OPINIEPEILING PROVINCIE OVER 2003
Uitgegeven op 18-12-2003 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

Haarlem - De provincie Noord-Holland heeft een opiniepeiling uit laten voeren onder haar inwoners. Het is de eerste in een reeks van drie onderzoeken onder de verschillende doelgroepen, die de provincie het komende half jaar uitvoert.

In de zojuist uitgevoerde opiniepeiling is aan inwoners van Noord-Holland gevraagd naar hun mening over (voorgenomen) beleid. In de nog uit te voeren burgermonitor wordt vervolgens aan inwoners gevraagd hoe zij aankijken tegen het functioneren van de provincie en haar taken, diensten en producten. En in het stakeholdersonderzoek ten slotte, worden de overige relaties van de provincie – gemeenten, waterschappen, bedrijven, maatschappelijk middenveld en belangengroepen – bevraagd over hoe zij aankijken tegen de provincie en de rollen die zij vervult.

Aan de inwoners is gevraagd welke thema’s uit het Collegeprogramma 2003 – 2007 bij hen leven en wat hun mening is over de beleidsvoorstellen die daarin staan. De drie thema’s die het meest leven onder de bewoners zijn bereikbaarheid, milieu en water. Dit onderzoek maakt dat de provincie per regio een globaal beeld heeft welke thema’s daar meer of minder dan gemiddeld leven. Het oordeel van de inwoners over het voorgenomen beleid is over het algemeen positief.

Het is de eerste maal dat de provincie een dergelijk onderzoek heeft laten uitvoeren naar het voorgenomen beleid. Dit onderzoek biedt op dit moment niet meer, maar ook niet minder dan een globaal overzicht van de wijze waarop in de verschillende regio’s naar thema’s en beleidsvoorstellen uit het Collegeprogramma wordt gekeken.

Volgende onderzoeken (burgermonitor en stakeholdersonderzoek) zullen de huidige resultaten aanvullen en verdiepen. De resultaten van de drie onderzoeken bieden tezamen het bestuur belangrijke informatie om haar beleid optimaal te ontwikkelen.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Visitekaartje Vok en Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...