Brug Westfriese sluis voorlopig niet geopend voor scheepvaart
Uitgegeven op 07-08-2012 om 16:14  |  link  |  bewaar  |  print

KOLHORN - Het college van Hollands Kroon heeft op 7 augustus 2012 besloten de brug over de Westfriese sluis in Kolhorn voorlopig niet te openen voor scheepvaart. Voor het wegverkeer wordt een aslastbeperking van 4,8 ton ingesteld.

Onderzoek brug
Het college heeft dit besloten naar aanleiding van een recente inspectie van de brug. Uit deze inspectie en uit nader onderzoek is gebleken dat de brug over de Westfriese sluis technisch niet in orde is. Daarop heeft het college besloten de brug per direct niet meer te openen voor de scheepvaart. Over de toekomst van de brug zal het college binnenkort een besluit nemen. Hiervoor zal eerst in kaart worden gebracht wat de opties zijn voor brug, reparatie of vervanging.

Gebruik door schepen en wegverkeer
Met de bedrijven die gebruik maken van deze vaarroute zal persoonlijk contact worden opgenomen om de gevolgen te bespreken. Schepen met een maximale hoogte van 5,50 meter en /of een maximale lengte van 39,5 kunnen wel onder de brug van de Westfriese sluis door varen. Vrachtauto’s met een maximale aslast van 4,8 ton kunnen gebruik blijven maken van de brug. Hiervoor zijn per direct borden geplaatst bij de brug.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Luchtfoto De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...