Aangetroffen materiaal in Kreileroord is asbest, maar gevaar voor de volksgezondheid is gering
Uitgegeven op 04-05-2012 om 17:56  |  link  |  bewaar  |  print

KREILEROORD - Op vrijdag 4 mei zijn tijdens een tweede openbare bijeenkomst omwonenden ge´nformeerd over het materiaal dat eerder deze week is aangetroffen in de openbare groenstrook achter de Gijs van Gaalenstraat. Tijdens de eerste bijeenkomst op 3 mei, heeft de gemeente de omwonenden ge´nformeerd over dat het materiaal mogelijk asbest bevat. Vandaag is bekend geworden dat het materiaal inderdaad hechtgebonden witte asbest bevat. Tijdens de bijeenkomst waren burgemeester Van Eijk en wethouder Franken aanwezig en een deskundige van de GGD Hollands Noorden om de situatie toe te lichten en om vragen te beantwoorden.

Gering risico
GGD Hollands Noorden gaf tijdens de bijeenkomst aan dat het in dit geval om hechtgebonden asbest gaat met een lage concentratie witte asbestvezels. Hechtgebonden witte asbest is de minst schadelijke vorm van asbest. Volgens GGD Hollands Noorden brengen hele stukken asbest geen gevaar voor de volksgezondheid. Wanneer asbest breekt, kan een gering aantal vezels in de lucht komen. Toch schat GGD Hollands Noorden de kans op blootstelling van spelende kinderen aan deze asbestvezels als zeer gering in. De kans dat kinderen met een asbestvezels in aanraking zijn gekomen is verwaarloosbaar klein. Eventuele vezels zijn snel opgenomen door de veerkrachtige, vochtige grond en aanwezige vegetatie, waardoor de kans op verspreiding erg klein is.


Vervolg stappen?
Maandag 7 mei a.s. ontvangt de gemeente het saneringsplan. Nog dezelfde middag wordt gestart met het opruimen van de asbest door een gespecialiseerd bedrijf. Tot die tijd blijven de hekken rondom het terrein staan en is het niet toegestaan de groenstrook te betreden.


Vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt dit doen door het contactformulier in te vullen op onze website www.hollandskroon.nl, een mail te sturen naar communicatie@Hollandskroon.nl of door te bellen naar het algemene nummer (088) 32 15 000 (op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur). U kunt ook contact opnemen met de GGD Hollands Noorden via telefoonnummer (088) 01 00 500 (tijdens kantooruren) of mailen naar info@ggdhn.nl.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes, steenzetten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...