Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 13-05-2012 om 09:51  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


vrijdag 18 en zaterdag 19 mei

Succes kampeerweekend voor de E- en F-pupillen

HIPPOLYTUSHOEF - Voetbalvereniging Succes organiseert voor de 23e keer het kampeerweekend voor de E- en F-pupillen. Zo’n 120 spelers zullen deelnemen aan dit weekend, dat inmiddels is uitgegroeid tot een waardige afsluiting van het voetbalseizoen. Ook dit jaar zal er weer van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden gevoetbald.


Foto John van Mook

Het weekend met als hoofdsponsor Zeeman Reclamegroep begint dit jaar op vrijdagochtend. Dit komt mooi uit met het Hemelvaart weekend, waardoor de kinderen op zondag een extra dag hebben om bij te komen van dit voetbalspektakel. Geen overbodige luxe, zo blijkt uit ervaring. De vrijdagmorgen kunnen de kinderen zich opmaken voor de sponsorloop, de penaltybokaal en het spelcircuit. Voor het middagprogramma worden alle teams door elkaar gemixt. Deze gelegenheidsteams gaan in de middag met elkaar de strijd aan in een voetbaltoernooi en de Succes ‘Fun Games’. Hiervoor is een aantal opblaasobjecten en een heuse stormbaan gehuurd. Plezier gegarandeerd dus!

Aan het eind van de middag staat de barbecue volop te schroeien en kunnen de teams zich opladen voor de Playbackshow. Menig team heeft hiervoor al flink geoefend, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. In de sporthal, vol met enthousiaste fans, zal er worden gestreden om de eer. Net als voorgaande jaren is er een variëteit aan geweldige acts, mooie decors en opzwepende muziek te beleven. En de vakkundige jury zal voor de lastige opgave worden gesteld om hier een winnaar uit te kiezen. En natuurlijk zullen de kampioenen ook weer even in het zonnetje worden gezet.

Na een ongetwijfeld korte nacht zal de zaterdag, hoe kan het ook anders, bestaan uit voetbal. Een voetbalclinic van sc Heerenveen sluit dit mooie weekend af. Na een intensief voetbalseizoen kunnen de jongens en meisjes even uitrusten om zich vervolgens weer op te maken voor een spetterend nieuw voetbalseizoen. En net als bij elke wedstrijd zijn tijdens dit kampeerweekend supporters van harte welkom. Familie en vrienden, maar ook andere geïnteresseerden kom gerust langs tijdens het voetbalweekend van Succes om onze jonge talentjes aan te moedigen. Kijk voor het programma op www.vvsucces.com.


zaterdag 19 mei


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 19 mei

Dag voor de jeugd op Hippofeesten

HIPPOLYTUSHOEF - De zaterdag van de Hippo feestweek staat in het teken van de jeugd met een vrijmarkt, stoeptekenen en behendigheidsspelen.

Het programma voor de zaterdag is vooral gericht op de kinderen. Te beginnen met een vrijmarkt voor kinderen in het centrum van Hippolytushoef die vanaf 10.00 uur begint. Aanmelden kan bij Ukkie Shop in de Hoofdstraat. Om 13.00 uur start onder leiding van Claes de Graaf het eerste open Wieringer kampioenschap stoepkrijt tekenen op de weg. De eerste honderd deelnemers ontvangen sowieso een leuke attentie. De winnaars ontvangen er nog eens een mooie prijs bij. 's Middags vanaf 15.00 uur zijn in het centrum van Hippo nog de behendigheidsspelen voor de iets oudere jeugd. Deze worden georganiseerd door de JAR Wieringen.

De Hippofeestweek zal geen echte feestweek zijn zonder de kermis van Jonker. De kermis die vorig jaar verplaatst is naar het Kerkplein zal daar nu weer te vinden zijn. Van woensdag 16 mei tot zondag 20 mei is daar weer volop vertier voor jong en oud.
Met elke middag een gezellig terras en in de avond levende muziek draagt de horeca ook een steentje bij om deze Hippofeesten te doen slagen. Verder vraagt de Stichting Evenementen Midden- en West Wieringen aan de bewoners of ze gedurende deze feestdagen de vlag uit willen hangen.
zaterdag 19 mei
zaterdag 19 mei

Verhalenmiddag Kroongetuigen

DEN OEVER – Kroongetuigen vertellen in De Kapel mooie verhalen over de visserij en het leven in Den Oever. Bekende namen zoals Cees de Boer, de oud-eigenaar van havencafé Tante Pietje, Dirk Bakker en Astrid Keizer vertellen een persoonlijk verhaal.

Van 13.00 tot 17.00 uur vertellen Cees de Boer, Dirk Bakker, Astrid Keizer, Jan Klein, Gert-Jan Rotgans, Silvan Wiersma, Gerda Dokter en Janneke de Jong ieder een kwartier lang hun verhaal.
Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u komen genieten van de Den Oeverse verhalen op Gasthuisweg 52, Den Oever.


zaterdag 19 mei

Seminar vrouwelijk aspecten van God in ‘Huize Haribol’

HIPPOLYTUSHOEF - In het ontmoetingscentrum “Huize Haribol” aan de Mering 55 wordt een seminar gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in de hogere zaken van het leven. Net als in vorige bijeenkomsten zal er ook nu weer bijzondere aandacht zijn voor Indiase filosofie. In dit seminar zal Sriman Soeresh uit Den Haag onder meer de vrouwelijke aspecten van God belichten.

Door de vrouwelijke energie te belichten verscherpt men de geest en opent zo nieuwe en hogere bewustzijnsniveaus. In de afgelopen eeuwen is dikwijls enkel de mannelijke energie van God belicht. In de komende tijd is het noodzakelijk dat de mannelijke en vrouwelijke zijde van God meer gestalte gaat krijgen, zodat de mensheid weer meer in balans gaat komen en beide energieën in hun kracht komen te staan. Zonder dat de een de ander uitbuit of uitsluit. Liefde, genegenheid, respect en vertrouwen naar elkaar is een proces naar gelijkwaardigheid.

De bijeenkomst begint om 16.30 uur. Vooraf aan de lezing zullen er spirituele liederen worden gezongen die worden begeleid door harmonium, cymbalen en trommels. Na de lezing zullen er offeringen op het huisaltaar worden verricht. Deze plechtige handeling wordt begeleidt door zang en dans. Na afloop van het seminar zal er een heerlijke vegetarische maaltijd worden geserveerd.
De toegang is gratis maar een donatie van 5 euro per persoon is welkom.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden, liefst een paar dagen van te voren, bij Huize Haribol of per email huizeharibol@gmail.com of telefoon 0641846058. Overige informatie kan men vinden op www.srichaitanyagemeenschap.nl.


zaterdag 19 mei

Kolhorner Sessieband luidt Classic Motor Race in

WINKEL - Vandaag speelt de Kolhorner Sessieband op uitnodiging van de Classis Motor Race in de McKili feesttent op het terrein van Spaansen op het Winkelerzand.

Vrij entree. Aanvang is 20.00 uur en om 24.00 uur klinken de laatste noten, omdat alle coureurs en de vrijwilligers de volgende morgen weer fris en fruitig klaar moeten staan om met hun motoren te ronken en alles in goede banen te laten verlopen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 19 mei

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

In juni beginnen de zomeravondbingo's. Die zijn op de volgende donderdagavonden:
7 en 21 juni, 5 en 19 juli, 2, 16 en 30 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 19 mei
zaterdag 19 mei


Vanavond in café De Kasteleen, aanvang 21.30 uur, vrij entree.


zaterdag 19 mei

Op excursie in Mariëndal bij Den Helder

DEN HELDER - Het is leuk om te zien hoe de natuur van Mariëndal zich ontwikkelt. Van 16.00 – 18.00 uur kunt u er met de gids van Landschap Noord-Holland een kijkje nemen. Het is daar nu een mooie tijd voor. De vogels broeden en soms zien we bijzondere trekvogels. De bloeiende planten zorgen voor een extra dimensie.

De vogels zijn nu volop aan het broeden en sommige hebben al jongen. De plassen in het gebied trekken vogels aan zoals eenden en lepelaars. Er is een kans dat we watersnippen tegenkomen. Die houden van een natte omgeving, waar ze met hun lange snavel in de bodem naar voedsel zoeken. Ze hebben een mooie schutkleur en vliegen bij verstoring op het allerlaatste moment zigzaggend weg. Ze trekken de komende weken door naar het noorden om er te broeden. De Schotse hooglanders hebben inmiddels kalfjes, altijd een vertederend gezicht. De natuur begint aardig op kleur te komen. Gele boterbloemen, maar ook roze koekoeksbloemen en velden met zuring. De bloeiende planten trekken op hun beurt weer veel vlinders en andere insecten aan. Kortom, er is van alles te zien!


In Mariëndal zijn regelmatig watersnippen te zien. Ze trekken door naar het noorden om daar te broeden. Foto Ger Tik

Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. Aanmelden is gewenst en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of door te bellen met 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten.
We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


zaterdag 19 en zondag 20 mei

Tuinfair ‘Limmer Schou’

WINKEL - In een prachtig bloeiende omgeving treft u een sfeervolle tuinfair. Naast een gevarieerd aanbod van huis-, groen- en tuindecoraties is er op hobbygebied ook het een en ander te ontdekken.

Er zijn fairtrade en Ierse producten maar ook een visroker, bakker en imker te vinden. Er is op de fair aan kinderen gedacht met diverse activiteiten. Verkoop van brocante huis- en tuindecoraties, kleding en sieraden.
De entree is € 3,50 incl. koffie/thee en parkeren is gratis. (kinderen tot 12 jaar ook, onder begeleiding).
Er zijn tuinplanten, sieraden, kleding, brocante, fairtrade-artikelen en schilderijen, glas-in-lood en glasfusing producten, tuingereedschap, vers gerookte vis, wijn, aardbeien, poffertjes, kleindieren enz. enz.
En op het terras koffie, thee, appeltaart en soep.
De tuinfair ‘Limmer Schou’ is aan de Oude Provincialeweg 5 in Winkel en is geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zondag 20 mei

Kerkdienst

9.30 uur: ds.S. Lamsma uit Den Helder in de Ankerkerk.


zondag 20 mei

Rommel- en stekkenmarkt

HARINGHUIZEN - Van 8.30 tot15.00 uur de jaarlijkse rommel- en stekkenmarkt plaats.

Klein, knus en gezellig. De opbrengst van de spullen en de zelf opgekweekte plantjes komt geheel ten goede van het restauratiefonds van de Willibrorduskerk. Bewonder het eeuwenoude kerkje en steun het onderhoud met aankopen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zondag 20 mei

Classic Motorrace Winkel

WINKEL - Het is al weer tijd voor de 4e editie van de Classic Motorrace Winkel, hét evenement voor elke motorsport liefhebber. Deze dag zal zoals altijd gevuld worden met spektakel, de geur van verbrand rubber, ronkende motoren, pitspoezen en nog veel meer.


Gerard Numeijer uit Hippolytushoef is een trouwe deelnemer aan de Classic Motorrace

Vanaf 10.00 uur gaat een hele dag lang motorsport van start met oldtimers, zijspannen en motoren van 50 cc tot 500 cc. De zoon van Mike Hailwood, Dave, zal rijden op de Honda RC 181, 500cc met als bijnaam ‘The Beast’. u kunt in het renners-kwartier alle motoren bekijken en praten met de rijders.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor motoren zijn er aparte terreinen beschikbaar (vraag ernaar bij de kassa).

Klik hier voor het dagprogramma.


zondag 20 mei

Veteranentoernooi bij Wiron

DEN OEVER – Vandaag wordt het jaarlijkse veteranantoernooi gehouden bij Wiron.

Het toernooi begint om 10:00 uur en de deelnemende teams zijn:
De alcohollisten (Kolhorn), BKC, Oudesluis, Tante Pietje, Succes, Winkel, Wiron.
Om 13:30 starten de finales.
Tijdens het toernooi wordt er vis gebakken en gratis uitgedeeld, tevens is er een verloting.
Na de finales verzorgen de Telstars de muziek en kan er gezellig worden nagezeten.


zondag 20 mei

Afsluiting Hippo feestweek

HIPPOLYTUSHOEF - De Hippofeesten worden dit jaar afgesloten met een nieuwe activiteit, Men’s Event. De activiteiten is van 11.00 tot 17.00 uur in en om Café De Harmonie te Hippolytushoef. Na 17.00 uur is er Afterparty met live muziek.

Deze dag zal in teken staan van alle dingen waar mannen gek op zijn: Auto’s, motoren, boten, pitspoezen, sport, bier, whisky, kleding, sieraden en ga zo nog maar even door.
Het evenement heet Men's Event, maar zal uiteraard voor jong en oud een geweldige evenement zijn. (ook voor vrouwen).zondag 20 mei

Hollands Kroon toertocht

WIERINGERWAARD – Fietstourclub Wieringerwaard organiseert voor de 2e maal de Hollandskroon Toertocht.

De Hollandskroon Toertocht is, zoals de naam al zegt, een toertocht van 100 kilometer welke zoveel mogelijk om de nieuwe gemeente Hollands kroon verreden zal worden. Het is een zeer gevarieerde rit rond en door de voormalige gemeenten Anna Paulowna,Wieringen,Wieringermeer en Niedorp.

Naast de 100 kilometer zijn er ook 2 tochten uitgezet voor wie deze afstand te groot is. Er is een zuidroute van 50 km en een noord route van 60 km. Nieuw is een gezellige Familietoertocht van 30 km.
Startplaatsen zijn:
- ‘t Wapen van Wieringerwaard voor alle afstanden.
- Sfeerboerderij Jan Cees Lont, Terdiek 23, Oude Niedorp voor de 50 en 100 km.
- Eetcafe ‘De Verkenner’, Voorstraat 1, Den Oever voor de 100 en 60 km.
- Manege, Heerenweg 250a, Barsingerhorn voor de 30 ,50,en 100 km.
Voor de 100 km kan ingeschreven worden tussen 8.00 uur en 10.00 uur; voor de overige afstanden kan van 9.00 tot 12.00 uur worden ingeschreven.
Inschijfkosten zijn € 5,= met herrinnering en wilt u dit niet dan zijn de kosten € 3,=.
Van het inschrijfgeld gaat van elke deelnemer € 1,= naar de stichting Dupla in Barsingerhorn. Dupla stelt zich ten doel om kinderen en volwassenen die meervoudig gehandicapt zijn ,toch de sensatie van paardrijden te laten beleven.

Langs de route is een aantal gelegenheden om even bij te tanken. Haasten hoeft niet want u heeft tot 17.00 uur de tijd om uw herinnering in ontvangst te nemen.
Voor nadere info kan u contact opnemen met Jan Kouseband tel 0224221258 of Ton Hoogeveen 0224223285. U kunt ook kijken op www.fietstourclubwieringerwaard.nl.


zondag 20 mei

Dorpsexcursie Wieringerwaard

WIERINGERWAARD - Na de succesvolle serie dorpsexcursies langs de schatten van Wieringerwaard vorig najaar komt er een vervolg. Onder leiding van de gidsen Janny en Leo Blank kunnen liefhebbers van historie en cultuur hun hart ophalen. Molen De Hoop en de watertoren van Wieringerwaard in een beeld gevangen.

Met 75 deelnemers waren de drie vorige rondleidingen alle uitverkocht. Vandaar nu opnieuw een excursie. De meeste onderdelen van de kennismakingswandeling langs de monumentale schatten van de Pauwenstad zijn identiek aan vorig jaar. Dat betekent dus dat een bezoek wordt gebracht aan het voormalige NS-station achter de Zuid-Zijperweg, molen De Hoop uit 1742, de veertig meter hoge watertoren (met bij helder weer magnifiek uitzicht tot aan de duinen en Texel!) en het rijksmonumentale Polderhuis met oudheidkamer. Ontvangst en start zijn in het Witte Kerkje. Deelnemers worden hier tussen 12.15 en 12.30 uur ontvangen met koffie/thee en gebak. Tussen 16.30 en 17.00 uur zit de excursie er op. Deelnemers betalen € 15,00 per persoon. Daarvoor krijgen ze koffie/thee met gebak, een consumptie onderweg en deskundige uitleg van de schatbewaarders zelf in elk monument dat we bezoeken.
Aanmelden kan via j.blank@quicknet.nl of tel. 0224-221565 / 06-36271369. Aanmelding is definitief als het verschuldigde bedrag is overgeschreven op bankrekeningnummer 307606651 t.n.v. L.C. Blank in Wieringerwaard.


zondag 20 mei

Slán in The Irish Cottage

OUDE NIEDORP – Folkgroep Slán treedt om 15.30 uur en om 17.00 uur op in de lounge van The Irish Cottage aan het Verlaat 4 in Oude Niedorp.Lees verder...


dinsdag 22 mei

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 22 mei

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 22 mei

Open repetitie muziekvereniging Apollo

DEN OEVER - Muziekvereniging Apollo houdt open repetitie; iedereen is welkom om een ‘kijkje in de keuken’ van de orkesten te nemen.Vandaag repeteren de slagwerkleerlingen onder leiding van Dick Hondema.
Op deze avond kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer luisteren naar muziek en informatie krijgen over de verschillende instrumenten. Wie wil en durft mag één of meerdere instrumenten uitproberen. De dirigent zal natuurlijk het een en ander vertellen en er liggen folders klaar met informatie over onder andere het volgen van muziekles bij Apollo en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Apollo organiseert deze kennismakingsavond omdat er na de zomervakantie weer plaats is voor nieuwe leerlingen. Muziekleerlingen van Apollo krijgen gratis de beschikking over een instrument, wel moet er contributie en lesgeld betaald worden. Lessen kunnen gevolgd worden vanaf ongeveer 10 jaar; het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Er zijn verschillende slagwerkinstrumenten; deze moeten door iedere leerling na verloop van tijd bespeeld kunnen worden.

Voor een –hernieuwde- kennismaking met de orkesten van Apollo bent u van harte welkom in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A te Den Oever. De toegang is gratis en de koffie of limonade staat klaar. De open repetitie is van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor meer informatie: www.apolloorkestendenoever.nl.


dinsdag 22 mei

Openbare fractievergadering LADA

WIERINGERWERF - LADA houdt een openbare fractievergadering in café/restaurant De Maaier, Terpstraat 1; aanvang 20.00 uur.

De agenda van de gemeenteraad van 24 mei wordt behandeld. Burgers en organisaties kunnen inspreken.


woensdag 23 meiBingo HSV Wieringen


HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt een bingoavond in De Harmonie.


Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.
woensdag 23 mei

Nederlands Kampioenschap Leliekeuren

’t ZAND - In de maand mei wordt voor de 14e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd. De wedstrijden worden gehouden in BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen.

Er worden 4 wedstrijden gehouden. De eerste keuring is op woensdag 9 mei. Er kan vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur gekeurd worden. Vervolgens wordt er op woensdag 16, 23 en 30 mei gekeurd. Na de laatste keuring op 30 mei is de prijsuitreiking om 20.00 uur. Er kan de laatste keer gekeurd worden tot 19.00 uur. Daarna is er een spreker: Piet de Gooijer.


Wekelijks wordt er een taart uitgereikt aan de beste heer en dame. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer winnen. Op 30 mei worden de geldprijzen uitgereikt aan degene die over 4 weken de beste score hebben behaald.
De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop, Elaine Vlaming, Piet Schenk en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgt door Mak Breeding op 9 mei, gevolgd door Vletter en den Haan (16 mei), World Flower BV (23 mei) en Royal van Zanten (30 mei).

De uitslagen worden bekend gemaakt op www.bollenoord.nl.


donderdag 24 mei

Inge Touring vertelt voor Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF - Inge Touring heeft een mooie tassenverzameling aangelegd. Zij zal aan de hand daarvan vertellen over waar ze vandaan komen, hoe ze in haar bezit zijn gekomen en waarom ze zo bijzonder zijn. Natuurlijk zijn ze ook te zien.

Deze activiteit is van 10.00 tot 11.30 uur in de recreatiezaal van Parkzicht. Parklaan 11, 1777 BC Hippolytushoef.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.
Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn, tel.0227-591570. Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


donderdag 24 mei

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 24 mei

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Verordening Wmo-adviesraad
- Begrotingswijziging Kwaliteitsplan Openbare Ruimte
- Bouwverordening Hollands Kroon
- Bestemmingsplan Wallerweg 20 Breezand
- Strategische visie Hollands Kroon

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering wordt rechtstreeks uitgezonden door verschillende lokale omroepen.


donderdag 24 mei

Dansmeditatie

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de eerste van drie open lessen Movement Medicine in de Harmonie.Movement Medicine is een bewegingsmeditatie die is geworteld in extatische dans en sjamanisme. Een dansvorm waarbij vrij dansen op muziek, geleide meditatie en les elkaar afwisselen. Iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of dans-ervaring kan meedoen. De lessen worden gegeven door Annemeike van Bellen. Zij heeft 16 jaar ervaring met o.a. Movement Medicine en de 5 ritmes.
Alle avonden beginnen om 20.00 en duren tot maximaal 22.00 uur. Een avond kost €12,50. Kom je voor het eerst dan geldt een introductieprijs van €7,50.
Voor meer informatie kun je mailen naar Annemeik@xs4all.nl.


vrijdag 25 mei

Open repetitie muziekvereniging Apollo

DEN OEVER - Muziekvereniging Apollo houdt open repetitie; iedereen is welkom om een ‘kijkje in de keuken’ van de orkesten te nemen.Vanavond speelt het opleidingsorkest en het grote orkest onder leiding van John Numeijer.
Op deze avond kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer luisteren naar muziek en informatie krijgen over de verschillende instrumenten. Wie wil en durft mag één of meerdere instrumenten uitproberen. De dirigenten zullen natuurlijk het een en ander vertellen en er liggen folders klaar met informatie over onder andere het volgen van muziekles bij Apollo en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Apollo organiseert deze kennismakingsavonden omdat er na de zomervakantie weer plaats is voor nieuwe leerlingen. Muziekleerlingen van Apollo krijgen gratis de beschikking over een instrument, wel moet er contributie en lesgeld betaald worden. Lessen kunnen gevolgd worden vanaf ongeveer 10 jaar; het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Dat wordt in de wekelijkse muziekles van 30 minuten tegelijk met het spelen aangeleerd. Apollo werkt met eigen muziekdocenten voor fluit, klarinet, saxofoon en koperblaasinstrumenten, zoals bijvoorbeeld de hoorn en de trompet.

Voor een –hernieuwde- kennismaking met de orkesten van Apollo bent u van harte welkom in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A te Den Oever. De toegang is gratis en de koffie of limonade staat klaar. De open repetitie is van 19.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie: www.apolloorkestendenoever.nl.


zaterdag 26 mei

Openingsfeest zorgboerderij Dijkgatshoeve

WIERINGERWERF - Zorgboerderij Dijkgatshoeve aan de Noorderdijkweg 24a in
Wieringerwerf haar openingsfeest.


Van 10.00 – 15.00 uur is iedere belangstellende van harte welkom!
Er is een feestelijke markt met streekproducten. Voor de kinderen speelt kindertheater Gniffel twee voorstellingen (11.30 en 13.30). Ook zijn er kalfjes, kleine geitjes en grote kuikens te bewonderen.


zaterdag 26 mei

Pinksterloop

’t VELD - Trim en Atletiekvereniging ’t Veld organiseert weer de bekende gezellige Pinksterloop

De loop zal plaatsvinden door en rondom ’t Veld en is voor een breed publiek, van jong tot oud. De start van de jeugd is vanaf 15.00 uur en de afstanden voor de jeugd zijn 500 m tot 1 km. Het inschrijfgeld voor de jeugd is € 2,-. Uiteraard krijgt de jeugd een verrassing na de loop. Voor de volwassenen staan er twee afstanden op het programma, namelijk 5 en 10 km. Het inschrijfgeld voor de volwassenen is € 4,-. De volwassenen starten om 16.00 uur.
De start en finish voor alle lopen is bij het Dorpshuis in ’t Veld. Meer informatie is te vinden op de website www.tav80.nl.


zaterdag 26 mei

Kom eens kijken op het Balgzand

DEN HELDER -=De Waddenzee is het grootste natuurgebied van ons land. Achter de dijk tussen Den Helder en Wieringen zijn nu jonge vogels te zien. Het Balgzand is een mooie plek om het te bekijken. Er broeden vogels en sommige hebben inmiddels jongen. Ook trekvogels zoeken er voedsel en rust. U kunt het van 11.00-13.00 uur met de gids van Landschap Noord-Holland bekijken.

De broedtijd is altijd een spannende periode voor natuurbeheerders. Welke vogels maken er dit jaar een nest en wat is het resultaat van hun inspanningen? Behalve roofdieren en honger is de zee ook altijd een gevaar. Storm en springvloed kunnen het einde betekenen van eieren en jongen. We gaan eens kijken wat de natuur deze keer voor ons in petto heeft. We krijgen vast tureluurs en kluten te zien met jongen. En hoe zit het dit keer met de lepelaars? Ook trekvogels maken het bezoek interessant. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, zilverplevier, kanoet-, bonte- en drieteenstrandloper. Vaak tienduizenden. De vogels zijn nu prachtig op kleur en dat is op zich al een reden om langs te komen.
Tijdens de excursie komt het water op. De vogels vliegen dan weer naar het vasteland om uit te rusten. Als ze over vliegen kunnen we ze mooi bekijken.
Als u op tijd komt staat de koffie of thee staat voor u klaar.
Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen.


Op het Balgzand zijn momenteel drieteenstrandlopers te zien. Foto Henk van Bruggen

Aanmelden kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. U kunt ook bellen met 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen € 6,50 per persoon, voor Beschermers € 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


zaterdag 26 en zondag 27 mei (1e Pinksterdag)

Rommelmarkt Stichting AED

WIERINGERWERF - Stichting AED Wieringen/Wieringermeer houdt een grote rommelmarkt in Cafe Restaurant De Maaier , Terpstraat 1.

Alle gelden komen ten goede voor aanschaf AED’s plus kasten die overal in de woonwijken worden opgehangen. De rommelmarkt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.


zondag 27 mei (1e Pinksterdag)

Kerkdienst

9.30 uur: ds. H. Broer in de Hippolytuskerk.


zondag 27 mei (1e Pinksterdag)

Kermis in 't Veld

’t VELD - Op de tweede dag van de Pinksterfeesten staat de traditionele achtkamp op het programma.

De achtkamp is op SP. De Kogge ’t Veld en begint om 12.30 uur.


zondag 27 mei (1e Pinksterdag)

Broedtijd in de Grafelijkheidsduinen

DEN HELDER - Nu de vogels broeden is het een prachtige periode voor een bezoek aan de Grafelijkheidsduinen. Er valt veel te genieten in de natuur bij Den Helder. Overal in het duin klinken geluiden die u de rest van het jaar niet hoort. U kunt dat van 10.00 uur tot 12.00 uur met de gids van Landschap Noord-Holland zelf ervaren.

De graven van Egmond waren vroeger de eigenaars van dit mooie natuurgebied. Ze gebruikten het om er te jagen. Tijdens de excursie kunt u zelf beleven dat het duin nog volop leeft.
Vooral de kleine zangvogels zijn nu erg actief. Bijvoorbeeld de sprinkhaanzanger die soms z’n geluid langdurig laat horen. Het heeft wel wat weg van een roepende sprinkhaan. U kunt dan gelijk uw gehoor testen, want sommigen hebben moeite het hoge geluid op te vangen. Als uw ogen nog in orde zijn is de blauwborst prachtig om te zien. De soort is verwant aan de roodborst en wordt steeds algemener in ons land. Verder zijn vrijwel altijd geoorde futen te zien. Een zeldzame soort in Nederland. Wat kunt u nog meer verwachten? Misschien oeverzwaluw, koekoek, havik, sperwer en lepelaar en wie weet zelfs de beflijster. Want die trekt nog steeds door. En we komen vast konijnen tegen. Tellingen laten zien dat er gelukkig steeds meer in de duinen leven. Dat is waarschijnlijk te danken aan het grazen van Schotse hooglanders en paarden. Die houden de plantengroei kort en daar profiteren konijnen van.


De buizerd is regelmatig in de Grafelijkheidsduinen te zien. Foto Wil Doorn-Meijne

Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. Aanmelden kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. U kunt ook bellen met 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten.
We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.


maandag 28 mei (2e Pinksterdag)

Kermis in 't Veld

’t VELD – Vandaag wordt de Wielerronde ’t Veld gereden.

Programma:
11.30 uur: Dikkebandenrace
12.30 uur: Plaatselijke renners
13.30 uur: Plaatselijke toppers
14.30 uur: Sportklasse

Voorinschrijving en informatie: steenman-33@quicknet.nl; tel. 06-53213612.


maandag 28 mei (2e Pinksterdag)

Open tuin Zonnehoek


HIPPOLYTUSHOEF – De siertuin rond Zonnehoek is vandaag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Er is veel moois te zien in de tuin van Ada Bays-Verschoor. Zo staan onder meer de camassia's, azalea's, primula's, verschillende fruitbomen en bolgewassen volop in bloei.
De tuin bevat nog vele andere in het oog springende bezienswaardigheden, zoals de rotsachtige hoeken en begroeide muurtjes, de kweekhoek, de vijver met goudwindes en de vele op kleur gesorteerde borders met bloemen en planten. Verder heeft de tuin in de vorm van het weeghuisje ook nog een historische achtergrond. Tegenwoordig wordt het huisje gebruikt als piepklein winkeltje waar eigen gekweekt fruit, jam en sappen verkocht worden.
De tuin aan Slingerweg 127 is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De entree is € 3,00 inclusief welkomstdrankje.
Groepen kunnen de tuin op afspraak bezoeken, telefoon 0227-608777 of e-mail: info@multiwintersport.nl.


maandag 28 mei (2e Pinksterdag)

Scheepsgroet voor 80-jarige Afsluitdijk

DEN OEVER - Met het uitbrengen van een scheepsgroet vanaf het IJsselmeer wordt bij ’t Monument op de Afsluitdijk stil gestaan bij de voltooiing van deze zeekering tachtig jaar geleden.Een tiental vaartuigen afkomstig uit Almere zal om 13.02 uur exact, het officiële tijdstip dat op 28 mei 1932 de Afsluitdijk is gedicht, zijn scheepstoeters laten horen.
De recreatievaart en visserij zijn hierover ook geïnformeerd. Mogelijk sluiten er meer schepen aan.

Bron: Noordhollands Dagblad

Foto’s 75-jarig jubileum Afsluitdijk - Fotograaf Henk-Jan Wittink


dinsdag 29 mei

Kermis in 't Veld


dinsdag 29 mei

Voorinschrijving Wieringer Avondvierdaagse

WIERINGEN - Vier avonden over het mooie Wieringen wandelen. Dat kan tijdens de Avondvierdaagse, gehouden van 4 tot en met 7 juni aanstaande. Het is dit jaar de 50e keer dat dit bijzondere evenement op deze manier op Wieringen wordt georganiseerd.

De voorinschrijving voor de Avondvierdaagse is op 29 mei vanaf 19.00 tot 20.00 uur in de kantine van het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef. De kosten bij voorinschrijving zijn € 6,=. Op maandag 4 juni gaat de Vierdaagse van start en kan er vooraf worden ingeschreven, de kosten zijn dan € 6,50.

Klik hier voor meer informatie.


woensdag 30 mei

High Tea met Zonnebloem LinQ

ANNA PAULOWNA - Zonnebloem LinQ organiseert van 15.00 tot 17.00 High Tea in Veer.

Zonnebloem LinQ is de jongerentak van de Nationale Vereniging de Zonnebloem en zet zich in voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in de leeftijd + 18 tot 45jaar.
In Hollands Kroon passen zij de doelgroep aan naar 18 t/m 60 jaar. LinQ organiseert activiteiten vakanties en ontmoetingen; fysiek of via internet. Door mensen met elkaar in contact te brengen wil LinQ net als de Zonnebloem gevoelens van eenzaamheid tegengaan. Handicap of niet, leuke dingen doen willen we allemaal! Zo kunnen mensen met of zonder lichamelijke beperking er samen op uit. De LinQ afdeling zoekt nog vrijwilligers die hen willen ondersteunen.

De eerst komende activiteit is High Tea in Veer voor koffie, thee & meer.
Voor deelname aanmelden voor woensdag 23 mei via email: zonnebloemlinQ@hotmail.com of telefoonnummer: 0227 593846

Indien je met vervoer zit laat het dan even weten want dan kunnen zij iets regelen met het ANBO-busje.


woensdag 30 mei

Nederlands Kampioenschap Leliekeuren

’t ZAND - In de maand mei wordt voor de 14e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd. De wedstrijden worden gehouden in BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen.

Er worden 4 wedstrijden gehouden. De eerste keuring is op woensdag 9 mei. Er kan vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur gekeurd worden. Vervolgens wordt er op woensdag 16, 23 en 30 mei gekeurd. Na de laatste keuring op 30 mei is de prijsuitreiking om 20.00 uur. Er kan de laatste keer gekeurd worden tot 19.00 uur. Daarna is er een spreker: Piet de Gooijer.


Wekelijks wordt er een taart uitgereikt aan de beste heer en dame. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer winnen. Op 30 mei worden de geldprijzen uitgereikt aan degene die over 4 weken de beste score hebben behaald.
De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop, Elaine Vlaming, Piet Schenk en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgt door Mak Breeding op 9 mei, gevolgd door Vletter en den Haan (16 mei), World Flower BV (23 mei) en Royal van Zanten (30 mei).

De uitslagen worden bekend gemaakt op www.bollenoord.nl.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zaterdag 2 juni

Kielemarkt

NIEUWE NIEDORP / WINKEL - De jaarlijkse kielemarkt wordt gehouden. Zowel in Nieuwe Niedorp als in Winkel zullen in de beide dorpsstraten de vele kramen weer te bezoeken zijn.

Ook de muziek zal niet ontbreken naast de andere attracties voor jong en oud.
De paardetram verzorgt de verbinding tussen beide dorpen, zodat de bezoekers gemakkelijk en zonder kosten beide markten kunnen bezoeken.

Bron: PeWi's Nieuwspagina


zaterdag 2 juni

Verhalenmiddag Kroongetuigen

KOLHORN – Kroongetuigen vertellen in De Laurenskerk verhalen uit het dorp.

Na een introductie met een verhaal over de Steentijdcultuur in de Waard- en Groetpolder gaan inwoners van Kolhorn hun persoonlijke verhaal vertellen.
Van 13.00 tot 17.00 uur vertellen Frans Diederiks, Puck de Groot, Willem Messchaert, Betty Goedhart, Bep Engel, Anton van de Kreeke, Lies Hoogland en Frans Schepers ieder een kwartier lang hun verhaal.
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust onder het genot van een kop koffie of thee luisteren naar de verhalen in De Laurenskerk, Kerkepad 2, Kolhorn.


zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juni

Kermis in Wieringerwaard


zondag 3 juni

Historische Vereniging naar Scheepvaartmuseum en Pampus

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen houdt haar jaarlijkse excursie. Er wordt afgereisd naar het vorig jaar heropende Scheepvaartmuseum in Amsterdam en het eiland Pampus.

In 1656 liet de marineleiding in Amsterdam een groot magazijn bouwen. Dit Zeemagazijn diende als opslagplaats voor zeilen, touwen, wapens en munitie. Hiermee kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Dit Zeemagazijn is sinds 1973 het onderkomen voor het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. Het museum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald en hoe de zee in onze genen zit. Het museum, het Zeemagazijn, heeft een complete metamorfose ondergaan. Prikkelende, interactieve tentoonstellingen laten iedereen op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis ontdekken. Sfeervolle objecttentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Het Scheepvaartmuseum maakt deel uit van De Plantage. Dit deel van het centrum is een van de meest gevarieerde wijken van Amsterdam. De buurt is een combinatie van water en groen en van cultuur en wetenschap.

Vanuit de wijk IJburg in Amsterdam wordt er vertrokken naar het eiland Pampus. En wie kent de uitdrukking ‘voor Pampus liggen’ niet. Het eiland was de laatste aanlegplaats voor de VOC schepen die alleen met hoog water Amsterdam konden binnen varen. Vanuit Wieringen en andere Zuiderzeehavens vertrokken de schepen, die vaak door de lichterschipperij op Texel en Wieringen deels van hun lading waren ontdaan, richting Amsterdam. Bij Pampus werd gewacht op het juiste tij om de haven van Amsterdam binnen te varen. Maar Amsterdam was te klein om al de benodigde matrozen te leveren en de uitbundige matrozen te herbergen. De Heren van de VOC bedachten een truc. Als de schepen voor de rede van Pampus lagen kregen ze water, eten en zeep, er werd een bordeel afgehuurd en een grote hoeveelheid drank gebracht. Nadat de schepelingen waren uitgeraasd en uitgeput voer het schip de haven in. De matrozen gingen hierdoor met stoere verhalen en geld naar huis waardoor ook matrozen uit de provincie werden aangetrokken tot het zeemansleven. Het Forteiland Pampus is gebouwd tussen 1887 en 1895. Het Nederlands bestuur was toen bevreesd voor een aanval op Amsterdam. Er werd een meesterlijk millitair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Het eiland Pampus is vanwege de vele trappen niet geschikt voor mindervaliden, wel is de ontvangstruimte bereikbaar.

De excursie is nu al een succes. Daarom reizen twee bussen af richting Amsterdam en zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Het tijdstip van vertrek is 8.00 uur vanuit Hippolytushoef (Rabobank) en 8.10 uur Den Oever (VVV/ V.I.C, Havenweg). Naar verwachting is de bus rond 18.30 uur weer terug op Wieringen. Prijs € 65, = per persoon, dit is inclusief entree museum en Pampus, lunch met koffietafel in het centrum van Amsterdam, boottocht en busreis. Opgeven kan bij Arina Zwanink telefoonnummer: 0227-511594 of Gea Klein-Hamming: 0227-592886 of via de mail: excursie@historischwieringen.nl De excursie gaat door bij voldoende deelname.


maandag 4 juni

Eerste avond Avondvierdaagse Wieringen

- Start tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef.
- Inschrijven is nog mogelijk voor € 6,50.
dinsdag 5 juni

Tweede avond Avondvierdaagse Wieringen

- Start tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef.


dinsdag 5 juni

Cursus Peuter in Zicht

SCHAGEN - In het Centrum voor Jeugd en Gezin start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders en/of verzorgers van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/verzorgers inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/verzorgers veel in de verhalen van collega-ouders/verzorgers.

Data, tijdstip, locatie en kosten
Data : dinsdagavond 5, 12, 19 en 26 juni
Tijdstip : 19.30-21.30 uur
Locatie : Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen, Rensgars 1, 1741 BR Schagen
Kosten : Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden

Aanmelden en meer informatie
Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl/Cursussen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of contact opnemen met GGD Hollands Noorden sector Jeugdgezondheidszorg, telefoonnummer: 088-0100555.

Iedere ouder en verzorger kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin. Dit geldt ook voor het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. GGD Hollands Noorden is partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.


woensdag 6 juni

Derde avond Avondvierdaagse Wieringen

- Start tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef.
donderdag 7 juni

Laatste avond Avondvierdaagse Wieringen

- Start 10 km om 17.45 uur vanaf het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef.
- Start 5 km om 18.15 uur vanaf het Sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef.
- Start 2,5 km om 19.15 uur vanuit de Wilhelminalaan te Hippolytushoef.


donderdag 7 juni

Dansmeditatie

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de tweede van drie open lessen Movement Medicine in de Harmonie.Movement Medicine is een bewegingsmeditatie die is geworteld in extatische dans en sjamanisme. Een dansvorm waarbij vrij dansen op muziek, geleide meditatie en les elkaar afwisselen. Iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of dans-ervaring kan meedoen. De lessen worden gegeven door Annemeike van Bellen. Zij heeft 16 jaar ervaring met o.a. Movement Medicine en de 5 ritmes.
Alle avonden beginnen om 20.00 en duren tot maximaal 22.00 uur. Een avond kost €12,50. Kom je voor het eerst dan geldt een introductieprijs van €7,50.
Voor meer informatie kun je mailen naar Annemeik@xs4all.nl.


donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni

Toneelgroep Contact speelt ‘ZUS’

WINKEL - Dit seizoen bevindt Toneelgroep Contact zich op het gras.Op chique gras en boerengras. Op golfgras en schapengras. Op designgras en ploetergras.
11 spelers, ruim 20 muzikanten, 3 technici en decorbouwers en een hele ploeg vrijwilligers maken samen: ZUS.
Een toneelstuk met veel gras en muziek, over strijd op zakelijk- en familieniveau.
zondag 10 juni

Fietsen, wandelen en prachtige tuinen tijdens Wieringer tuinronde

WIERINGEN - Het is inmiddels een evenement van formaat, de Wieringer tuinronde georganiseerd door de Soroptimistclub Wieringerland. Op zondag 10 juni zal de 12e tuinronde worden gehouden. Heerlijk op de fiets of wandelend over Wieringen en dan tussenstops in prachtige tuinen.De poorten van negen tuinen en twee starttuinen, waar een heerlijk kopje koffie of thee met eigen gebakken taart, frisdrank of eigen gemaakte soep verkrijgbaar is, staan deze dag open voor publiek. De verscheidenheid in tuinen is groot. De ene tuin is een mooie diepe tuin met veel hortensia’s, vijver en tuintjes in kleur. Dan is er een grote binnentuin op een onverwachte plek midden in het dorp. Een prachtige tuin die smal achter het huis begint en dan onverwacht breed uitwaaiert met een mooi uitzicht naar de dijk. Natuurlijk is er ook een boerderijtuin en eentje met een fantastisch uitzicht over het Amstelmeer. En dan is er nog een grote tuin van meer dan een hectare met dieren als emoes en hertjes. Het slingerende pad voert de bezoeker langs de dieren en vijver. Als vanzelfsprekend is er een sfeervolle aangelegde tuin, intiem met vijver en bijzondere kippen. Alle elf tuinen liggen op het Westelijk deel van Wieringen en de route voert de deelnemer langs bijzondere maar vooral mooie plekjes op het voormalige eiland. Diverse kunstenaars zullen in diverse tuinen hun kunst tentoonstellen.Het goede doel waarvoor de tuinronde wordt georganiseerd is dit jaar de Voedselbank in Anna Paulowna en een nader te bepalen internationaal goed doel. De tuineigenaren stellen voor de goede doelen hun tuin belangeloos open. In Nederland maken ruim zestigduizend mensen door verschillende oorzaken gebruik van de voedselbank. Door de crisis krijgen de voedselbanken elke dag méér cliënten en er is te weinig voedsel beschikbaar.

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Het is een serviceorganisatie. De groep is dienstverlenend, ondersteunt actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen.De starttuinen zijn Anja Moeijers en Leo de Nooijer, Elft41 te Hippolytushoef en Paula en Henk Udding, Westerlanderweg 55 te Westerland. Om deel te kunnen nemen aan de tuinronde wordt een bedrag van € 6,- per persoon gevraagd, dit is bestemd voor de goede doelen. De uitgezette route is ongeveer 18 km. De tuinen gaan om 10.00 uur open en sluiten om 17.00 uur. Fietsverhuur is mogelijk; daarvoor kan contact worden opgenomen met Anja Moeijes telefoon 0227-592236 of mail: anja.moeijes@hetnet.nl. Meer informatie over de Soroptimisten: www.soroptimist.nl.


dinsdag 12 juni

Bezoek rozenkwekerij met Wonen Welzijn Plus

HOLLANDS KROON - In het kader van de zomeractiviteiten van Wonen Welzijn Plus wordt een bezoek gebracht aan Rozenkwekerij Baarenburg in Heerhugowaard.

Tijdens de rondleiding wordt uit de doeken gedaan hoe een moderne rozenkwekerij werkt en eruit ziet.

De aanvang is 10.00 uur; deelnemers vertrekken om 9.30 uur per fiets bij Prins Maurits. Deelname kost € 4,00 inclusief consumptie. Daar komt nog € 3,00 bij voor het vervoer.

Aanmelden kan bij de diverse servicepunten van Wonen Plus Welzijn:
Nieuwe Niedorp, tel. 0224- 542660; Hippolytushoef, tel.0227- 591570; Wieringerwerf, tel.0227- 600079; Anna Paulowna, tel.0223- 535826.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 juni

Toneelgroep Contact speelt ‘ZUS’

WINKEL - Dit seizoen bevindt Toneelgroep Contact zich op het gras.Op chique gras en boerengras. Op golfgras en schapengras. Op designgras en ploetergras.
11 spelers, ruim 20 muzikanten, 3 technici en decorbouwers en een hele ploeg vrijwilligers maken samen: ZUS.
Een toneelstuk met veel gras en muziek, over strijd op zakelijk- en familieniveau.
zvrijdag 15 en zaterdag 16 juni

Zeildagen voor mensen met een beperking

DE HAUKES - Elk jaar vinden bij Watersport Vereniging Amstelmeer zeildagen voor mensen met een beperking plaats. Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). Na de zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer.Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Er is namelijk plaats voor veertig deelnemers per dag. Kortom 80 deelnemers in twee dagen!
Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten Kop van Noord-Holland, Iris van Paridon, (0224) 21 47 74 (ma, di & woe) (0223) 68 47 26 (do en vrij) of e-mail: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.


zaterdag 16 juni

Reünie gymnastiekvereniging DOS

DEN OEVER - Gymnastiekvereniging DOS bestaat 75 jaar. De vereniging houdt ’s middags en ’s avonds een jubileumuitvoering in ’t Kroaienest, waaraan alle leden zullen deelnemen.Entree bewijzen kunnen via de mail gereserveerd worden: estherdehaan@quicknet.nl.
Als uw betaling binnen is op rek.nr. 37.04.00.976 is uw reservering compleet.
Tegen contante betaling kunnen entree bewijzen ook opgehaald worden bij
Esther de Haan, Oosterkruisweg 68 ,1779XR Den Oever.


zondag 17 juni

Reünie gymnastiekvereniging DOS

DEN OEVER - Gymnastiekvereniging DOS bestaat 75 jaar. Dit jubileum zal gevierd worden met tal van activiteiten. Vandaag is er een reünie

De reünie vindt plaats van 15.00 tot 19.00 uur in de sportzaal in Den Oever. Oud leden, -bestuursleden,- leiding en –vrijwilligers zijn van harte welkom.
Vanaf 17.00 uur zal er een barbecue plaats vinden. De kosten hiervoor zijn 15 euro inclusief twee drankjes. Verschillende oud leden hebben zich al opgegeven. Wil je dat ook doen geef je dan op voor 1mei via email dosdenoever@gmail.com . Probeer op facebook zo veel mogelijk mensen te benaderen en heb je email adressen van mensen die wij een berichtje kunnen sturen laat het ons weten via dosdenoever@gmail.com.


donderdag 21 juni

Dansmeditatie

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de laatste van drie open lessen Movement Medicine in de Harmonie.Movement Medicine is een bewegingsmeditatie die is geworteld in extatische dans en sjamanisme. Een dansvorm waarbij vrij dansen op muziek, geleide meditatie en les elkaar afwisselen. Iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of dans-ervaring kan meedoen. De lessen worden gegeven door Annemeike van Bellen. Zij heeft 16 jaar ervaring met o.a. Movement Medicine en de 5 ritmes.
Alle avonden beginnen om 20.00 en duren tot maximaal 22.00 uur. Een avond kost €12,50. Kom je voor het eerst dan geldt een introductieprijs van €7,50.
Voor meer informatie kun je mailen naar Annemeik@xs4all.nl.


zaterdag 23 juni

2e Wieringer kampioenschap boardingvoetbal

WESTERLAND - Dorpsfeest Westerland organiseert na het succes van vorig jaar het tweede Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het toernooi begint om 13.00 uur. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden.Deelnemende teams moeten uit vier personen bestaan. Voor het toernooi kunnen teams zich aanmelden, maar voetballers mogen zich ook individueel inschrijven. De minimum leeftijd is 13 jaar. Opgeven kan tot 1 juni bij Juul Dijkstra (tel. 06-41854898) of Gerrit Gerssen (tel. 06-22992895).
Meer informatie is te vinden op de website van het dorpsfeest: www.westerlanderdorpsfeest.nl.


zaterdag 23 juni

Veteranenbijeenkomst Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - De gemeente Hollands Kroon organiseert voor het eerst een lokale veteranenbijeenkomst.

In de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer werden de ‘eigen’ veteranen al sinds enkele jaren tijdens een lokale bijeenkomst in het zonnetje gezet. Hollands Kroon zet deze traditie voort.
Het Veteraneninstituut heeft laten weten dat in Hollands Kroon 510 veteranen wonen. Alle veteranen ontvangen binnenkort per brief een uitnodiging. Tijdens de eerst bijeenkomst staat vooral het informeel samenzijn en kennismaking met elkaar centraal.


zondag 24 juni

Boerenlandfair

WESTERLAND - In het rustieke dorpje Westerland, op het hoogste punt van het voormalig eiland Wieringen, wordt voor de veertiende keer de Boerenlandfair georganiseerd.Deze fair staat inmiddels bekend om zijn gezelligheid en gemoedelijke sfeer en wordt gehouden van 11.00 uur tot 16.30 uur. Er worden tijdens de Boerenlandfair diverse demonstraties en andere activiteiten georganiseerd. De aankleding van de fair wordt verzorgd door MM Metamorphosis.
De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen voor de fair. Zoals ieder jaar wordt gezocht naar leuke activiteiten, die voor jong en oud aantrekkelijk zijn.

Kijk voor meer informatie op www.boerenlandfair.nl.


dinsdag 26 juni

Bezoek paprikakwekerij met Wonen Welzijn Plus

HOLLANDS KROON - In het kader van de zomeractiviteiten van Wonen Welzijn Plus wordt een bezoek gebracht aan paprikakwekerij Barendse op Agriport A7 nabij Middenmeer.

Kwekerij Barendse-DC maken is ‘s werelds grootste kwekerij van oranje paprika’s. Na de koffie volgt een presentatie en een bezoek aan de kas.
De aanvang is 14.00 uur. Deelname kost € 12,50, inclusief consumptie, kasbezoek, presentatie, en versproduct. Daar komt nog € 3,00 bij voor het vervoer.

Aanmelden kan bij de diverse servicepunten van Wonen Plus Welzijn:
Nieuwe Niedorp, tel. 0224- 542660; Hippolytushoef, tel.0227- 591570; Wieringerwerf, tel.0227- 600079; Anna Paulowna, tel.0223- 535826.


vrijdag 29 juni


Nachtmarkt

KOLHORN - 250 kramen en stalletjes zijn van 19.00 tot 24.00 uur met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is prachtig verlicht.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was namelijk een vissersdorp, dat aan de oude Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen.zaterdag 30 juni

Zomerspektakel bij Buurtvereniging Noordervenne

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert wederom een grote zeskamp voor zowel de jeugd als de volwassenen.

De locatie van dit gebeuren is op het ijsbaantje in ‘t Noorden. Tevens is er de mogelijkheid voor het nuttigen van een hapje en natuurlijk een drankje.
De aanvang voor de jeugd is om 13.00 uur en voor de volwassenen om 16.30 uur.
Een ploeg moet uit 4 tot 6 personen bestaan + een coach.
Kosten: Jeugd € 5,-- per ploeg; Volwassenen € 10,-- per ploeg.
Opgave bij A. van Bodegom, Meidoornstraat 2, Hippolytushoef - tel. 0227-593391.


vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juli

Kermis in Barsingerhorn en Middenmeer


dinsdag 10 juli

Bezichtiging molen met Wonen Welzijn Plus

HOLLANDS KROON - In het kader van de zomeractiviteiten van Wonen Welzijn Plus wordt de molen aan de Hoebelaan in Waarland bezichtigd.

In het museum wordt verteld over het de geschiedenis en de werking van de molen. Tevens kan het Molenhuijs bezocht worden.
De aanvang is 15.00 uur; deelnemers vertrekken om 14.30 uur per fiets bij Prins Maurits. Deelname kost € 4,00, inclusief koffie of thee met iets lekkers. Daar komt nog € 3,00 bij voor het vervoer.

Aanmelden kan bij de diverse servicepunten van Wonen Plus Welzijn:
Nieuwe Niedorp, tel. 0224- 542660; Hippolytushoef, tel.0227- 591570; Wieringerwerf, tel.0227- 600079; Anna Paulowna, tel.0223- 535826.


zaterdag 14, zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 juli

Kermis in Oudesluis


zondag 15 juli

Taandag

STROE - Op het buitenterrein bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont worden taandemonstraties gegeven. De aanvang is 12.00 uur.


Tijdens dit evenement is een heerlijk gebakken of gerookt visje voor een klein prijsje ter koop. Ook worden ouderwetse gerechten gekookt op een houtvuur, die uiteraard geproefd kunnen worden.
Het museum en het nieuwe bezoekerscentrum zijn geopend.


vrijdag 20 juli


Nachtmarkt

KOLHORN - 250 kramen en stalletjes zijn van 19.00 tot 24.00 uur met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is prachtig verlicht.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was namelijk een vissersdorp, dat aan de oude Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen.zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 juli

Kermis in Anna Paulowna


dinsdag 24 juli

Bezoek Dijk te Kijk met Wonen Welzijn Plus

HOLLANDS KROON - In het kader van de zomeractiviteiten van Wonen Welzijn Plus wordt een bezoek gebracht aan bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten.

In het bezoekerscentrum Dijk te Kijk wordt een presentatie met informatie over de tentoonstelling ‘De dijk verzwaard, het land bewaard’ gegeven.

De aanvang is 14.00 uur. Deelname kost € 3,00, inclusief koffie of thee met koek. Daar komt nog € 3,00 bij voor het vervoer.

Aanmelden kan bij de diverse servicepunten van Wonen Plus Welzijn:
Nieuwe Niedorp, tel. 0224- 542660; Hippolytushoef, tel.0227- 591570; Wieringerwerf, tel.0227- 600079; Anna Paulowna, tel.0223- 535826.


donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 juli

Kermis in Hippolytushoef


donderdag 2 augustus

Uit eten met Wonen Welzijn Plus

HOLLANDS KROON - In het kader van de zomeractiviteiten van Wonen Welzijn Plus kunnen senioren uit eten bij de Vriendschap in ‘t Veld.

Op een gezellige locatie, met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd. Er kan een keuze gemaakt worden uit 3 menu’s: een vispakketje, een varkenshaasje of een kipschnitzel. Bij telefonische opgave gaarne de keuze van het menu aangeven.

De aanvang is 17.00 uur. Deelname kost € 22,00, inclusief twee drankjes. Als vervoer gewenst is, dan kunt u dit aangeven

Aanmelden kan bij de diverse servicepunten van Wonen Plus Welzijn:
Nieuwe Niedorp, tel. 0224- 542660; Hippolytushoef, tel.0227- 591570; Wieringerwerf, tel.0227- 600079; Anna Paulowna, tel.0223- 535826.


donderdag 9 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 10 augustus


Nachtmarkt

KOLHORN - 250 kramen en stalletjes zijn van 19.00 tot 24.00 uur met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oudste gedeelte van het dorp is prachtig verlicht.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
Kolhorn was namelijk een vissersdorp, dat aan de oude Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt. Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen.vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


zaterdag 11 en zondag 12 augustus


’t ZAND - Het Zandstock Festival is met ruim 4000 bezoekers het grootste tweedaagse festival in de kop van Noord Holland. Met de beste pop, rock, hiphop en dance lijkt Zandstock geen last te hebben van het zware weer waarin veel festivals verkeren.Aan het toch al forse programma van Zandstock Festival kan nog een absolute headliner toegevoegd worden. Go Back to the Zoo, een band die de afgelopen jaren is doorgebroken tot de absolute top van Nederland zal op zondag 12 augustus te zien zijn in ’t Zand. Ook zijn de jongens van King Jack uit Schagen en Ed Struijlaart voor het festival vastgelegd. Binnenkort wordt ook het programma van Zandstock Talent Stage bekendgemaakt.


Go Back to the Zoo

Early Bird actie
De online kaartverkoop van Zandstock start op 1 mei. Voor de snelle beslisser ligt er een mooi voordeel klaar. De eerste 50 online tickets zullen met 25% korting verkocht worden. Dit geldt voor zowel de dag- als de weekendkaarten. Meer informatie op www.zandstock.nl.

Programma
Zaterdag Main Stage      Zaterdag Dance Stage
Ed Frenkay Fresh / Dillon Leroux
Chef’Special Jesse Mak / Jake Terry
Gers Pardoel & Band Bootsman & Bootsman
The Partysquad Lucien Foort

Zondag Main Stage Zondag Dance Stage
Butterfly FX Old School Vinyl Boys
King Jack Mr. Fridge
The Beatlex DJ Rove
Miss Montreal Alex Sandrino / Dennis Ramon
Go Back to the Zoo Luccio Mattin
Jah6 Basterd
Dj Jean
Jaap Ligthart
Bakero


zondag 12 augustus

Taandag

STROE - Op het buitenterrein bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont worden taandemonstraties gegeven. De aanvang is 12.00 uur.


Tijdens dit evenement is een heerlijk gebakken of gerookt visje voor een klein prijsje ter koop. Ook worden ouderwetse gerechten gekookt op een houtvuur, die uiteraard geproefd kunnen worden.
Het museum en het nieuwe bezoekerscentrum zijn geopend.


maandag 13 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 17 augustus

Kermis in Haringhuizen


zaterdag 18 augustus

Kolhorner Vlottenrace

KOLHORN - Wie bouwt het mooiste vlot en zet de beste tijd neer? De gemeente organiseert op zaterdag 18 augustus in samenwerking met Kolhorn Vooruit een vlottenrace voor de jeugd van gemeente Hollands Kroon.

Doe ook mee en bouw samen met een maatje een vlot van drijfbaar afvalmateriaal (piepschuim is verboden). Kolhorn Vooruit heeft op verzoek een beperkt aantal jerrycans beschikbaar.Keuring en race
De vlotten worden vanaf 11.00 uur gekeurd door de jury bij de ijskantine van Kolhorn Vooruit, bereikbaar via Meekrapstraat in Kolhorn. Kolhorn Vooruit zorgt voor wat te drinken. Vanaf 13.00 uur gaan de vlotten bij de Onderbuurt te water en varen zo in een stoet naar de start in de voorsloot bij Schippers Welvaren. De race start tussen 14.00 - 16.00 uur. De race wordt tevens begeleid door Kolhorn Vooruit, waarbij er
reddingsvesten, duikers en bootjes met toezicht aanwezig zijn.

Klik hier voor het wedstrijdreglement.

Deelname is alleen mogelijk via het aanmeldingsformulier. Dit formulier dient per deelnemend vlot voor 15 juli 2012 retour gezonden te worden aan Kolhorn Vooruit, t.a.v. Guda Knijn, Kaagstraat 38, 1767 CM Kolhorn, tel. 0224 531702. Er is plaats voor maximaal vijftig vlotten.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier.


zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


vrijdag 24 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 25 augustus

Barsingerhorner Rommeldorp

BARSINGERHORN - Ruim 200 standhouders staan langs het traject aan de Heerenweg in het prachtige lintdorp Barsingerhorn. Het dorp en de kraampjes zijn mooi verlicht en juist die spulletjes die u net niet zocht, maar wel graag wilt hebben treft u hier aan. Het is het gezelligste rommeldorp van Noord Holland. De lekkerste geuren, verrassende rommel, muzieksoorten van over de hele wereld en vrolijke standhouders laten u graag al hun moois en lekkers zien.De markt begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Het markttraject is maar liefst 1,3 kilometer lang. U kunt het traject alleen lopend afleggen. Hou er rekening mee dat als u het hele traject loopt u dus 2 x 1,3 kilometer aflegt. Voor het meenemen van uw spullen is een grote tas of een boodschappen karretje dus een aanrader! Naast het verkopen van rommeltjes wordt er ook op sommige plekken kleine hapjes aangeboden.
Het markttraject loopt van Heerenweg 46 (Blauwe brug) t/m Heerenweg 210 (afslag Leekerweg)
Het gehele markttraject is tussen 14.30 en 23.00 afgesloten voor al het verkeer.
Er zijn twee weilanden ingericht als parkeerplaats en er zijn twee fietsenstallingen.


zaterdag 25, zondag 26, maandag 27 en dinsdag 28 augustus

Kermis in Den Oever en Waarland


zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 september

Kermis in Nieuwe Niedorp


maandag 3 en dinsdag 4 september

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


zondag 9,maandag 10 en dinsdag 11 september

Kermis in Zijdewind


zaterdag 15 eb zondag 16 september

Floralia

NIEUWE NIEDORP - Mozaïeken, straatamusement en een Floralia Fair zijn de ingrediënten van de Floralia aan de Dorpsstraat.Straatamusement
De Floralia wordt opgefleurd met diverse muzikanten en straatartiesten voor jong en oud. Met alle prachtige en vrolijke optredens langs de route is het een en al feest!
Vooral ’s avonds, als het dorp en in het bijzonder de werkstukken en mozaïeken feeëriek verlicht zijn is het heerlijk om langs de Dorpsstraat te wandelen.

Floralia Fair
Tijdens de autovrije uren op zondagmiddag aantrekkelijke "Floralia Fair". Tussen de prachtige werkstukken en mozaïeken óók snuffelen naar leuke en vernieuwende koopjes!

De openingstijden zijn op zaterdag van 15:00 tot 22:30 uur en op zondag van 10:00 tot 22:30 uur.
De boekjes met alle informatie aangaande het evenement, en die tevens als entreebewijs dienst doen, zijn verkrijgbaar bij alle ingangen van het dorp. € 3,50 voor volwassenen, € 1,50 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
De kleinsten mogen gratis naar binnen.


zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september

Kermis in Kolhorn


zondag 23 september

Bloemencorso in Winkelvrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Kermis in Lutjewinkel


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Wieringer historie:
Kermis jaren 70 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...