Eerste stichting voor onderzoek naar asbestkanker opgericht
Uitgegeven op 01-10-2012 om 11:02  |  link  |  bewaar  |  print

HILLEGOM Ė Een primeur voor Nederland: de eerste nationale stichting die actief geld en aandacht vraagt voor onderzoek naar mesothelioom - oftewel asbestkanker - is een feit. Stichting Longest Breath is opgericht door Duco van Dalen, 23 jaar.

De stichting is ontstaan als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis in Ducoís leven: zijn vader overleed in 2011 aan asbestkanker. Vanaf dat moment heeft Duco altijd de drang gevoelt iets te willen doen, zijn vader een laatste eer te bewijzen. Hij besloot Stichting Longest Breath op te richten. Duco maakt er zijn persoonlijke missie van om bewustwording creŽren van de gevaren en de gevolgen bij het verkeerd gebruik van asbest. Tevens wil hij het onderzoek bevorderen naar mesothelioom door het geven van financiŽle bijdragen.

De stichting zal aankomende maanden stad en land doorkruisen om aandacht te vragen voor en voorlichting te geven over asbestkanker. Ook zullen er sportieve evenementen georganiseerd worden om geld op te halen voor het goede doel.

Daarnaast zal Duco volgend jaar in zes maanden tijd 14.000 kilometer fietsen van China naar Nederland. Zijn tocht voert hem over de zijderoute van Marco Polo en langs verschillende onderzoekscentra en persoonlijke herdenkingspunten in Europa.

Wilt u meer weten over de stichting of de fietstocht, kijk dan op www.longestbreath.com of volg Longest Breath op Facebook en Twitter.


(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
The Vips - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...