MELDPUNT WOONRUIMTE SEIZOENARBEIDERS OPERATIONEEL
Uitgegeven op 14-10-2003 om 09:59  |  link  |  bewaar  |  print

Noord-Holland - Gedeputeerde Hans Schipper, voorzitter van de stuurgroep Huisvesting Seizoenarbeiders, heeft vandaag (8 oktober ) in het SOW-gebouw in Hoorn, op internet het meldpuntwoonruimte.nl in werking gesteld. Hij deed dat door de huisvestingsvraag in te voeren van het erkende bemiddelingsbureau Europoint uit Hoogkarspel. Meldpuntwoonruimte.nl is de eerste website waarop vraag en aanbod van tijdelijke huisvestingsmogelijkheden voor buitenlandse seizoenarbeiders wordt gekoppeld.

Vooral in Noord-Holland-Noord zal de website in een behoefte voorzien. Hier zijn ’s zomers zo’n 3600 tijdelijke krachten van buiten de regio actief en in de wintermaanden zelfs zo’n 5600. Voor velen van hen is geen goede huisvestingscapaciteit beschikbaar, zo is uit onderzoek gebleken. Het onderzoek ‘Huisvesting seizoenarbeiders’ is vorig jaar opgezet omdat de wijze waarop deze mensen zijn ondergebracht in te veel gevallen niet aan de wettelijke eisen voldoet. Gemeenten, provincie en bedrijfsleven willen graag dat er een goede oplossing voor komt en dat die ook in alle gemeenten gaat gelden. Om dat te bevorderen hebben ze in het najaar van 2002 een stuurgroep gevormd, die onder aanvoering van Hans Schipper een aantal mogelijke oplossingen heeft uitgewerkt.

Het aanpassen van bestaande bestemmingsplannen door een vrijstelling voor het tijdelijk plaatsen van woonunits. De stuurgroep stelt voor, dat het redelijk is als hiervoor per bedrijf een periode van maximaal 8 maanden (aaneengesloten of in perioden) en een limiet van 20 personen wordt gehanteerd. Benutting van vrijkomende bebouwing als een agrarisch bedrijf definitief en volledig wordt beëindigd. De bebouwing zou dan een bestemmingswijziging moeten krijgen in, bijv. pension. Het zoeken naar plaatsen, waar drijvende pensions kunnen liggen.

De bedoeling is dat de website www.meldpuntwoonruimte.nl daabij ondersteunend werkt. Het is een zeer gebruiksvriendelijke website waar aanbieders van woonruimte en werkgevers, die voor hun seizoenwerkers tijdelijke woonruimte zoeken, zich kunnen laten registreren. De database achter de site is voortdurend bezig vraag en aanbod te koppelen. Bij elke ‘match’ volgt automatisch een emailbericht aan de betrokkenen, die met elkaar contact kunnen opnemen. De website is gebouwd dankzij een projectsubsidie van de overheid en de werkgeversorganisatie WLTO. Als duidelijk is dat met het meldpunt inderdaad in een behoefte wordt voorzien, zal WLTO het platform in beheer nemen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bewakingsdienst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...