SpringBreak botst met gemeente
Uitgegeven op 07-05-2012 om 21:11  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Nog een kleine week tot de eerste Polderse SpringBreak. Maar bij de Boemerang in Anna Paulowna hebben ze nog geen vergunning gezien.

Letterlijk en figuurlijk heeft kroegbaas Piet Warmerdam de eerste botsingen er al opzitten met de nieuwe gemeente Hollands Kroon. "Wel leuk dat het onder andere botst vanwege de oude botsautobaan die we gaan opbouwen," lacht Warmerdam. "We lachen er maar een beetje om, maar eigenlijk is het diep triest. We zijn drie maanden terug positief begonnen, maar uiteindelijk botst het aan alle kanten en zakt de moed je aardig in de schoenen om een leuk themafeestje te organiseren. Vier keer in het jaar is blijkbaar erg veel om wat te organiseren in de kroeg! De gemeente denkt dat het een tropische versie van de Polderse Kermis wordt en dat er duizenden bezoekers gaan komen. Het wordt kleinschaliger dan de Polderse Kermis, maar een groot feest wordt het sowieso. Vergelijkbaar met de Winter Kermis en het tOktoberfest. We hebben al besloten dat het gewoon doorgaat want daar rekenen al heel wat mensen op!"

Naschrift redactie: Wij zullen het gemeentebestuur om een reactie vragen.

Dinsdagochtend 8 mei reageerde burgemeester Theo van Eijk direct.

Theo van Eijk vertelde ons dat de gemeente eerst niet van plan was om een vergunning te verlenen. Deze vergunning was onlangs aangevraagd. Voordat een vergunning kan worden verleend moet de organisatie aantonen dat de veiligheid en het waarborgen van de openbare orde bij evenementen aangetoond kan worden en geregeld is. Vorige week heeft de gemeente om de tafel gezeten met de organisatie van het evenement. Toen duidelijk werd dat men inmiddels wel aan de eisen had voldaan zoals gesteld, heeft de gemeente maandag 7 mei alsnog een vergunning verleend. Deze kruist per post de inzending van bovenstaand persbericht. Burgemeester Van Eijk vindt dat de organisatie te snel de media heeft opgezocht. Nu maakt dat volgens hem niets uit wat betreft het verlenen van vergunningen. De gemeente wijkt niet af van de regels zoals deze zijn opgesteld.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...