Het Monument, klein maar drukbezocht. Met 300.000 bezoekers per jaar een landelijke topper
Uitgegeven op 30-03-2012 om 08:47  |  link  |  bewaar  |  print

AFSLUITDIJK/DEN OEVER - Zo beroemd, maar tegelijk ook weer onbekend. Het souvenirswinkeltje van Menno Bakker en de lunchroom van Alex en Ellen Terpstra op de Afsluitdijk. Het zijn de meest noorderlijk gelegen ondernemingen in de gemeente Hollands Kroon. Onze fotograaf Henk-Jan Wittink fietst er iedere week een aantal keren langs en stopte deze week voor een praatje.


Met driehonderduizend bezoekers per jaar is het 'Monument' op de Afsluitdijk een landelijke topper qua bezoekersaantallen. Tekst en foto's Henk-Jan Wittink

Sinds vorig jaar zwaaien Alex en Ellen de scepter in het horeca gedeelte van dit prachtige gebouw op n van de mooiste plekjes van Nederland. Menno Bakker is alweer twaalf jaar eigenaar van de souvenirshop in de toren van het Monument. Menno nam destijds de zaak over van Wieringer Jan Conijn. Even werd het nog spannend vorig jaar toen Rijkswaterstaat de zaak dreigde te sluiten i.v.m. de reconstructie van de Afsluitdijk. Gelukkig werden die problemen opgelost nadat er gesprekken plaatsvonden in Lelystad waar Alex toen zelf naar toe is geweest.

Het Monument is ingericht als museum. Op de fiets is het vanaf Den Oever ongeveer twintig minuten fietsen. Het is absoluut de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Dit artikel wordt in de loop van de dag aangevuld.

Het artikel kunt u verder lezen op www.hollandskroonnieuws.nl , laat de rest buiten Wieringen ook maar weten dat wij op Wieringen hartstikke trots op het Monument op onze Afsluitdijk zijn!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Washington sigaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...