Vrijwilligers Rabobank Schagen-Wieringerland helpen met klussen
Uitgegeven op 19-03-2012 om 16:49  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - 'Van tuinieren tot schilderen'
Vrijdag 16 maart zijn er maar liefst 300 handen uit de mouwen gestoken tijdens de RaboVrijwilligersdag. Deze dag sluit aan op de landelijke NL DOET waarbij tienduizenden Nederlanders zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Op dertien plaatsen in de regio hebben wij vrijwilligerswerk verricht. Verenigingen, stichtingen, scholen en organisaties hebben zo hun droom of wens kunnen realiseren.

Wensen helpen realiseren
Op deze dag zijn o.a. de speeltoestellen van de Speeltuinvereniging Helderse Buurt geschuurd en voorzien van een fris kleurtje. Bij zwembad De Veersloot in Dirkshorn zijn de badhokjes en buitenbaden weer keurig gepoetst. OBS De Zwerm heeft vrolijke schilderingen op het schoolplein gekregen en bij OBS De Schakel zijn de muren geschilderd en een speeltoestel in elkaar gezet. Bij de Jenaplanschool de Keerkring staat tuinieren hoog op de agenda in de nieuw aangelegde moestuin. Op Zorgboerderij Dijkgatshoeve zijn teveel klussen gedaan om op te noemen. Bij Kinderopvang Wieringen kunnen de kleintjes op het verkeersplein rondrijden en de grotere kinderen kunnen aan de slag in de moestuin. In het Zwanenwater is voor de zandhagedis een complete nieuwbouwwijk aangelegd. Op Wieringen en in de Wieringermeer zijn de tuintjes bij twaalf bejaarden in een voorjaarsjasje gestoken. Een groep licht dementerende ouderen van Wonen Plus Welzijn heeft onder begeleiding een lunch bereid en daarna zijn ze naar de Vlindertuin in Waarland geweest. Verder is een woonhuis opgeknapt en voor het ‘Tuinproject” in ’t Zand van Wonen Plus Welzijn is begonnen met de inrichting van de opvang in het clubgebouw van Geel-Zwart.Menselijk kapitaal als dividend
Maatschappelijk betrokken ondernemen zit in de genen van de Rabobank. Door als het ware menselijk kapitaal als dividend ter beschikking te stellen aan de samenleving tijdens RaboVrijwilligersdag onderstreept Rabobank Schagen-Wieringerland haar lokale betrokkenheid.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...