'De Tule binne gaar!' Uitgegeven op 26-07-2012 om 12:46 | link | bewaar | print
HIPPOLYTUSHOEF - Met het uitreiken van de eerste Tulen van 2012 is de Kermis geopend. Bakker Edwin Bellis bakt de tulen (Wieringer specialiteit tijdens de Kermis) ook nog vrijdag en uiteraard op zaterdag, om klokslag twaalf uur begint de verkoop. Als het kan graag eerst even van tevoren bestellen.
Al dertien jaar de eerste in de bakkerij om Tulen, Marinus hovius. Fotografie Henk-Jan Wittink.
de Tulen worden heet geserveerd, direkt uit de oven. Wieringers nemen een theedoek mee van huis om ze in te verpakken.
Marinus komt van Stroe, hij heeft wat extra theedoeken mee.
"Het hoort bij de inburgerings cursus!" op Wieringen aldus Margo Bethlehem.
Een warme Tuul voor de inwoners van Noorderlicht.
Eigenlijk moet je er met je duim een gat in prikken en dan de boter en de tulenham erin duwen. Fotografie Henk-Jan Wittink.