Eerste steen Veldzicht
Uitgegeven op 16-05-2012 om 14:51  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Op woensdag 16 mei 2012 werd een tweede mijlpaal bereikt in de bouw van Veldzicht, het toekomstige onderkomen in ‘t Veld van obs De Boet, rkbs de Marinx, kinderopvang De Hooijbergh/ Stichting Kinderopvang Niedorp en Dorpshuis De Harmonie.Om 11.30 uur werd de steen gelegd waarna door de beide scholen ballonnen werden losgelaten. Piet Rol van het dorpshuis nam het metselen van de symbolische eerste steen van de school voor zijn rekening.

Bestemmingsplan onherroepelijk en eerste steen brede school Veldzicht een feestelijk moment.

Op woensdag 16 mei om 10.15 uur, enkele uren voordat Piet Rol de eerste steen metselde voor brede school Veldzicht, deed de Raad van State uitspraak inzake het beroep op het bestemmingplan ‘Brede school ’t Veld’. Zij verklaarde het ingediende beroep ongegrond waardoor het bestemmingsplan nu een onherroepelijke status heeft verkregen. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat er in het beroepschrift geen redenen aangevoerd zijn waarom er geen sprake zou zijn van een goede ruimtelijke ordening.

Gebruiks- en bouwmogelijkheden naar de toekomst
Op 4 november 2011 wees de Raad van State ook al de voorlopige voorziening af. Hoewel de
Omgevingsvergunning voor de bouw van de brede school al onherroepelijk was, geeft het
onherroepelijke bestemmingsplan vooral gebruiks- en bouwmogelijkheden naar de toekomst voor de gebruikers. Ook de ontwikkeling van een Kindcentrum door Kinderopvang de Hooijbergh is nu formeel mogelijk geworden.

Eerste steen gemetseld door Piet Rol

Op dezelfde dag dat de Raad van State uitspraak deed over het bestemmingsplan, werd om 11.30 uur de eerste steen gemetseld door Piet Rol namens dorpshuis Harmonie uit ’t Veld. Vooraf hielden de directeuren van de scholen De Marinx en De Boet, Dennis Burger en Nine van Kerkvoort, een welkomstwoord. De kinderen van deze twee scholen waren ook aanwezig en lieten allemaal een ballon los om dit feestelijke moment te vieren. De eerste steen betekent weer een stapje dichterbij de realisering van de nieuwe brede school Veldzicht. In het dorpshuis bedankte wethouder Van Dijk iedereen die heeft meegewerkt aan dit project.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...