STOFKAM DOOR PARKEERVERBOD WIERINGEN
Uitgegeven op 04-12-2003 om 15:25  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef - De stofkam gaat door alle parkeerverboden op Wieringen. Een aantal is overbodig geworden, terwijl op andere plaatsen nieuwe verboden komen.

Hoofd grondgebiedzaken M. Kerssens van Wieringen zegt dat de kwestie aan het licht is gekomen tijdens een reguliere actualisatie van alle verkeersbesluiten. Elk parkeerverbod moet gebaseerd zijn op een besluit. ,,Die besluiten zijn in veel gevallen niet meer terug te vinden. Dat betekent niet dat de besluiten niet genomen zijn, want het kan ook zijn dat ze meegegaan zijn naar het regionale archief in Alkmaar.'' Daar wordt van veel gemeenten het archief bewaard.

Overbodig
Die omissie werd aangegrepen om kritisch naar de parkeerverboden te kijken. Kerssens: ,,Want soms zijn verboden niet meer nodig. Parkeren voor een inrit mag niet. Dat is bij wet geregeld, maar wij hadden hier op sommige plaatsen nog borden neergezet. Die kunnen weg.''
Op andere plekken kan het opheffen van een parkeerverbod tot gevolg hebben dat de verkeersveiligheid toeneemt. ,,Langs zo'n weg zullen auto's geparkeerd worden en dat heeft een remmend effect op de wagens die langsrijden.'' Een van de wegen waar dit voor geldt is de Noordgesterweg in Den Oever, tegenover de nummers 24 tot en met 34.
BR>Bijkomend voordeel is dat het opheffen van verboden voor extra parkeerruimte zorgt en dat de weg minder aantrekkelijk wordt voor sluipverkeer.

Het parkeerverbod kan ook vervallen in smalle straten, zoals de Bijlstraat en Bijldwarsstraat in Hippolytushoef, omdat parkeren op die straat leidt tot verstoppingen. Parkeren is dan automatisch verboden. De parkeerverboden blijven gehandhaafd of worden ingevoerd op wegen waar het verkeer vlot door moet kunnen rijden en hulpdiensten, vuilophaaldienst en bussen de ruimte moeten hebben.

Gele strepen
De gemeenteraad van Wieringen zal op 18 december een besluit nemen over de situatie. Alle huidige parkeerverboden van voor 1 januari 2003 worden ingetrokken. In één nieuw besluit worden dan de nieuwe verboden van kracht. Kerssens zegt dat de invoering daarvan niet heel veel geld hoeft te kosten.

,,Op sommige plaatsen moeten borden weggehaald worden, op andere plekken moeten ze worden geplaatst. Het zal hem vooral in de manuren gaan zitten.'' Bij de wijzigingen worden in de meeste gevallen de gele strepen op trottoirbanden (als verbodsteken) vervangen door borden. De onderhoudstoestand van veel strepen is slecht. Bovendien kunnen de trottoirbanden bij herbestratingwerkzaamheden pas hergebruikt worden als ze gestraald zijn.

Het controleren van de overtredingen heeft bij de politie overigens geen hoge prioriteit. Woordvoerder K. Takken: ,,We zijn er niet trots op, maar in de afgelopen drie jaar zijn er respectievelijk 6, 6 en 15 bekeuringen uitgedeeld. Daar moet een schepje bovenop.''

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Onderneming Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...