Koor MOKUZ uit Breezand op Nationale Dag van de Ouderen
Uitgegeven op 09-10-2012 om 00:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Wieringen viert op zaterdag 13 okrober de Nationale Dag van de Ouderen. 55+ers uit deze oude gemeente zijn van harte welkom op deze gezellige middag. Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand.

Internationale Dag van de Ouderen is een initiatief van de Verenigde Naties waarmee gevolg wordt gegeven aan het actieplan van Wenen over Vergrijzing. Landelijk staat de dag staat in het teken van bewustwording van de vraagstukken van een vergrijzende samenleving en het belang om samen op te trekken. Op Wieringen wordt deze dag traditioneel feestelijk gevierd en afgesloten met een broodmaaltijd.

Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand. De afkorting staat voor Met Ons Kunt U Zingen. Het koor bestaat uit een dertigtal enthousiaste mannen en vrouwen die het leuk vinden om met elkaar te zingen en op te treden. De optredens vinden plaats op pleinen, tijdens feestjes en verzorgingshuizen. Op maandagavond wordt er geoefend in de voormalige basisschool aan de Zandvaart. Het repertoire bestaat voornamelijk uit oude Hollandse en Engelse liederen en tijdens de kerstperiode brengt het koor haar kerstrepertoire. Het koor streeft er naar zoveel mogelijk meezingliederen ten gehore te brengen. Een kleine greep uit het repertoire: Als de klok van Arnemuiden, Brandend zand, Daar bij die molen, de Jordaan-wals, De smokkelaar, De postkoets en Hou je echt nog van mij Rocking Billy. De muzikale begeleiding bestaat uit: dirigent Sjaak Reinders, Dolf Vanacker, keyboard, Tilly Bal, Coby Röge, Corry Waag bespelen de accordeons, Robert de Kok de gitaar en geluidsman Arjan Elling.

De middag wordt georganiseerd door vrijwilligers van diverse organisaties; Dirk Klaaren, Pieta Hegeman namens de ANBO, Nel Vriezema en Aleida Hidding, VBBG, Zwaanie de Vrieze, Thuiszorg Omring en Joke Cornelissen namens de Zonnebloem. Er is weer bewust gekozen voor de zaterdagmiddag omdat veel ouderen aangeven activiteiten te willen hebben in het weekend.

Opgeven voor de broodmaaltijd kan op 2 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in het Parkzicht te Hippolytushoef en het zorgcentrum Kapellehof te Den Oever. De kosten voor de maaltijd zijn € 12,50. Het programma begint om 14.00 uur met koffie en cake waarna de middag officieel wordt geopend. De middag wordt gehouden in cafe de Harmonie te Hippolytushoef en de entree is vrij. Mocht er een vervoersproblemen zijn dan rijdt de ANBO bus. Mocht u van deze vervoersmogelijkheid gebruik willen maken kan er tot uiterlijk een dag van te voren contact worden opgenomen met Ab Metselaar, telefoon 0227-592398 en bereikbaar tussen 11.30 en 12.30 uur.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Smederij Jan Luijt, Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...