Kiek The Fi-Kings op de Muziekmarathon
Uitgegeven op 19-04-2012 om 12:25  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Wieringer band The Fi-Kings roept bezoekers van de Muziekmarathon in Den Oever (aanstaande zaterdag 21 april) op om foto’s en filmpjes te maken van hun optreden. En van elkaar! De band komt in The Flying Dutchman met een nieuwe set nummers.

The F-KingsThe Fi-Kings is één van de afsluitende bands op 21 april op de achtentwintigste muziekmarathon. Het afgelopen jaar heeft de band hard gewerkt aan nummers en een nieuw geluid. De ‘jongens van Stroe’ staan te trappelen om hun nieuwe sound ‘thuis’ te laten horen.

Dertien jaar geleden speelde de band – die toen nog Ten Feet Creep heette – letterlijk het dak eraf in de Flying Dutchman met keiharde rocknummers. Bassist Ruud Deijkers: ‘net als wijzelf zijn onze nummers iets volwassener geworden. We hebben evenveel energie, maar de nieuwe liedjes zijn wat ons betreft dynamischer en melodieuzer.’Gitarist Ronald Glim en zanger Patrick Kostwinder volgden een opleiding tot geluidstechnicus aan het SAE in Amsterdam. Kostwinder: ‘we weten nu hoe je met subtiele veranderingen in de productie een sterker geluid kunt krijgen. Hiervoor hoef je de schuifjes op het mengpaneel niet per se harder te zetten.’ Er liggen acht nieuwe nummers op de plank, genoeg materiaal voor een compleet album.

Op dit moment wordt met vormgevers van DTCH uit Amsterdam gewerkt aan een nieuwe presentatie van de band. Drummer Henk Boersen: 'geweldig om onze creatieve marketing ideeën nu ook echt werkelijkheid te zien worden. Social media is en blijft een belangrijk kanaal voor de communicatie met onze 'fans'. We willen het publiek in de toekomst nog meer betrekken bij de band. En dan natuurlijk vooral het publiek van Wieringen, we heten niet voor niets The Fi-Kings.'. De band roept iedereen op om foto’s en filmpjes van het optreden te maken en met The Fi-Kings te delen op Facebook. De leukste foto’s zetten we ook op onze website. Het publiek mag natuurlijk ook elkaar kieken, altijd leuk om dat soort foto’s een dag later op internet te zien staan.

Als opwarmertje voor het optreden van zaterdag The Fi-Kings met Gold On The Ceiling!
The Fi-Kings - Gold On The Ceiling by Fi-Kings


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Hotel Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...