WestFriesland-SEW A1 opnieuw Nederlands Kampioen
Uitgegeven op 22-04-2012 om 21:28  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Met de Wieringse Sharon Klein en Nicole Boersen in de gelederen heeft WestFriesland/SEW A1 de titel van Nederlands Kampioen zaalhandbal geprolongeerd. In Sporthallen Zuid won het team uit Nibbixwoud zaterdagmiddag 21 april in een meeslepende finale knap van de grote rivaal Quintus uit Kwintsheul.

Vorig seizoen won deze huidige lichting SEW-speelsters nagenoeg alles wat er maar te winnen viel. Aan de top komen is één maar om er ook te blijven is net zo moeilijk, zo niet moeilijker. Daarom is het des te knapper dat het team ook nu weer met de Nederlandse zaalhandbaltitel aan de haal ging.

Voorafgaande het seizoen was al duidelijk dat deze SEW-speelsters niet meer alle prijzen van vorig jaar konden verdedigen. Dit jaar is bij de A1 en B1 namelijk de focus gelegd op de nieuw opgezette en prestigieuze Topklasse zaalcompetitie, waar de beste handbalteams uit de regio Noord-en Zuid-Holland plus Utrecht tegen elkaar uitkomen.
Zowel de A1 als de B1 eindigde in de zaal bij de eerste twee, wat een startbewijs opleverde voor het NK. De B1, met de derde Wieringer handbalster Nikki Wilsterman, werd zelfs glansrijk kampioen van de Topklasse zaalcompetitie, en werd vorige week op het NK tweede door de finale nipt te verliezen van Quintus B1 (10-12). De A1 deed lange tijd mee voor het kampioenschap. De eerste helft van de competitie boekte het team zelfs een honderd procent score. Pas aan het eind van de competitie kwam er, mede door blessures, wat zand in de motor van de SEW-machine en werden er gevoelige en kansloze nederlagen geleden tegen Quintus en DSS wat uiteindelijk het kampioenschap kostte.


Van links naar rechts: Sharon Klein, Nikki Wilsterman en Nicole Boersen

De revanche moest komen op het NK in Amsterdam waar naast Voorwaarts en AAC 1899 ook Quintus, de uiteindelijke kampioen van de Topklasse, opnieuw de tegenstander was. Maar na een moeizaam gewonnen openingswedstrijd tegen Voorwaarts bleef vervolgens een revanche tegen Quintus uit. Sterker, na een redelijke start kregen de Nibbixwouders opnieuw een flink pak slaag van de 'angstgegner' uit Kwintsheul. De laatste poulewedstrijd herpakte de blauw witte formatie zich knap en liet geen spaan heel van AAC 1899 en tankte hiermee weer het nodige zelfvertrouwen voor de halve finale tegen de nummer 1 uit de andere poule DSVD. De goede lijn die het team in de wedstrijd tegen AAC 1899 had ingezet werd voortgezet en de Nibbixwouders trokken met 13-10 aan het langste eind. Opnieuw in de finale. Met als tegenstander ….... Quintus!.

Deze tweede onderlinge ontmoeting van de dag stond in schril contrast met de eerste. Want het leek wel of Quintus zijn kruit verschoten had in de groepsfase en dat het geleidelijk in het toernooi gegroeide SEW een tweede adem had gevonden. De rollen waren nu compleet omgedraaid. Het was nu Quintus dat amechtig achter de tegenstander aanliep en nooit in hun eigen spel kwam. Verbouwereerd moesten zij toezien hoe SEW al vroeg in de wedstrijd uitliep en tot aan het eind steeds een veilige marge van steeds drie punten behield. Met uiteindelijke uitslag 14-8. En zo stonden na het laatste fluitsignaal Sharon Klein, Nicole Boersen en reserve Nikki Wilsterman opnieuw met de kampioensschaal in de hand als hoofdprijs. De enige prijs van dit jaar, maar wel de allerbelangrijkste.

De Wieringer formatie van SEW splitst zich volgend seizoen voor een jaar, Sharon Klein blijft nog een jaar bij de A's waar ze Nikki Wilsterman weer als teammaat krijgt. Nicole Boersen maakt de overstap naar de senioren waar ze in de SEW-selectie wordt opgenomen.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie: