Nieuws van het Wieringer skuutje WR 60
Uitgegeven op 20-03-2012 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Begin deze maand is de restauratie van het Wieringer skuutje WR60 daadwerkelijk begonnen.

Woensdag 7 maart vond de officiële start van de restauratie plaats. Ongeveer 40 belangstellenden bezochten aan het begin van de middag, in de stromende regen, het skuutje dat op het werfweiland ligt. Vervolgens kwamen meer dan 80 personen samen in het atelier van Hans Blank in Den Oever samen, de plaats waar de start van de restauratie officieel plaatsvond.
Mark en Jeroen Zijlstra presenteerden het speciaal gemaakte liedje 'Wieringer skuutje'. Aan burgemeester Theo van Eijk werden de eerste CD en een velletje van 10 speciale postzegels overhandigd.
Ook werd het eerste, door Hans Blank gemaakte, bronzen beeldje van het skuutje overhandigd aan de eerste donateur, Monique Boersen - Breet, kleindochter van de laatste visser op de WR60.

Een velletje van 10 postzegels, voor brieven tot 20 gram, kost € 6,-. Ook de CD kost € 6,-. Het bronzen beeldje € 300,–. Op de site www.wr60.nl staan de verkoopadressen en aanvullende informatie over deze acties.

De activiteiten hebben de aandacht getrokken van de media: radio, TV, Internet en de kranten. Op onze site www.wr60.nl staan alle publicaties voor zover ze bij ons bekend zijn.


De opbrengsten uit de verkoop van de CD's, postzegels en bronzen beeldjes zijn voor de restauratie van groot belang. Daarnaast zijn grotere subsidies zeker ook noodzakelijk. Afgelopen weken hebben we van verschillende kanten mondelinge toezeggingen gekregen. Zodra die definitief zijn zullen we ze op onze site vermelden.
Een belangrijke ontwikkeling is dat de Belastingdienst het restauratie project de ANBI status heeft gegeven. Daarmee kunnen giften aan de Vrienden van de Wieringer Aak bij de eigen belastingaangifte eventueel verrekend worden. Dit met terugwerkende kracht tot 1 december 2011.

De begroting van de restauratie gaat uit van bijna € 50.000,-. Een derde van dit bedrag is op dit moment gedekt. Dat betekent dat er nog veel werk verricht moet worden om de hele restauratie mogelijk te maken. Elke gift is erg welkom:
Stichting Vrienden van de Wieringer Aak
Bankrekening 1235825 (ING).

De komende weken zal er meer nieuw hout in het skuutje verwerkt worden. Na de vernieuwing van het vlak volgen de stevens en de spanten.
De werkzaamheden vinden plaats aan de Westerlanderlaan in Westerland waar we belangstellenden graag rondleiden. Maak eventueel even een afspraak, we zijn niet altijd aanwezig bij het schip.
Om nog meer mensen te laten kennismaken met dit unieke project, zijn we van plan het skuutje gedurende de flora- en visserijdagen in augustus naar Den Oever te verplaatsen. Wij zullen dan op de kade van de haven uitleg geven over de restauratie.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Volkswagen 1.2 TSI Comfortline
€ 12.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoekje Hippo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...