Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, de gezondste markt van NederlandUitgegeven op 11-05-2012 om 04:09 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, de gezondste markt van Nederland.
"Beste Visliefhebber,
Tja, we willen het er eigenlijk niet over hebben, maar dat is wel erg moeilijk. Want het mag gerust gezegd worden, wat is het een ontzettend vreemd voorjaar qua weer!
Het begon zo goed in maart, eigenlijk misschien wel te goed. Dan krijgen we toch met zijn allen bepaalde verwachtingen en helaas is daar niets van terechtgekomen. Het is de afgelopen weken al behoorlijk wisselvallig en als we de weersvooruitzichten moeten geloven, wordt het de aankomende periode niet veel beter, helaas.
Een en ander heeft ook weer invloed op de vis. Het water is nog erg koud, te koud eigenlijk voor vissoorten zoals Rode Poon en Makreel. Deze vissen houden erg van warm water en zijn daarom ook echte zomervissen. In de wintermaanden zoeken ze het wat verder weg, in dieper water, waar het warmer is. We verwachten de aankomende weken dat we mondjesmaat meer makreel en Rode Poon gaan zien.
En dat van het weekend is het alweer de 2e zondag in mei, de dag waarop we allemaal onze moeders in het zonnetje zetten!
En wat is er dan leuker om moeders lekker te verwennen met een overheerlijke maaltijd?! Te beginnen met deze overheerlijke amuse!
Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en munt.
Ingrediënten
250 gram Hollandse garnalen
500 gram witte asperges
4 takjes munt
sap en rasp van een halve citroen
3 eetlepels walnootolie
10 kleine glaasjes
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en halveer de aspergepunten inde lengte. Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen. Pluk de blaadjes munt van de takjes.
Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn. Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan. Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.
Dit recept is bedoeld voor 10 amuses, maar je kan er natuurlijk ook een voorgerecht van maken voor circa 4 personen! Eet smakelijk!
De prijslijst voor morgen vindt u vanmiddag op www.versevis.nl
Alvast een fijn weekend!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
Mob 06-12995486
www.versevis.nl
info@versevis.nl
Twitter @zeevers
www.facebook.nl/ZeeVerseVismarkt