CONFLICT MAX EN WIERINGEN MUURVAST
Uitgegeven op 03-12-2003 om 09:01  |  link  |  bewaar  |  print

Den Oever - Het meningsverschil tussen Max Teeuwisse van de Oeverse jazzboerderij en burgemeester J. Baas over de brandveiligheid en het herstel van de Wieringer stolp is nog steeds niet vlotgetrokken.

Op dinsdag 14 oktober troffen Baas en Teeuwisse elkaar voor de Helderse kantonrechter. Toen werd afgesproken dat beide partijen toch nog een keer met elkaar om tafel zouden gaan zitten in een poging er buiten de rechtszaal uit te komen. Dat is tot op heden niet gelukt. ,,We zullen toch wel voor de rechter verschijnen'', vreest Teeuwisse.

Het conflict draait om de brandveiligheid van de jazzboerderij. Die is volgens de gemeente zo slecht dat besloten werd het etablissement te sluiten. Baas blijft bij zijn voornemen dat de zaak eerst moet worden opgeknapt alvorens het jazzcafé weer open gaat. Een groep vrijwilligers, 'Vrienden van Max' ijvert voor heropening. Woordvoerder E. Volkers bevestigt dat er een plan ligt maar dat is volgens hem in velerlei opzichten niet haalbaar. ,,Zoals het er nu voorstaat, neemt de gemeente het herstel van de boerderij voor haar rekening. Wij, 'Vrienden van Max' dus, doen dan de brandveiligheid. Maar dat kost tachtig mille en het kost ons dertienhonderd uur, terwijl het allemaal vrijwilligerswerk is. Bovendien, als Max eruit gaat, wil de gemeente het de volgende dag weer kunnen verkopen. Dan is alles voor niets geweest. Dat zijn te veel onzekere factoren.'' Burgemeester Baas wil inhoudelijk niet op de kwestie ingaan.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Postkantoor - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...