze zwemmend bewonderen. Vele vogels kunnen we langs de waterlijn zien fourageren. Dan gaat het net overboord, er wordt koffie gedronken en na 20 minuten wordt de vangst bekeken. In bakken worden de vele soorten visjes, krabben en garnalen bekeken en mag je ze natuurlijk ook aaien en vasthouden. Dan worden ze weer teruggedaan in de Waddenzee. De grootste garnalen gaan we koken. Na een kleine cursus garnalen pellen, drukken, draaien en trekken, is het smullen geblazen.
Bij terugkomst in de haven mag iedereen een zakje mee naar huis nemen.Neem fototoestel en verrekijker mee! Kosten € 12,50 en kinderen t/m 7 jaar € 10,00.

Kijk op www.degrootrecreatie.nl voor opgave of bel 0630443820.


donderdag 18 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 19 oktober

Spreekuur Visio

WIERINGERWERF - Van 13.30-15.30 uur organiseert Wonen Plus Welzijn in samenwerking met de ANBO een voorlichtingsmiddag van de Koninklijke Visio in de Dukdalf. Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Visio legt uit wat er voor mogelijkheden zijn voor onderzoek en revalidatie bij een visuele beperking. De meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen worden behandeld. Er is een algemene uitleg over hulpmiddelen bij een visuele beperking en de mogelijkheden van de afdeling Advies van Visio. Er is ook een stand met hulpmiddelen aanwezig.

Een ieder is van harte welkom in de Dukdalf, Schipperskade 1, Wieringerwerf.

Meer informatie via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, tel. 0227- 600079 (ma t/m vrij 9-12 uur).


vrijdag 19 oktober

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Gezelligheid is troef in café de Kasteleen tijdens de maandelijkse Keerzavond. Iedere derde vrijdag van de maand wordt een wedstrijd in de derde competitie Keezen gespeeld.

Ook deze winter kan men in competitieverband het gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur.

De volgende speelavonden zijn op 23 November en 21 December.


vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Wieringer biljartkampioenschap

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) organiseert het tiende Wieringer biljartkampioenschap. In Dorpshuis Hippolytushoef binden biljarters van Wieringer verenigingen de strijd aan in de spelsoort libre.

De organisatie is in handen van de D.A.S, die 10 jaar geleden (op 3 juli 2002 is) opgericht. Het is dus een dubbel jubileum. Vrijdagavond om zeven uur wordr het toernooi officieel geopend. Een kwartier later is onder het toeziend oog van de wedstrijdleiders de afstoot van het toernooi. Titelverdediger Jan Slijkerman van RKBC speelt de openingswedstrijd. Dit jaar zijn er 32 deelnemers van 7 biljartverenigingen. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om vier uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.


Titelverdediger Jan Slijkerman

De wedstrijdleiding is weer in handen van Dirk Doves, Ad Bogert, Peter Kool en Willem Waiboer. De openingswedstrijd en de finalepartijen worden gearbitreerd door Piet Luiken.
Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg is vrij.


zaterdag 20 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 20 oktober

Hotclub Magnus in Slot Schagen

SCHAGEN - ‘Manouche Productions’ presenteert een avondje ‘gipsy-swing’ in Slot Schagen met zigeunerorkest Trio Alexio. Zij zijn graag gezien gasten op festivals in binnen- en buitenland.Tijdens hun ‘Tour de Swing’ door Nederland, brengt het supertrio hun nieuwe programma ‘Ode aan Django Reinhardt’. De familie Alexio bespeelt in het bekende ‘Hot de France’ genre, de originele Mario Maccafari gitaren gebouwd door Henri Selmer, waarmee ook Django Reinhardt furore maakte.
Alexio speelt met een vette knipoog naar Rosenberg in de originele bezetting met virtuoos Alexio Mensi op leadguitar, Jasper Mayo, rhytm guitar en Gerry Cristelli op double bass.


Gast vocalist ‘puur zang’ Hans Bootsman zingt op uitnodiging aanstekelijke ‘standards’ als ‘Dinah’, ‘I’ve got rhytme’ en speelt op piano ‘in mineur’ ‘Autumn leaves’ omdat de herfst is ingevallen.

Tevens worden als achtergrond unieke filmbeelden vertoond van Django Reinhardt deze avond. De slotbrug van ‘Hotclub de Magnus’ in Slot Schagen wordt zaterdagavond 20 oktober neergelaten om 20.30 uur. Welkom op reservering 0627358930 i.v.m. de bitterballen …..


zaterdag 20 oktober

Kienen

LUTJEWINKEL – Vanavond is er kienen in het clubgebouw naast de speeltuin. Om 20.00 uur is de start van de avond.

De hoofdprijs is een tablet (computer). Kaartjes kosten €1,=. Met 8 rondjes maakt de Dorpsvereninging "De Lutters" er een gezellige avond van. Kom op tijd , want vol is vol. Het clubgebouw is vanaf 19.30 geopend.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 20 oktober
zaterdag 20 oktober

Actie KWF kankerbestrijding

HIPPOLYTUSHOEF - HippoGym viert jubileum met actie voor kankerbestrijding Koningin Wilhelmina Fonds.

Tien jaar Spinning in Hippolytushoef. De manier om de conditie op peil te houden en te verbeteren. Om deze mijlpaal te vieren nodigt HippoGym al haar leden uit om te komen spinnen. Uiteraard zijn ook niet leden van harte welkom om een kijkje te nemen in het sportgezondheidscentrum.

zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 21 oktober

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: ds. S Lamsma (Den Helder) in de Hippolytuskerk.


zondag 21 oktober

Piano recital in Lucaskerk

WINKEL - Meesterpianist James Lisney geeft voor de Culturele Stichting Niedorp een pianorecital in de Lucaskerk.

Meesterpianist James Lisney is een integer en ervaren musicus, die zich onderscheidt door zijn heldere klankvorming en duidelijk vormbesef. Naast zijn optredens in het Concertgebouw nu voor de tweede keer in Winkel te beluisteren.
Lisney beheerst een breed repertoire en dat komt ook deze avond tot uiting. In dit recital speelt hij composities van Mendelssohn, Chopin, Schubert en Debussy.De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Lucaskerk te Winkel. De kerk heeft een prachtige akoestiek, is ’s winters goed verwarmd en beschikt over comfortabele stoelen. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid.
De recital begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 10,00.
Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.


zondag 21 oktober
zondag 21 oktober

Melange in concert

SCHAGEN - Zanggroep Melange geeft om 14.30 uur een concert in de Ridderzaal van Slot Schagen. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld..

De zanggroep Melange bestaat uit Myrna v.d. Heuvel (sopraan), Anne Wirix (sopraan), Henk de Regt (bas-bariton) en Gré Dinkla (piano).
Oorspronkelijk omvatte de groep nog een bariton, maar helaas is Ger Roos in juni 2011 overleden. De liefde voor de muziek echter heeft de groep doen besluiten om toch door te gaan.
Melange is vanaf 2000 actief in deze omgeving en heeft sindsdien vele concerten gegeven in instellingen en voor verenigingen, waaronder ook vele Kerstconcerten. Bovendien was een jaarlijks concert in de kerk van Haringhuizen traditie.

Naast het zingen in zanggroep Melange hebben de leden afzonderlijk nog vele activiteiten, die met zang en muziek te maken hebben.

In de achterliggende periode heeft Melange een breed repertoire opgebouwd, dat varieert van licht klassiek, opera, operette, musical en chanson tot het Nederlandse lied, met daarnaast nog een groot aantal Kerstliederen.


zondag 21 oktober

Struinen over duin, dijk en strand

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland maakt van 09.00 tot 13.00 uur een zwerftocht door de afwisselende natuur bij Den Helder. We gaan op zoek naar verrassende natuur tijdens deze herfstexcursie en letten speciaal op vogels en sporen in het landschap.

De herfst is een prachtige periode om de natuur te beleven. Weet u dat in deze periode van het jaar de mossen vaak prachtig bloeien? We komen natuurlijk paddenstoelen tegen. Vogels trekken altijd de aandacht. Het wemelt nu van de trekvogels op weg naar het zuiden. Op het strand krijgen we vast drieteenstrandlopers te zien. Die rennen voortdurend langs de vloedlijn om iets eetbaars te vinden. Maar we zien er misschien ook sneeuwgorzen. Tussen het aanspoelsel gaan we op zoek naar leuke vondsten. Vaak zijn er sporen van vossen te vinden die ’s nachts het strand afstropen, op zoek naar iets eetbaars. We letten ook op zeevogels zoals zeekoet en zwarte zee-eend.
Als u een verrekijker heeft, is het handig die mee te nemen. U ziet zoveel meer…
Vanwege de lengte van de wandeling is het verstandig iets te eten en te drinken mee te nemen.


Onderweg komen we vast sporen van een vos tegen. Foto Leen Gottschal

Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl Bel voor meer informatie 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel is ook ter plaatse aansluiten en betalen mogelijk. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


zondag 21 oktober

Vogeltrekexcursie op Balgzand

DEN HELDER - De vogeltrek op het Balgzand is nu op het hoogtepunt en prachtig te bekijken. Er zitten nu grote groepen steltlopers. Soms vliegen tussen de 50.000 en 100.000 vogels rond! De gids van Landschap Noord-Holland wil dat natuurlijk graag laten zien. U kunt mee van 11.00 - 13.00 uur.

De najaarstrek is voor vogelliefhebbers altijd weer een beleving. Er komen soms enorme vluchten langs, maar vaak trekken die ’s nacht over. Als u wakker wordt zijn de vogels alweer gevlogen. Op het Balgzand kunt u de drukte van de trek wel beleven. Vooral als de vloed opkomt verlaten de vogels het wad om op de schorren of achter de dijk uit te rusten. Dan zijn er soms spectaculaire groepen te bekijken. Van soorten als kanoet- en bonte strandloper vliegen er vaak duizenden rond. Ook vogels die minder talrijk zijn zoals sneeuwgors en frater maken deze excursie tot een belevenis. Er zit regelmatig een slechtvalk op een paal. Ook bijzonder!
Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een prachtige excursie. Als u op tijd aanwezig bent staat de koffie en thee klaar.


Enorme troepen strandlopers op het Balgzand. Foto Leo Hofland

Er zijn fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk.
De kosten voor de excursie bedragen € 6,50 per persoon, voor Beschermers € 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


zondag 21 oktober

Paddenstoelenexcursie

WIERINGERMEER - Staatsbosbeheer en Natuurvereniging Wierhaven organiseren. van 10.00 - 11.30 uur een paddenstoelenexcursie in het Robbenoordbos. Onder leiding van een ervaren gids maken we een wandeling van ongeveer anderhalf uur door het bos.Rood met witte stippen kent iedereen en spreekt erg tot de verbeelding. Maar wie heeft ooit een Wimperzwam of een Groene Knolamaniet gezien? Dat kan met deze excursie.

Aanmelden kan op excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de exacte locatie van vertrek.
Bij regen gaat de excursie niet door. Kosten € 2,50 per persoon. Graag gepast betalen.


maandag 22 oktober

Reanimatie en AED training

HOORN - Partner van de Nederlandse Hartstichting verzorgt van 18.50 uur tot 22.45 uur een reanimatie en AED training in het Westfriesgasthuis.

De kosten zijn 40 euro pp.
Aanmelden via de website www.reanimatie-westfriesland.nl, of telefoon: 0229-236729.


maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober

Wieringer Zwem4daagse

HIPPOLYTUSHOEF - Traditiegetrouw wordt de Wieringer zwem4daagse in de herfstvakantie gehouden. Het bad is dan volgens een aangepast rooster geopend. De locatie is natuurlijk Zwembad “De Venne”, waar dit jaar alweer voor de 34e keer de zwem4daagse wordt gehouden.

In samenwerking met vrijwilligers van de buurtverenigingen Noordervenne en Klufterkrogt wordt weer een leuk programma in elkaar gezet. De middagen van 14:00-16:30 zijn ingericht voor de jeugdige 4daagse deelnemers. Van 14:00 tot 14:45 worden de banen gezwommen, daarna mag er lekker gespeeld worden. Deelnemers t/m 10 jaar zwemmen 250 meter (=10 banen) en vanaf 11 jaar 500 meter (=20 banen). Het programma zal weer gevarieerd zijn. Er zijn verschillende activiteiten, maandag en dinsdag zijn er spelletjes rond het bad, de spelletjes worden begeleid door vrijwilligers van de beide buurtverenigingen. Op woensdag is er verkleed zwemmen en krijgen de mooiste jongen en meisje de titel Miss/Mister zwem4daagse. Op donderdag lekker zwemmen in een pyjama of nachtpon. Wie wordt dit jaar loopmatkampioen, en wie kan er het langst aan een spijkerbroek boven het water hangen. Uiteraard is er ook aan de creatievelingen gedacht zij mogen een kleurplaat inkleuren. Aan alle activiteiten zijn prijzen gekoppeld. Tijdens het vrijzwemmen zijn er in het bad verschillende spelvlotten met natuurlijk ook weer een groot opblaasobject! Dit jaar sluiten we op donderdagavond de zwem4daagse af met een LIVE DISCO en PLAYBACK show, dit i.v.m. de halloweenmarkt op vrijdag. Deze avond mag er alleen gezwommen worden door de deelnemers van de zwem4daagse op vertoon van hun zwem4daagse kaart, er is dus op deze avond géén losse kaartverkoop aan de kassa.

s’Avonds is er gelegenheid voor de volwassenen om de 4daagse te zwemmen. Op maandag en dinsdag tussen 18:00-19:00 of 19:45 en 20:45. Woensdag tussen 18:30 en 20:00 op deze avond is ook weer de traditionele bingo. Donderdagavond vervalt i.v.m. de live-disco en playbackshow voor de jeugd, die een dag vervroegd is i.v.m. de Halloweenmarkt op de vrijdag.

Wie 4 dagen de banen heeft gezwommen ontvangt op de laatste dag een medaille.
Alle deelnemers maken kans op het winnen van o.a. waardebonnen of leuke prijsjes.
Op vrijdagmiddag (15:30-17:00) is er eventueel de mogelijkheid om de banen te zwemmen die nog ingehaald moeten worden.

Kosten voor deze hele week zwemplezier zijn € 8,50. De kaartverkoop is inmiddels gestart, de zwem4daagse kaarten, kunnen tijdens het recreatief zwemmen gekocht worden.


dinsdag 23 oktober

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 23 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 24 oktober

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar bingoavond in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 14 november
Woensdag 12 december (kerstbingo)
Woensdag 30 januari
Woensdag 27 februari
Woensdag 27 maart (paasbingo)
Woensdag 17 april
Woensdag 29 mei


woensdag 24 oktober

Mantelzorgcentrum Noord-Holland Noord te gast ‘Bij de Buren’

WIERINGERWERF - Marjolein Hobbelt en Truus Oud, voorzitter en directeur van het Mantelzorgcentrum Noord-Holland Noord zijn te gast ‘Bij de Buren’ aan de Brinkweg 15.Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord.
Het Mantelzorgcentrum biedt Mantelzorgmakelaars en ook het Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van het Mantelzorgcentrum.
Nu het Steunpunt Mantelzorg begin dit jaar van Omring is overgegaan naar het Mantelzorgcentrum, wordt het tijd om nader kennis te maken.
We gaan het hebben over hoe de organisatie in elkaar zit, waarom de sprekers bevlogen zijn door het werk dat ze doen en hoe zij tegen mantelzorg en nieuwe ontwikkelingen daarin aankijken.
Marjolein Hobbelt, de voorzitter vertelt over de doelstelling van het Mantelzorgcentrum, haar motivatie om zich voor mantelzorgers in te zetten en wat haar bezig houdt als het gaat om mantelzorgers in het algemeen.
Truus Oud, de directeur, vertelt iets over de historie van het Mantelzorgcentrum, hoe we werken en wat we graag willen betekenen voor mantelzorgers in deze tijd van veranderingen en bezuinigingen.

Een gezellige/informatieve avond voor Mantelzorgers uit Schagen, Harenkarspel, Zijpe,
Hollands Kroon en Den Helder.
U bent van harte welkom om 19.30 uur om in informele sfeer te luisteren of mee te praten.
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Opgave is gewenst via mweel@mantelzorgcentrum.nl of telefonisch 0223-747009


donderdag 25 oktober

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen in café De Hrmonie, Kerkplein 1.

Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.

Veteranen zijn gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend onder oorlogsomstandigheden of overeenkomstige situaties, bij vredesmissies betrokken zijn geweest, zowel binnen als buiten het verband van de Verenigde Naties (VN), gewezen militairen van het voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) en vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog en gouvernementsmarine.

Voor inlichtingen: Dick Doornik, tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 25 oktober

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. In de openbare raadsvergadering besluit de raad over de vaststelling van de begroting voor 2013. De vergadering begint om 20.00 uur.

Hollands Kroon wordt, net als iedere gemeente, geconfronteerd met fors lagere inkomsten vanuit het Rijk. Door de crisis heeft de Rijksoverheid minder geld beschikbaar en zijn bezuinigingen noodzakelijk. De hoeveelheid werk die gemeenten moeten uitvoeren verandert niet, maar daar tegenover dalen wel de budgetten van het Rijk. Een andere reden is dat door de crisis minder wordt gebouwd. Dit leidt tot lagere inkomsten uit leges, terwijl de kosten van de organisatie ongewijzigd blijven. Tot slot zijn er individuele tegenvallers, onder meer het faillissement van het bedrijf dat het scholierenvervoer tot voor kort uitvoerde. Hierdoor wordt Hollands Kroon voor enkele tonnen benadeeld.

Dankzij de fusie is het college ervan overtuigd dat Hollands Kroon deze situatie kan managen. Of de vier voormalige gemeenten dit afzonderlijk zou zijn gelukt is de vraag. Nu kan de financiële problematiek onder controle blijven. Daarvoor worden aan de raad ingrijpende keuzes voorgelegd. Er is voor de komende jaren een bezuinigingspakket van bijna € 3,5 miljoen opgesteld, verdeeld over het sociaal en fysieke domein. Daarnaast wordt stevig bezuinigd op de eigen organisatie. De organisatiekosten worden de komende jaren met ruim € 350.000 nog verder omlaag gebracht.

In het oog springende voorstellen zijn een verdere bezuiniging op het wegenonderhoud, verlaging van het onderhoudsniveau openbaar groen, discussie over de voortgang bibliotheken en de voorgenomen sluiting van de servicepunten in 2014. Verder wordt voorgesteld om extra inkomsten te genereren via de OZB en verhoging van leges. Voor een gezin met een woning van € 200.000 betekent dit een stijging van ongeveer € 20 per jaar. Daar staat tegenover dat het college de gemeenteraad voorstelt om af te zien van de invoering van hondenbelasting.

Voor 2013 stelt het college aan de raad voor om eenmalig een bedrag van € 680.000 uit de reserves te halen om de begroting sluitend te maken. Daarna ontwikkelt de begroting zich positief tot een overschot van € 2,5 miljoen euro in 2016. Het college verwacht dat deze ruimte nodig is om de nieuwe taken, die het Rijk aan gemeenten oplegt, uit te voeren. Daarbij gaat het om het uitvoeren van nieuwe wetten, zoals Jeugdzorg, AWBZ en Werken naar Vermogen.

De begroting is te raadplegen op www.hollandskroon.nl. Daar kunnen partijen die door de voorgestelde bezuinigingen worden geraakt ook lezen hoe zij bij de gemeenteraad kunnen inspreken.


vrijdag 27 oktober
zaterdag 27 oktober
zaterdag 27 oktober
zaterdag 27 oktober

Klaverjassen bij Buurvereniging Noordervenne

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag begint bij buurtvereniging Noordervenne het klaverjassen weer. De aanvang is 20.00 uur en de locatie is Dorpshuis Hippo.

Deze winter worden weer 5 avonden gespeeld en indien men mee wil doen voor de competitie moet men 4 avonden aanwezig zijn. Je mag dus 1 x missen of de slechtste wegstrepen als je alle 5 avonden bent geweest. Los van de competitie zijn er natuurlijk elke avond mooie prijzen. De volgende klaverjasavond is 24 november.
Voor verdere informatie en eventuele opgave (is niet nodig):
A. van Bodegom tel: 0227 593391 of A. de Vries tel: 0227 591879.


zondag 28 oktober

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: ds. H. Broer in de Ankerkerk.


zondag 28 oktober

Lendvai String Trio in Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF - Het Lendvai String Trio speelt trio's van Ludwig van Beethoven en Julius Röntgen op een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Het Lendvai String Trio bestaat uit Nadia Wijzenbeek - viool, Ylvali Zilllianus - altviool en Marie Macleod - cello. Sinds hun debuut in Wigmore Hall in 2006 hebben deze drie jongedames een druk bezette concertagenda in geheel Europa. Ook geven ze acte de présence op diverse festivals. En wonnen al een groot aantal prijzen. Hun spel kenmerkt zich door charme, humor, intensiteit, naast een uitstekende frasering. Het zijn volbloed musici, die met groot zelfvertrouwen muziek maken.
In de Hippolytuskerk brengen zij trio's van Ludwig van Beethoven en Julius Röntgen.
Het Kroonconcert begint om 15.30 uur en de toegang is € 13,00.


zondag 28 oktober
dinsdag 30 oktober

Lezing over geschiedenis Westfriese platteland

WIERINGERWERF - Carel de Jong, oud-conservator van het Westfries Museum, houdt een lezing in de bibliotheek. Hij vertelt deze avond over de geschiedenis van het Westfriese platteland.


De Westfriese omringdijk

Hij gaat onder meer in op hoe het mogelijk was om in onze regio te wonen zonder de aanwezigheid van dijken. En waarom uiteindelijk dan toch de Westfriese Omringdijk werd aangelegd.
Ook vertelt hij over de verschillen en overeenkomsten tussen de Westfriese dorpen en steden en hoe de verschillen in godsdienst daar zijn ontstaan. Daarnaast bespreekt hij de belangrijkste middelen van bestaan en de functie van de stolpboerderij. De oud-conservator heeft talloze tentoonstellingen en projecten samengesteld over deze onderwerpen.

Mensen kunnen hun eigen bodemvondsten meenemen naar de lezing. Wellicht kunnen ze door De Jong op ouderdom en waarde geschat worden.

De lezing begint om 20.00 uur in de bibliotheek van Wieringerwerf, Loggersplein 4.
Toegang € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet leden, inclusief koffie/thee.
Reserveren kan telefonisch (0227) 601728 of via reserveren@kopgroepbibliotheken.nl.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


donderdag 1 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in Noorderlicht. De aanvang is 14:00 uur.


vrijdag 2 november

Westfriese avond in Verpleeghuis Magnushof

SCHAGEN - Stichting Samen Vrienden van Woonzorggroep Samen organiseert een Westfriese avond in Verpleeghuis Magnushof. Deze avond staat in het teken van een echte Westfriese maaltijd, omringd met Westfriese verhalen en muzikaal omlijst met optredens van Aris Bouwens. De aanvang is om 18.30 uur en vindt plaats in restaurant ‘de Ontmoeting’ van het verpleeghuis.

De kosten voor de Westfriese maaltijd bedragen € 25,= per persoon, exclusief kosten van de drankjes. Hiervan gaat € 10,- rechtstreeks naar de Stichting Samen Vrienden waarmee zij projecten financieren voor allerlei activiteiten die niet uit het normale zorgbudget betaald kunnen worden, ten behoeve van alle cliënten van onze woonzorggroep.

Aanmelden kan bij de receptie van het verpleeghuis via telefoonnummer 0224-211111. Meer informatie over de avond en het menu is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.

Over Woonzorggroep Samen
Het centraal bureau is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Schagen, Zijpe en Hollands Kroon. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.


zaterdag 3 november

Landelijke Natuurwerkdag

REGIO - Op meer locaties dan ooit verandert er van alles in het Nederlandse landschap in de buurt. Want duizenden vrijwilligers geven samen een onderhoudsbeurt.

Dit jaar is het thema van de Natuurwerkdag: Historische Buitenplaatsen. Nog nooit eerder waren er in Noord-Holland 60 unieke locaties. In onze buurt zijn dat de Keizerspoeldijk in Oosterland, het Zwanenenwater in Callantsoog en de Grafelijkheidsduinen in Den Helder.
De Natuurwerkdag is ook een sociaal evenement waar je mensen ontmoet met een groen hart net als jij. En dat deze combinatie enthousiasmerend werkt, blijkt ieder jaar opnieuw: veel deelnemers melden zich na deze dag aan bij lokale groepen voor natuur- en landschapsbeheer. De beste ambassadeurs die het landschap zich kan wensen.


Vrijwilligers van de Waternatuurtuin Westerpark Amsterdam

Neem snel een kijkje op de website www.natuurwerkdag.nl en lees hoe andere deelnemers het vorig jaar vonden. Op de locaties in onze buurt kunnen kinderen actief zijn onder begeleiding van hun ouders. Op de locaties kunnen ook Maatschappelijke Stages vervuld worden. Landschap Noord-Holland hoopt jongeren, gezinnen en ouderen aan te moedigen om vaker in het landschap aan de slag te gaan als vrijwilliger. Natuur is van vitaal belang, niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen die baat hebben bij een rijke natuur en een mooi landschap.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met, Natuurmonumenten, De12Landschappen, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland, IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rochas en KNNV vereniging voor veldbiologie en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

De Provinciale coördinatie in Noord-Holland is in handen van Landschap Noord-Holland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Peter Mol, 088-0064483.
zaterdag 3 en zondag 4 november

Open driebanden toernooi Biljartclub Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert een open driebanden toernooi in het clubhuis van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a. Men speelt 1/4 van het eigen moyenne libre.

Opgave is mogelijk tot en met 22 oktober. Bij opgave het eigen moyenne libre doorgeven.
Er worden maximaal 20 beurten gespeeld, maar uit is uit. De kosten van 7,50 euro kunnen worden voldaan voor aanvang van het toernooi. Er zijn mooie bekers te winnen en er is weer een mooie prijzentafel.

Voor meer informatie en/of opgave:
De heer E. van wendel (0227-724044). De heer S. de Jong (0227-592745/0628980173).


zondag 4 november

Wandelmarathon over Wieringen

WIERINGEN - De Stichting Sportwandelschool organiseert voor de 6e keer de wandelmarathon van Wieringen voor zowel wandelaars zonder stokken als wel voor nordic walkers. De organisatie richt zich zowel op deelnemers, die de 42 km, de 21 km, dan wel de 10,5 km willen wandelen. Voor iedereen wat wils.

De wandeltochten starten vanuit restaurant de Basalt Haventerrein 6, 1779 GS in Den Oever en Restaurant ‘t Plein, Beltstraat 80, 1777 CB in Hippolytushoef.
Er is hier gratis en genoeg parkeerruimte.
De routes gaan door kleine natuurgebieden, en door de dorpen van het voormalige eiland Wieringen. Harry Vlaar (trainer nordic walking bij de sportwandelschool) heeft ook voor dit jaar de routes uitgezet.
De 42 km start tussen 07.00 - 08.00 uur. De 21 km tussen 08.00 - 10.00 uur.
Tussen 8.00 uur en 11.00 uur is het mogelijk van start te gaan voor de 10,5 km.

Wandelaars die vorig jaar de 10,5 km of de 21 km hebben gelopen kunnen dit jaar starten op de helft van de 42 km route en op deze manier de andere helft of andere gedeelten van Wieringen verkennen.

De kosten bedragen voor de kwartmarathon € 5,00, de halve wandelmarathon € 7,50 en de wandelmarathon € 8,50. Kinderen tot 17 jaar € 1,50. Korting van € 1,= korting voor de leden van de landelijke wandelbonden en wandelkringen. Voor alle deelnemers die de tocht volbrengen, ligt er een medaille klaar. Bij na-inschrijving (op de dag zelf) wordt er 1 euro extra in rekening gebracht.

Aanmelden kan telefonisch, 0229-239447, of via de email info@sportwandelschool.nl.
Meer informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.nordicwalkingschool.nl.


zondag 4 november
maandag 5 en dinsdag 6 november

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


dinsdag 6 november

The touch of the Andes bij KopGroep Bibliotheken

NIEUWE NIEDORP - Het publiek kan genieten van een spannende reislezing in de bibliotheek van Niedorp. Cisca en Evert Abspoel laten hun toehoorders het echte Zuid-Amerika beleven.

Een kennismaking met de indianenbevolking en de vele koloniale invloeden die het continent rijk is. Indrukwekkende Incaruïnes, de bekende bolhoed en de aanstekelijke Andesmuziek zijn in Bolivia en Peru kenmerken van de authentieke indianencultuur. De duizelingwekkende natuur van Chili en Bolivia laat een onuitwisbare indruk achter.

Het reislustige echtpaar vertelt over deze landen aan de hand van prachtig beeldmateriaal. Uiteraard spelen ze in op vragen vanuit het publiek!De lezing begint 20.00 uur in de bibliotheek aan de Trambaan 10 in Nieuwe Niedorp. Toegang € 5,50 voor leden en € 7,- voor niet-leden, inclusief een kopje koffie/thee. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Reserveren is gewenst (0226) 411991 of niedorp@kopgroepbibliotheken.nl.


woensdag 7 november

Start Internetcursus Klik & Tik bij KopGroep Bibliotheken

NIEDORP - Vanmorgen begint in de bibliotheek de cursus Klik & Tik, speciaal bedoeld voor beginners op het internet. Er wordt tijdens de lessen veel geoefend en er is alle ruimte voor individuele vragen. Zo kan iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo leren.

In de bibliotheek zijn computers, maar als iemand liever een eigen laptop gebruikt kan dat natuurlijk ook. Deelnemers moeten thuis wel de beschikking hebben over een computer met internetverbinding.De cursus vindt plaats op 6 achtereenvolgende dinsdagen van 9.30 tot 11.00 uur. Bibliotheekleden betalen € 35,- en niet-leden € 50,- Mensen die meer informatie willen of zich direct willen opgeven kunnen bellen met (0226) 411991 of mailen naar reserveren@kopgroepbibliotheken.nl.


woensdag 7 november

Herhalingsles Reanimatie en AED

HOORN - Van 19.20 uur tot 22.30 uur is er een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfriesgasthuis.

De kosten zijn 15 euro.
Geldig reanimatie diploma van 1 jaar.
Aanmelden via de website www.reanimatie-westfriesland.nl, of telefoon: 0229-236729.


donderdag 8 november

Bezoek Vrouwen van Nu aan Falck Nutec

DEN OEVER - Leden van Vrouwen van Nu, afdeling Wieringen brengen een bezoek aan het bedrijf Falck Nutec aan de Havenweg. Dit trainingscentrum in Den Oever is kleiner van opzet dan het centrum op de Maasvlakte, maar biedt dezelfde mogelijkheden.

De nieuwe oefeninstallatie in Den Oever biedt ‘state of the art' trainingsmogelijkheden voor survival, redding en een aantal brandbestrijdingscursussen. Met de twee trainingscentra op de Maasvlakte en in Den Oever biedt Falck Nutec een zeer uitgebreid portfolio van opleidingen en trainingen aan, met een grote capaciteit én de mogelijkheid om allerlei verschillende scenario's te trainen.
Meer informatie over de Vrouwen van Nu: www.nbvp.nl afdeling Wieringen.


zaterdag 10 november

Klaverjassen in Dorpshuis de Oude Stal

HARINGHUIZEN - In Dorpshuis de Oude Stal is maandelijks een klaverjasavond.

Er worden 3 potjes per avond gespeeld en als je 4x of meer meespeelt dan doe je mee aan de competitie.
Na afloop is er een verloting met mooie prijzen.
De volgende klaverjasavonden zijn op 15 december, 19 januari, 16 februari, 16 maart en 13 april.


zaterdag 10 november

Keezen

NIEUWE NIEDORP – In dorpshuis de Prins Maurits is er vanavond vanaf 20.00 uur keezen.

We gaan er vanuit dat iedereen de spelregels weet. Zo niet dan moet je thuis nog even oefenen.
De entree is € 3,00. Dit wordt besteed aan hapjes en leuke prijsjes voor de beste keezers.

Lees verder op PeWi’s Nieuwspagina.


zondag 11 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: ds. H. Broer in de Hippolytuskerk


zondag 11 november
maandag 12 november

Keezen in Dorpshuis de Oude Stal

HARINGHUIZEN - In Dorpshuis de Oude Stal is maandelijks een avond keezen.

Graag eigen keezbord meenemen en opgeven bij Lida Deutekom 0224-542691.
De aanvang is 20.00 uur en het inleggeld is € 2,50 per persoon.
Er wordt gespeeld om een mooie wisselbeker. Er zijn totaal 8 avonden en voor de beker tellen 4 avonden. De hoogste vier scores van het hele seizoen worden gebruikt voor de totaalscore. Verder iedere keer 4 prijzen en een grote verloting met vele leuke kleine prijzen.
De volgende keezavonden zijn op 17 december, 21 januari, 18 februari, 18 maart en 15 april.


woensdag 14 november

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.
De bus rijdt weer op 12 december.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zaterdag 17 november

Intocht Sinterklaaszaterdag 17 november

Bowlen

HIPPOLYTUSHOEF - Leden van de ANBO kunnen bowlen in het kartcentrum. De aanvang is 13:45 uur.

Opgeven kan t/m 10 november bij Miep de Visser, tel. 511523 of Gijs Cornelissen, tel. 512325. Deelname kost € 6,50.


zaterdag 17 november

Zaterdagbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavond is op 15 december.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 17 november

Dot-Event

WINKEL - Komt dat zien, komt dat horen. Karin Bloemen is gast in de Niedorphal tijdens de 3e editie van het Dot-Event.

De helft van alle 500 beschikbare Rabobankkaarten voor het Dot-Event is al besteld. Met de korting van € 5,00 van de Rabobank eraf kosten ze maar € 17,50.

Haast U want OP = OP. Bestellen is mogelijk bij www.dotevent.nl, Julius in Nieuwe Niedorp, Otjes in Winkel en bij Linda Bleeker, Dorpsstraat 16, Nieuwe Niedorp, tel. 0226-413206 of linda.bleeker@quicknet.nl.
zondag 18 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: dhr. W. Greeuw (Den Helder) in de Ankerkerk.


zondag 18 november

Roon Staal in Lucaskerk

WINKEL - Singer-songwriter Roon Staal geeft voor de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Roon Staal heeft een eerbiedwaardige staat van dienst en speelde in grote landelijke producties zoals Les Misérables, Tommy, Petticoat en Rembrandt.
Hij maakt deze avond een keuze uit zowel Nederlands- als Engelstalig repertoire en begeleidt zichzelf aan de vleugel.De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Lucaskerk te Winkel. De kerk heeft een prachtige akoestiek, is ’s winters goed verwarmd en beschikt over comfortabele stoelen. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid.
De recital begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 10,00.
Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.


woensdag 21 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in café De Harmonie. De aanvang is 14:30 uur.


zaterdag 24 november

Rommelmarkt Stichting Netwerk Roemenië

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt. Het is een uitstekende gelegenheid om koopjes voor Sinterklaas te doen.

De stichting heeft in een jaar tijd een mega- hoeveelheid aan spullen gekregen en het is dan ook zeer de moeite waard om te komen kijken en vooral ook om te komen kopen. Er is weer een gezellige koffiehoek, waar u naast een kop koffie, thee of een glas limonade ook een stuk eersteklas gebak kunt verorberen. Eerste klas omdat het zelfgebakken is door meerdere mensen. De markt is op de aloude locatie, namelijk de Ankerkerk aan de Seringenlaan nr. 17. Aanvang 10 uur en na 16 uur kunt u alleen nog maar meehelpen met opruimen, want dan is het afgelopen.


zaterdag 24 en zondag 25 november

Rommelmarkt Stichting AED

WIERINGERWERF - Stichting AED houd weer een grote rommelmarkt plus loterij in café/restaurant De Maaier.

Beide dagen is de rommelmarkt geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Heeft u nog spullen dan kunt u deze brengen.
Graag eerst van te voren een telefoontje met Marianne (06 13269920) of Emmy (06 29573402).


zondag 25 november

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: ds. H. Broer in de Hippolytuskerk. Nagedachtenis van overledenen m.m.v het Oeverse Koor.


zonddag 16 december

Schuberts Winterreise in Lucaskerk

WINKEL - Mattijs van de Woerd (bariton) en Shuann Chai (piano) verzorgen voor de Culturele Stichting Niedorp een uitvoering Schuberts Winterreise in de Lucaskerk.

Het is bijna midwinter, een uitstekend tijdstip voor Schuberts Winterreise.
Müllers gedichtencyclus slingert zich tussen zuivere liefde en ziekelijke doodsverachting. Schubert voegt daar bij elk lied nog een passende pianopartij aan toe.


De lyrische bariton Mattijs van de Woerd beheerst een uitgebreid repertoire, maar hij heeft zijn hart verpand aan de liedkunst. Hierin kan hij zijn uitzonderlijk zangtalent combineren met zijn levendige en poëtische voordracht.

De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Lucaskerk te Winkel. De kerk heeft een prachtige akoestiek, is ’s winters goed verwarmd en beschikt over comfortabele stoelen. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid.
De recital begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 10,00.
Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Aan boord WR1 1974 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...