Tonegido dames wint overtuigend bij Koedijk
Uitgegeven op 16-09-2012 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  print

KOEDIJK - Na de valse start van afgelopen weekend tegen Tornado (verlies17-14) met een gehavend team, traden de Dames de deze zondag voor het eerst in de nieuwe samenstelling aan.
Na een te korte voorbereiding dit seizoen mede door de late vakantie van de nieuwe trainer Flip Liebe, is het geen ideale voorbereiding geworden.
In de uitwedstrijd tegen Koedijk was toch al de hand te zien van Flip, er werd rustig en met overleg gespeeld en de nieuwe looppatronen uit geprobeerd welke soms wel en niet lukte.
Tonegido nam en 1-0 voorsprong en Koedijk antwoordde met 1-1, echter daarna waren het de Tonegido dames die het heft in handen namen zowel verdedigend als aanvallend.
De Tonegido dames scoorden nog 6 doelpunten en Koedijk kon hier geen doelpunten meer tegenover zetten
Ruststand 7-1 voor Tonegido
Na de rust hetzelfde spelbeeld Tonegido opende weer de score en bleef goed verdedigen en gevarieerd aanvallen. Koedijk bleef volharden in langdurige aanvallen met weinig druk op de Tonegido verdediging. Toch lukte het de Koedijk dames om de tweede helft 4 d oelpunten te maken mede door een paar keer onnodig balverlies van Tonegido. In deze periode stopte de Tonegido keepster ook een strafworp van Koedijk.
Aanvallend ging bij de Tonegido dames in tweede helft prima door positie wisselingen scoorden zij nog 8 doelpunten.
Einduitslag 16-5 voor Tonegido waarbij het hele team deelde in de score