Wiron - Succes 1-1
Uitgegeven op 18-03-2012 om 16:35  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hoewel na de gemeentelijke herindeling er talloze derby’s lijken te zijn geboren, is op Wieringen sinds mensenheugenis slechts de wedstrijd tussen Succes en Wiron als enige echte derby te beschouwen. Vanmiddag was de tweede aflevering in dit seizoen aan de orde. In bepaald geen goede wedstrijd deelden de Wieringer clubs de punten. Evenals in het najaar werd het 1-1.

DE WEDSTRIJDNBAL VOOR DEZE WEDSTRIJD
IS AANGEBODEN DOOR BOUWBEDRIJF HOLLANDS KROON

1-1 in de 88ste minuut, keeper Dennis Veldhuis staat erbij en kijkt er naar. De ontlading bij Succes is groot, doelpuntenmaker Hoekstra wordt geknuffeld. Eén minuut daarvoor deed Veldhuis nog een prachtige redding, de corner die daar uit voort vloeide leverde de goal op. De eerste helft was erg slap aan beide kanten, de tweede helft zorgde voor meer reuring, gezien het spel in de tweede helft maakte Wiron meer aanspraak op de punten.

Reijer Zwart uit Den Oever stond foto's te maken naast het doel van Succes, hij stuurde ons een aantal foto's op, waarvoor onze grote dank.

Voor zo’n 500 toeschouwers ontspon zich een voor het publiek aantrekkelijke duel waarin de bezoekers in de beginfase de beste kansen creëerden. Een kopbal van Stefan Veldhuis ging maar rakelings over.
Gaandeweg de eerste helft kwam Succes beter in de wedstrijd en een droge knal van André Verheijen kon met moeite door keeper Veldhuis tot corner worden verwerkt.
Ook Richard Ansink had met een fraaie kopbal geen succes, evenals Stefan Veldhuis die aan de andere kant keeper Freek de Kort tot een katachtige reactie dwong.

125 jaar getrouwd, niet met elkaar....

Deze vier foto's ontvingen wij van Reijer Zwart. Actie voor het Succes doel.

De ruststand 0-0 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
De tweede helft was nauwelijks 4 minuten oud toen de bezoekers uit Den Oever uit het niets een 0-1 voorsprong namen.
Een trekbal op maat werd door Mark Schouwenaar onberispelijk achter De Kort geplaatst.
Na deze treffer kreeg Wiron een veldoverwicht zonder dat er echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd.

Uit een hoekschop scoort Michael Hoekstra de gelijkmaker.

Vlak voor tijd leek de gevaarlijke Stefan Veldhuis de strijd te beslissen.
Zijn pegel uit de tweede lijn trof echter de lat en zoals zo dikwijls viel de goal aan de andere kant.
In blessuretijd wist Maikel Hoekstra uit een corner van Paul Singelenberg raak te koppen. De uitstekende arbiter Borst uit Bergen floot niet lang daarna voor het einde.

Voorzitter Henk van Eerden had speciaal voor de wedstrijd van het jaar (Rooie) Dirk Lont opgehaald. Dirk genoot zichtbaar van de wedstrijd en de aandacht van de aanwezige bezoekers.

Met de eindstand 1-1 kon vriend en vijand vrede hebben, Succes wellicht iets meer dan Wiron.

Ook de dames speelden en wonnen met 8-0 hier kijkt scheidsrechter Ernst Jan aandachtig toe hoe de bezoekende dame het formulier invult.