Nog geen groen licht voor appartementen in Breezand
Uitgegeven op 24-03-2012 om 13:14  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - De plannen voor de bouw van 24 appartementen aan de Wallerweg in Breezand zijn vooralsnog even in de ijskast gezet. Het CDA in de gemeenteraad van Hollands Kroon vroeg wethouder Lia Franken (ook van het CDA) om nogmaals in gesprek te gaan met de projectontwikkelaar.

Het plan voor het gebied omvat een woongebouw met 24 appartementen in 3 verdiepingen. Met het appartementencomplex wordt gemikt op senioren, eventueel met paramedische ondersteuning. Vorig jaar keurde de raad van de voormalige gemeente Anna Paulowna het bestemmingsplan, dat realisatie van de appartementen mogelijk maakt, goed. Het bestemmingsplan moest formeel nog door de raad van Hollands Kroon worden vastgesteld. Sjaak Vriend (CDA) wilde echter, dat wethouder Franken nog eens in gesprek gaat met de projectontwikkelaar. ,,Bepaalde zaken, zoals groenvoorziening, zijn niet goed afgesproken.’’ Vriend hoopt, dat de wethouder tot concrete afspraken komt. Pim de Herder (PVL) liet ook zijn licht op het plan schijnen. De architect pleitte voor een open structuur aan de rand van het dorp. Hij kreeg bijval van Piet Dijkstra (Senioren Hollands Kroon) en Ard Smit (LADA). Zij vonden het bouwplan te massaal. Die mening was ook al in de ingebracht zienswijzen bij de gemeente Anna Paulowna naar voren gebracht, maar hadden daar niet geleid tot wijziging van het bestemmingsplan. Henk Fortuin (PvdA) bracht de afspraak om besluiten van de voormalige fusiegemeenten te respecteren in herinnering. ,,Als we dat nu niet doen, dan zijn we geen betrouwbare partner.’’
Vijftien van de aanwezige steunden het voorstel van Vriend. Het bestemmingsplan werd dan ook nog niet vatgesteld en zal pas opnieuw op de agenda komen, als wethouder Franken de haar gegeven opdracht heeft uitgevoerd.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Villa Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...