Veel muzikaal talent tijdens afsluiting seizoen muziekschool Pettersson
Uitgegeven op 02-07-2012 om 23:16  |  link  |  bewaar  |  print

SLOOTDORP - Afgelopen zondag zorgden de leerlingen van de muziekschool van Dirk Pettersson uit Slootdorp voor een volle Zuiderzeezaal in Gasterij 64 in Slootdorp. Op het toneel lieten net gestarte maar ook zeer gevorderde en al in een band spelende leerlingen, met gitaarklanken de toehoorders genieten.



De ene leerling misschien ietwat gespannen kijkend naar het muziekboek en de gitaar, de ander relaxed en alles uit het hoofd spelend maar allemaal hadden ze gemeen; het was jong en misschien wel talent in de dop en allen spelend op haar of zijn eigen niveau. Iedereen heeft wel iets met muziek al is het wel zo dat de een liever muziek maakt terwijl de ander liever luistert. De muziek die zondag ten gehore werd gebracht was swingend, ritmisch en werd vlot en enthousiast gespeeld. De nummers varieerden van Backbeat Reggae, Rockin on two, Texas Rock tot nummers van de Beatles en The Shadows. Alle nummers werden in een combinatie van beginnend talent met ondersteuning van leerlingen die al een aantal jaren les hebben gehad, gespeeld. Zo kon ieder op zijn eigen niveau in wisselende formaties het beste van zijn of haar kunnen laten horen en door het samenspel werd het een muzikaal geheel. ‘Er worden bekende en onbekende stukken uit de lesboeken gespeeld. Het zijn beginnende en gevorderde leerlingen, iets wat niets te maken heeft met leeftijd. Het doel van de lessen is het opdoen van kennis en vaardigheden en niet onbelangrijk uiteindelijk zonder mijn steun je in de muzikale wereld weten te handhaven’, opende Pettersson. ‘De lessen bestaan onder andere uit techniek en speelstijlen, noten lezen, ritmische oefeningen, improviseren en componeren en gehoortrainingen. Wat hier vanmiddag wordt gespeeld is het resultaat van al deze inspanningen’.



Pettersson is docent elektrische- en semi akoestische-, akoestische en Spaanse gitaar. Hij volgde zijn vakopleiding muziek in Amsterdam en Utrecht en speelde in diverse bandjes. De leerlingen krijgen tijdens de lessen één op één les waardoor kan worden ingespeeld op eventuele individuele problemen, en er is ruimte voor eigen inbreng. Was het voor de pauze al genieten, na de pauze werd de eigen inbreng duidelijk. Zo zong en speelde Helen Soullilie een nummer van Coldplay en Thijs van Dooren zonder zichtbare moeite het nummer Caledonia van Dougie MacLean. Koen Zuidema en Tim Verwoerd speelden een nummer Beatles en een lekker gitaar nummer van The Shadows. Het concert werd afgesloten met House of the risin sun wat door acht leerlingen werd gespeeld, daarna een medley gevolgd door de uitsmijter Smoke on the water gespeeld door alle leerlingen. Muziek maken is goed voor de algemene ontwikkeling, het is leren doen en denken tegelijk en daarnaast is het een hele mooi hobby voor jong en oud. Wie zondag niet is geweest heeft zeker iets gemist. Het optreden werd beloond met een verdiende staande ovatie. In september gaan de lessen weer van start. Voor meer informatie: Dirk Pettersson, Langeweg 21 Slootdorp, telefoon 0227-581969.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
NUBO Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...