Verlies Succes in nacompetitie
Uitgegeven op 20-05-2012 om 22:16  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes is de nacompetitie in de vijfde klasse A begonnen met een 2-5 nederlaag tegen het bezoekende Graftdijk.

In de competitie hielden de twee teams elkaar in evenwicht met uitoverwinningen van 1-4 en 1-5.
Na de verrassende zege op kampioenskandidaat Geelzwart vorige week waren de verwachtingen voor deze eerste wedstrijd van de periodekampioenen hooggespannen, maar helaas konden de Wieringers deze niet waar maken.
De eerste pech kwam al na een kwartier voor aanvang toen bleek dat verdediger Remco IJzer na de warming-up niet kon spelen.
In de beginfase tastten beide teams de mogelijkheden af waarbij Succes het meeste balbezit had en enkele goede kansen kreeg.
Gaandeweg die eerste helft echter werd duidelijk dat de thuisclub niet die agressie en beleving op de grasmat legde als de week ervoor.
De gevaarlijke aanval van Graftdijk kreeg teveel ruimte en wist daarvan goed te profiteren en de 0-2 achterstand was voor Succes een ernstige waarschuwing dat het een moeilijke middag zou worden.

André Verheijen scoort de aansluittreffer. Foto John van Mook. Meer foto's onder Lees verder...

De aansluittreffer van aanvoerder André Verheijen uit een toegekende strafschop vlak voor rust gaf de thuisclub weer enige hoop op een positief resultaat.
Deze hoop kreeg nog meer gestalte toen tien minuten na rust Maikel Hoekstra uit een vrije schop van Stef de Koning de gelijkmaker inkopte: 2-2.
Drie minuten later namen de bezoekers echter wederom de leiding en Succes bleek niet bij machte om terug te komen. Toen de 2-4 op het scorebord stond ,was het verweer definitief gebroken.
Dat Graftdijk uiteindelijk uitliep naar 2-5 was alleen nog van belang voor de statistieken.
Door deze nederlaag moet Succes, wil het nog kans maken op promotie naar de vierde klas, a.s. maandag Tweede Pinksterdag winnen van en in Nieuwe Niedorp.
Bij winst op deze tegenstander en verlies van Niedorp bij Graftdijk volgt op 10 juni nog een beslissingswedstrijd tegen de nummer twee van de nacompetitie van de vijfde klasse B om één plaats in de vierde klas.

Foto's: John van Mook