Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-03-2012 om 18:02  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


dinsdag 13 maart

Workshop LinkedIn

ANNA PAULOWNA - Om 19.30 uur organiseert de Rotary Club Anna Paulowna e.o. een workshop LinkedIn met als titel "Haal meer uit je netwerk".

Deze avond, gericht op het MKB, zal bestaan uit een tweetal sessies waarin Dae Punt van Punt en Partners u meeneemt door de vele mogelijkheden van LinkedIn, waar het gaat om zaken als: Lees verder...


woensdag 14 maart

Visio bezoekt Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF - Medewerkers van Visio bezoeken Wonen Plus Welzijn in Parkzicht. U kunt van 14:00 tot 16:00 uur op het inloopspreekuur in de glazen zaal van Parkzicht komen voor informatie over wat Visio voor u kan betekenen als de oogarts en/of opticien niets meer voor u kan doen. Ook kunt u diverse hulpmiddelen bekijken die geschikt zijn voor slechtziende en blinde mensen. Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden.

Is een bril alleen niet meer voldoende en heeft u vragen over bijvoorbeeld:
- Weer computeren
- Zelf (weer) lezen en TV kijken
- Zelfstandig het huishouden doen (koken, schoonmaken, wassen etc)
- Last van licht in huis of buiten
- Activiteiten in uw vrije tijd of op het werk
- Mobiliteit (lopen, fietsen of rijden met minder zicht)
Dan kan Visio u misschien helpen.

Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen. Zij geven voorlichting en advies over hulpmiddelen, doen onderzoek en bieden revalidatie. De diensten van Visio worden betaald door de AWBZ.
Visio verkoopt geen hulpmiddelen. Zij kunnen wel informatie geven over de kosten en over leveranciers/winkels waar u een hulpmiddel (bijvoorbeeld een loep) kunt kopen. Visio controleert geen ogen en repareert geen brillen. Daarvoor wordt verwezen naar de oogarts of opticien.


donderdag 15 maart

Boekenweekvoorstelling in bibliotheek

ANNA PAULOWNA - De Boekenweek, van 14 t/m 24 maart, heeft dit jaar als thema Vriendschap en andere ongemakken. Een mooi thema, want vriendschappen kunnen je leven inhoud geven. Maar het onderhouden van een vriendschap kan soms ook lastig zijn. Er zijn veel boeken geschreven waarin vriendschap een belangrijke rol speelt. Cabaretier Rop Janze speelt in de bibliotheek een programma rondom het boekenweekthema.

Deze voorstelling zit vol conferences, liedjes, persiflages, poëzie en interactie met het publiek. Het publiek heeft zelfs invloed op wat het te horen en te zien krijgt…
Rop Janze begon als presentator van de Margreet Dolmans Mens & Gevoelensavonden en was jaren lid van het stand-up comedy gezelschap Comedytrain. Naast zijn soloprogramma's trekt hij door het land als Poëzie Jukebox. Onlangs verscheen zijn tweede CD, getiteld Lust & Bedrog, met duetten met Astrid Nijgh, Howard Komproe en Richard Groenendijk.
De voorstelling in de bibliotheek van Anna Paulowna begint om 20.00 uur. De toegang is € 7,50 voor leden en € 9,00 voor niet-leden.

Cadeauboeken
Leden van KopGroep Bibliotheken krijgen, zolang de voorraad strekt, het Geschreven portret over Tom Lanoye cadeau. Deze Vlaamse schrijver schreef het Boekenweekgeschenk van 2012. Wie tijdens de Boekenweek lid wordt van de bibliotheek krijgt als welkom het Boekenweekessay van dichter en columnist Nico Dijkshoorn. Ook hiervoor geldt op = op.

Voor meer informatie en reserveren www.kopgroepbibliotheken.nl.


donderdag 15 maart

Bingo ANBO-Wieringen

DEN OEVER - ANBO Wieringen organiseert een gezellige bingo en verloting, met mooie prijzen, in zorgcentrum Kapellehof.

De aanvang is 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. Mocht er een vervoersprobleem zijn dan kan er tot uiterlijk een dag van te voren contact worden opgenomen met Ab Metselaar, telefoon 0227-592398 en bereikbaar tussen 11.30 en 12.30 uur.


donderdag 15 maart

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 15 maart
donderdag 15 maart

Openbare fractievergadering LADA

WIERINGERWAARD - LADA luistert was het motto in de verkiezingscampagne.

LADA wil de stem van de burger horen en zal de openbare fractievergaderingen op locatie houden. U kunt daar de fractie spreken en uw visie geven op de ontwikkelingen in uw eigen dorp. LADA komt naar u toe om te luisteren naar wat u bezig houdt. Vandaag wordt er vergaderd in Wieringerwaard in Café Het Wapen van Wieringerwaard, Noordzijperweg 36. Aanvang 20.00 uur.


donderdag 15 maart

Kennismakingsavond Weidevogelbescherming Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Wim Tijsen, coördinator Weidevogelbescherming bij Landschap Noord-Holland, verzorgt een voorlichtingsavond voor vrijwilligers.


Foto Gerard Dijkstra.

Weidevogelbescherming Wieringen is onderdeel van de Agrarische Natuur Vereniging “De Rotgangs”. In de periode van half maart tot half juni helpen groepen enthousiaste vrijwilligers mee bij het beschermen van legsels en kuikens van weidevogels.
Bij veel agrarische werkzaamheden in de broedperiode lopen nesten gevaar.
Samen met boeren worden legsels gemarkeerd en gekeken waar vogels met kleintjes zich bevinden en hoe te beschermen.

Lees verder...


vrijdag 16 maart

Veiligheid voor motorrijders

ANNA PAULOWNA - Dirk Bul geeft bij Motorclub MIOS uitleg over hoe te handelen bij een ongeval, zoals helm afzettenen en dergelijke.

Het wordt een interactieve avond. Vele aspecten rondom een ongeval komen ter sprake. Dit word een zeer leerzame avond voor alle motorrijders en passagiers, net voor het motor seizoen waar erg genoeg toch altijd weer wat ongelukken gebeuren na een winterstop .
Iedereen is welkom ook niet MIOS leden, in het clubhuis van MC MIOS, Zoutpad 1 , 1761 LS Anna Paulowna. Aanvang: 20.30 uur.


vrijdag 16 maart

Multimediapresentatie Smitinbeeld

WINKEL - Jan en Mart Smit verzorgen een multimediapresentatie in de Fenix Kerk aan de Dorpsstraat 179. Zij nemen de bezoeker mee naar Skandinavië en Afrika.

In de Dovrefjell in Noorwegen is het gelukt is om een poolvossenfamilie met 11 jongen te fotograferen. Mart Smit zal iets laten zien van zijn reis naar Zuid-Afrika/Namibië/Botswana.

Lees verder . . .


zaterdag 17 maart

Toneelvereniging 'Succes' komt met twee stukken

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes komt met twee uitvoeringen op de planken. ’s Middags een kindervoorstelling en ’s avonds een stuk voor volwassenen. De opvoeringen worden gegeven in het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg.

Voor de volwassenen:
"Dat is een verrassing" is de naam van het blijspel met kluchtige elementen, geschreven door George Layton en Jonathan Lynn. De Nederlandse vertaling is van Rene van Vooren, een bekende naam voor de ouderen onder ons. Zoals in de meeste kluchten, is voor het publiek al heel snel duidelijk waar het heen zal gaan, alleen de weg er naar toe is een verrassing. Succes heeft al heel lang het plan om een klucht op te voeren. Het is misschien wel een van de moeilijkste voorstellingen omdat timing en samenspel enorm belangrijk zijn. De regie is in handen van Cindy Sijmonsma en het spel begint om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Voor de kinderen:
"Heer Kraai en het gevonden voorwerp" is het stuk dat aankomend jaar voor de kinderen zal worden gespeeld. Het speelt zich af in het 'Barre Dennenbos', waar heer Kraai een bureau voor gevonden voorwerpen heeft. Maar er wordt niets verloren of gevonden. Dan verschijnt er plotseling een grote kast, met magische krachten. Er is een oude boom, die nieuwsuitzendingen brengt. Dan zijn er nog de drie boeven: Pief, Paf en Poef. Die zijn uiteraard niet te vertrouwen. Ook is er nog Jonker Bol van 't Goud, die verliefd is op Xajje Pakke de bosheks. En wie is nou toch Papa-Na-Aap? Het kinderstuk is geschreven door Aris Bremer. De regie is in handen van Sietske van der Molen en het spel begint om 14.00 uur. Zaal open om 13.30 uur.

U kunt alvast kaarten bestellen: 0227-592577. Ook voor meer informatie kunt U dit nummer bellen. Mailen kan ook: tv.succes@quicknet.nl.

Reserveer op tijd, want VOL = VOL!


zaterdag 17 maart

THALIA speelt: “Maske in Blau”

DEN OEVER - Thalia speelt de operrette ‘Maske in Blau’ in het Vikingschip.

Veel werk is er de afgelopen maanden verricht om ook van deze operette weer een mooie voorstelling te maken. De decorploeg heeft zich in allerlei bochten gewrongen om te zorgen dat de decors het aanzien meer dan waard zijn. Dit jaar is voor de decors gekozen voor een zeer aparte aanpak. De constructie moet het mogelijk maken om decorwisselingen snel te doen plaatsvinden.
Ook aan de kleding is veel zorg besteed. Vanaf diverse locaties is het nodige bij elkaar gezocht, en met zeer bevredigend resultaat.
De begeleiding wordt verzorgd door een 14-tal amateurmusici uit de regio, onder de bezielende leiding van Wil Luiken. De regie is, zoals ook voorgaande jaren, in handen van de Slootdorpse Roelie Schiere. Ook zij heeft weer alles uit de kast getrokken om er een mooi geheel van te maken.
Voor de bezetting van de solistenpartijen kon voor wat betreft de vrouwelijke rollen worden gekozen uit eigen leden van de vereniging. Voor de mannelijke hoofdrol is Marco Knies aangetrokken. Hij heeft al vele rollen in operettes op zijn naam staan.


Repetitie van de operette ‘Maske in Blau’

Het verhaal speelt zich gedeeltelijk in Italië en Argentinië af. De beroemde Armando Cellini heeft een grote prijs gewonnen met zijn schilderij Maske in Blau. Een zeer aantrekkelijke dame heeft model gestaan voor deze creatie.. Armando verloor zijn hart aan deze dame. Als teken van zijn liefde voor haar schonk hij haar een ring.
Vele vrienden komen Armando met zijn gewonnen prijs feliciteren. Maar ook ene Pedro del Vegas verschijnt ten tonele. Hij wil de dame in kwestie, Evelyne, veroveren en wel om haar geld.
Dat dit tot allerlei verwikkelingen leidt is wel duidelijk. Maar het zou geen theater zijn als alles toch nog weer goed komt.
Schitterende muziek met pit zal de toeschouwers zeker aanspreken.
Om u er van te overtuigen dat deze revueoperette de moeite waard is, is het bijwonen van één der voorstellingen zeker aan te raden.

Kaarten kunnen worden besteld bij Willie van Haastrecht. Tel 0227 501275 of 06 49131389
Ook via de website is het bestellen van kaarten mogelijk. Kijk op www.thalia-wieringermeer.nl.


zaterdag 17 maart

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging "de Lutters" organiseert de Kien in café Konkeltoid met leuke lijntjes en ronde prijzen.

De hoofdprijs van de avond zijn Makado bonnen t.w.v. € 150,=. De eerste ronde start om 20.00 uur.

Bron: www.pewisnieuwspagina.nl.


zaterdag 17 maart

Open Dag Woonzorggroep Samen

SCHAGEN - Woonzorggroep Samen opent haar deuren voor het publiek. Iedereen die eens kennis wil maken met de ouderenzorg en alles wat hiermee samenhangt is van harte welkom om tussen 10.00 en 14.00 uur in Verpleeghuis Magnushof of in Zorgcentrum De Zandstee een kijkje te nemen van wat Woonzorggroep Samen zoal te bieden heeft.

Via informatiestands, presentaties en demonstraties biedt Woonzorggroep Samen informatie over onder andere de diverse beroepen en opleidingen, activiteitenbegeleiding, vrijwilligerswerk en de Thuiszorg. Medewerkers van diverse organisatieonderdelen laten hun specifieke activiteiten en werkzaamheden zien.

Vanaf 10.30 uur wordt er elk uur met een rondleiding gestart, waarbij we laten zien wat het leven in een verpleeghuis of zorgcentrum inhoudt. Er wordt onder andere een kijkje genomen in één van de huiskamers, de keuken en de linnenkamer. De kapsalon & schoonheidssalon, dagverzorging en dagbehandeling zijn open, en we laten in het verpleeghuis zien hoe de behandelaars, bijvoorbeeld de logopedisten, ergotherapeuten en de fysiotherapeuten, werken. Bezoekers kunnen tevens deelnemen aan activiteiten, hun gehoor laten testen, bloed laten prikken op bloedsuiker, bloeddruk laten meten en een cholesteroltest laten doen. Kortom, er is van alles te zien, te horen en te doen!

Woonzorggroep Samen sluit hiermee aan bij de landelijke campagne ‘Open dag van zorg&welzijn’. Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen op deze derde zaterdag van maart hun deuren voor het publiek.

Te bezoeken locaties:
Verpleeghuis Magnushof, Jacob Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen
Zorgcentrum De Zandstee, Wilhelminastraat 1, 1756 TH ‘t Zand

Over Woonzorggroep Samen
Het hoofdkantoor is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Schagen, Zijpe en Hollands Kroon. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.
Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.


zaterdag 17 maart

Seminar in Huize Haribol

HIPPOLYTUSHOEF - In Huize Haribol aan de Mering 55 wordt een seminar gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in de hogere zaken van het leven. Net zoals in vorige bijeenkomsten zal er thans ook weer een bijzondere aandacht zijn voor Indiase filosofie.

In dit seminar zal de Belgische monnik Janmastami dasa spreken over hoe we de Allerhoogste en elkaar kunnen leren dienen. Dit wordt bhakti yoga genoemd. Deze vorm van yoga vindt haar basis in de Bhagavad-Gita, het Lied van de Allerhoogste, die vijfduizend jaar door God zelf, Krishna, de Alleraantrekkelijkste werd uitgesproken. Hij verscheen in Eigen Persoon op aarde om de mensheid in te lichten over de hoogste vorm van liefde, bewustzijn en toewijding voor God en elkaar.

De bijeenkomst begint om 16.30 uur. Voordat de lezing begint zullen er spirituele liederen worden gezongen die worden begeleid door harmonium, cymbalen en trommels. Na de lezing zullen er offeringen op het huisaltaar worden verricht. Deze plechtige handeling wordt begeleidt door zang en dans. Na afloop van het seminar zal er een heerlijke vegetarische maaltijd worden geserveerd.
De toegang is gratis maar een donatie is welkom.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden, liefst een paar dagen van te voren, bij Huize Haribol of per telefoon 0641846058.


zondag 18 maart

Dichter Hans Bouma in de Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF - In de Hippolytuskerk (Kerkplein) wordt om 09.30 een dienst van poëzie en muziek gehouden. Voor deze dienst is dichter-dominee Hans Bouma uit Kampen uitgenodigd.

In een eenvoudig liturgisch kader presenteert Hans Bouma een drietal collages die in het teken staan van de veertig-dagen-tijd:
1 Zijn mensen op aarde
2 De mond van een vriend
3 Licht in onze ogen
Poëtisch-muzikale verhalen waarbij tekst en muziek elkaar versterken en samen in dienst staan van wat onuitsprekelijk is.

Hans Bouma zegt hierover:
Stelt u zich eens voor: Een pianist zorgt spelenderwijs voor een muzikale stroom waarop een dichter als papieren bootjes zijn verzen neerlegt.
Bootjes op weg naar de diepzee van een mensenziel.


In de tweede collage, De mond van een vriend, komt Judas aan het woord. Wij ontmoeten hem op het land van de pottenbakker – inmiddels een dodenakker. Terugblikkend, evaluerend, zoekend, wanhopig zoekend naar zijn identiteit.
Samen met Ralph Hania op piano wordt het hele programma ten gehore gebracht.
Hans Bouma was gemeentepredikant en is als uitgever werkzaam geweest bij uitgeverij Kok in Kampen. Hij publiceerde vele succesvolle boeken en geniet landelijke bekendheid als schrijver, als dichter en als spreker.
Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma aanwezig.
U bent van harte welkom om deze dienst met ons te beleven.


zondag 18 maart

Winterwandeling op Wieringen

WIERINGEN - Vanuit ’t Schippershuus te Hippolytushoef organiseert de familie De Groot i.s.m. Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en de Michaëlskerk ook dit jaar weer winterwandelingen over Wieringen.De winterwandeling langs het unieke werelderfgoed Waddenzee start om 13.30 u vanuit ’t Schippershuus Gemeenelandsweg 50, Hippolytushoef met koffie en koek. Deelnemers worden verblijd met warme chocolademelk ('tuut' op z'n Wierings) en kunnen op verhaal komen met muziek, verhalen en exposities. Onderweg kan Wieringer ganzenbitter worden geproefd. In het donker volgt men het vuurlicht en tot slot heerlijk ‘eten op z’n boerenfluitjes’.

Deelname kost € 30.00 per persoon.
Kijk of bel voor meer info www.degrootrecreatie.nl/weblog, telefoon: 06 51 806581.


zondag 18 maart

Joods schelmenverhaal in ‘Op verhaal komen’

OOSTERLAND – “Waar komt de rijkdom van de Joodse stad Chełm toch vandaan?” Die vraag staat centraal tijdens de laatste editie van de serie ‘Op verhaal komen’ in de Michaëlskerk. Rasverteller Anne-Nita Wagemaker - nu niet in de gedaante als Trien van de Gest, maar als haarzelf - zal dit Joodse verhaal over wijsheid en rijkdom vertellen.

Het verhaal speelt zich af in de Pools-Joodse stad Chełm. Een oude, rijke vrek komt voor advies bij de wijze mannen uit zijn dorp. De rijke gierigaard heeft hun hulp namelijk dringend nodig: hij wil van de wijzen weten wat hij moet doen om eeuwig te blijven leven. Als ruil daarvoor zal hij 2000 goudstukken betalen. Die goudstukken kunnen ze in de stad goed gebruiken: binnenkort is het Soekot –het Loofhuttenfeest- en er is weinig geld in kas. De wijzen besluiten over zijn voorstel te gaan denken. Hij krijgt het advies om naar een dorp te verhuizen waar alle mensen in armoede sterven, maar waar de rijken eeuwig blijven leven…


Anne-Nita Wagemaker. Foto Remco Zwart

In dit Joods verhaal zit veel wijsheid verborgen. Het lijkt zelfs wel een beetje alsof het terugkomt in de alledaagse problemen over hoe om te gaan met rijkdom en wijsheid. Het verhaal wordt met Jiddische muziek omlijst door tenor Paul Sanders. Kees Klein bespeelt het klavecimbel en Teschemacherorgel van de kerk. Iedereen is vanaf welkom om in een sfeer van rust en bezinning te komen luisteren. De deuren van de Oosterlander Michaëlskerk zijn om 16.30 uur geopend voor het publiek, om 17.00 uur begint het verhaal. De entree is €4,50,-, inclusief koffie of thee en voor kinderen € 2,50. Wie per auto komt kan parkeren aan de Keizerspoeldijk.


zondag 18 maart

Pentachord Ensemble bij Culturele Stichting Niedorp

WINKEL - het Pentachord Ensemble musiceert om acht uur s' avonds - in de concertreeks van de Culturele Stichting Niedorp – in de Lukaskerk in Winkel. Vier strijkers en één pianist hebben dit ensemble opgericht met een gezamenlijke passie voor het uitvoeren van kwintetten.Het Pentachord Ensemble is een internationaal gezelschap van musici die elk voor zich op concoursen prijzen wonnen, studeerden bij gerenommeerde leraren en instituten, in verschillende ensembles en orkesten spelen en kunnen bogen op een schat aan muzikale ervaring. Pianist is Maarten van den Hengst, violist is de Roemeen Lucian-Leonard Raiciof, de altviool wordt bespeeld door de Rus Mikhail Zemtsov, celliste Pamela Smits komt uit Canada en de contrabas wordt gestreken door Quierijn van Rechteren Altena.

Lees verder...


zondag 18 maart

Op zoek naar de eerste broedende kieviten bij Den Helder

DEN HELDER - Het broedseizoen in Mariëndal is begonnen. Na de koude februarimaand is de natuur een beetje achter geraakt. Het eerste kievitsei is nog niet gevonden. Maar vandaag zal dat ongetwijfeld wel het geval zijn. U kunt dan met de gids van Landschap Noord-Holland van 10.00-12.00 uur weer op stap in Mariëndal.

De kieviten zijn op dit moment heel actief in Mariëndal met wilde buitelingen door de lucht. Het is nu wachten op de eerste nesten. Een andere weidevogel die we er tegen kunnen komen is de grutto. Die is inmiddels terug uit Afrika. Als broedgebied is Mariëndal voor deze soort minder geschikt, maar tijdens de trek zijn ze dikwijls te zien op de natte plekken.
Het is altijd verrassend om te zien hoe snel in het voorjaar de eerste bloemen weer te voorschijn komen. Vaak zijn ze klein, maar als je goed kijkt raak je onder de indruk van de prachtige kleuren.


De kievit is altijd de eerste broedvogel in Mariëndal. Foto Stijn van Belleghem

We kijken onderweg ook naar sporen van zoogdieren, bijvoorbeeld de vos. Een keutel van het dier is misschien niet zo smakelijk, maar wel een mooie manier om uit te vinden wat het dier op het menu heeft staan. Laat de gids maar lekker pluizen of misschien vindt u het zelf wel een leuk klusje. We vinden soms prooiresten van de vos, zoals een afgebeten vleugel. Het is altijd weer verrassend wat we tegenkomen tijdens de excursie.
Neem uw verrekijker mee als u die heeft en trek goed schoeisel of laarzen aan.
Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50. Aanmelden is gewenst en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in of telefonisch via 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten, maar vol is vol. Vertrekpunt bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 9-11, 1793 BW Den Helder.


maandag 19 maart

Open avond Dorpsraad Winkel

WINKEL - Na de succesvol verlopen avond op 12 december organiseert de Dorpsraad Winkel weer een open avond in Zaal Beentjes, aanvang 20.00 uur.

Hoofdthema van de avond is de Dorpsvisie. Wat bedoelen we daarmee en wat kunt u er mee?

Lees verder...


maandag 19 maart

Informatiebijeenkomst over cursus Ambassadeurs Landschap Wieringen

cursus ‘Ambassadeurs van het Landschap’, speciaal voor recreatie- en
horecaondernemers op Wieringen en omgeving.. De bijeenkomst is van 14.00 to 15.30 uur.in Eilandmuseum Jan Lont, Stroeërweg 39, Hippolytushoef.

IVN organiseert deze cursussen al met groot succes voor ondernemers in Nationale
Parken, Nationale Landschappen en regio’s met een eigen landschappelijk karakter.
En daar hoort het ‘geheime eiland’ Wieringen en omgeving natuurlijk ook bij.
IVN werkt hierbij altijd samen met Recron, Koninklijke Horeca Nederland, terreinbeherende organisaties en locale organisaties.


Excursiedag Eilandspolder – 2011

Cursus
Ondernemers leren in de cursus over natuur en landschap van Wieringen en omgeving. Over het
ontstaan van het landschap van de kop van Noord-Holland en over de belangrijkste natuurwaarden van het gebied. Ook wat er nog concreet te herkennen is in het landschap krijgt aandacht.
Doel is vooral om de eigen gasten nog beter te kunnen informeren en het bedrijf daarmee met trots te kunnen profileren als ambassadeur van het landschap.
Desgewenst komen er ook gezamenlijke initiatieven en plannen voor natuurgerichte en duurzame recreatie uit voort. Immers, duurzaamheid en recreatie zijn speerpunten van de aankomende impuls voor de Kop van Noord-Holland.
De cursus van 3 bijeenkomsten op Wieringen kost € 150 per deelnemer, mede dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland. De cursus is gepland in najaar 2012.

Informatiebijeenkomst
Een aantal ondernemers heeft al interesse getoond. IVN wil graag weten wie hiervoor nog meer belangstelling heeft en organiseert daarom een informatiebijeenkomst over de cursus.
Ondernemers van hotels, campings, restaurants, B&B, bezoekboerderijen etc. zijn van harte welkom. Graag van te voren even aanmelden: consulentschap@ivn.nl.
Voor nadere informatie kunt u ook mailen of bellen (088-0064492).


dinsdag 20 maart

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 20 maart

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 21 maart
donderdag 22 maart

Gedichten bij Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF - Djantje draagt gedichten voor tijdens een bijeenkomst van Wonen Plus Welzijn in de recreatiezaal van Parkzicht. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst van 10.00 tot 11.30 uur onder het genot van een kopje koffie bijwonen.

Deze ochtend wordt verzorgd door Djantje. Djantje schrijft mooie gedichten en verhalen over alledaagse dingen die iedereen aanspreken. Djantje zal deze aan u voordragen, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie . U bent van harte welkom.

Wonen Plus Welzijn organiseert eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking.
Deze activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van Parkzicht. Parklaan 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570 Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


vrijdag 23 maart

Klaverjassen in De Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel gerust even 06 499 663 04.

De volgende klaverjasavonden zijn op:
23 maart               6 april  (v)
v = verloting 20 april prijsuitreiking


vrijdag 23 en zaterdag 24 maart
vrijdag 23 en zaterdag 24 maart

THALIA speelt: “Maske in Blau”

DEN OEVER - Thalia speelt de operrette ‘Maske in Blau’ in het Vikingschip.

Veel werk is er de afgelopen maanden verricht om ook van deze operette weer een mooie voorstelling te maken. De decorploeg heeft zich in allerlei bochten gewrongen om te zorgen dat de decors het aanzien meer dan waard zijn. Dit jaar is voor de decors gekozen voor een zeer aparte aanpak. De constructie moet het mogelijk maken om decorwisselingen snel te doen plaatsvinden.
Ook aan de kleding is veel zorg besteed. Vanaf diverse locaties is het nodige bij elkaar gezocht, en met zeer bevredigend resultaat.
De begeleiding wordt verzorgd door een 14-tal amateurmusici uit de regio, onder de bezielende leiding van Wil Luiken. De regie is, zoals ook voorgaande jaren, in handen van de Slootdorpse Roelie Schiere. Ook zij heeft weer alles uit de kast getrokken om er een mooi geheel van te maken.
Voor de bezetting van de solistenpartijen kon voor wat betreft de vrouwelijke rollen worden gekozen uit eigen leden van de vereniging. Voor de mannelijke hoofdrol is Marco Knies aangetrokken. Hij heeft al vele rollen in operettes op zijn naam staan.


Repetitie van de operette ‘Maske in Blau’

Het verhaal speelt zich gedeeltelijk in Italië en Argentinië af. De beroemde Armando Cellini heeft een grote prijs gewonnen met zijn schilderij Maske in Blau. Een zeer aantrekkelijke dame heeft model gestaan voor deze creatie.. Armando verloor zijn hart aan deze dame. Als teken van zijn liefde voor haar schonk hij haar een ring.
Vele vrienden komen Armando met zijn gewonnen prijs feliciteren. Maar ook ene Pedro del Vegas verschijnt ten tonele. Hij wil de dame in kwestie, Evelyne, veroveren en wel om haar geld.
Dat dit tot allerlei verwikkelingen leidt is wel duidelijk. Maar het zou geen theater zijn als alles toch nog weer goed komt.
Schitterende muziek met pit zal de toeschouwers zeker aanspreken.
Om u er van te overtuigen dat deze revueoperette de moeite waard is, is het bijwonen van één der voorstellingen zeker aan te raden.

Kaarten kunnen worden besteld bij Willie van Haastrecht. Tel 0227 501275 of 06 49131389
Ook via de website is het bestellen van kaarten mogelijk. Kijk op www.thalia-wieringermeer.nl.

zaterdag 24 maart

Toneelvereniging 'Succes' komt met twee stukken

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes komt met twee uitvoeringen op de planken. ’s Middags een kindervoorstelling en ’s avonds een stuk voor volwassenen. De opvoeringen worden gegeven in het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg.

Voor de volwassenen:
"Dat is een verrassing" is de naam van het blijspel met kluchtige elementen, geschreven door George Layton en Jonathan Lynn. De Nederlandse vertaling is van Rene van Vooren, een bekende naam voor de ouderen onder ons. Zoals in de meeste kluchten, is voor het publiek al heel snel duidelijk waar het heen zal gaan, alleen de weg er naar toe is een verrassing. Succes heeft al heel lang het plan om een klucht op te voeren. Het is misschien wel een van de moeilijkste voorstellingen omdat timing en samenspel enorm belangrijk zijn. De regie is in handen van Cindy Sijmonsma en het spel begint om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Voor de kinderen:
"Heer Kraai en het gevonden voorwerp" is het stuk dat aankomend jaar voor de kinderen zal worden gespeeld. Het speelt zich af in het 'Barre Dennenbos', waar heer Kraai een bureau voor gevonden voorwerpen heeft. Maar er wordt niets verloren of gevonden. Dan verschijnt er plotseling een grote kast, met magische krachten. Er is een oude boom, die nieuwsuitzendingen brengt. Dan zijn er nog de drie boeven: Pief, Paf en Poef. Die zijn uiteraard niet te vertrouwen. Ook is er nog Jonker Bol van 't Goud, die verliefd is op Xajje Pakke de bosheks. En wie is nou toch Papa-Na-Aap? Het kinderstuk is geschreven door Aris Bremer. De regie is in handen van Sietske van der Molen en het spel begint om 14.00 uur. Zaal open om 13.30 uur.

U kunt alvast kaarten bestellen: 0227-592577. Ook voor meer informatie kunt U dit nummer bellen. Mailen kan ook: tv.succes@quicknet.nl.

Reserveer op tijd, want VOL = VOL!


zondag 25 maart

Wandeltocht

ZIJDEWIND Evenementen Zijdewind organiseert een paar wandeltochten. Deze keer van 7,5- 15- en 24 kilometer.

De kortste route gaat in westelijke richting. Op deze tocht kunt u kinderen (wagens) en honden meenemen.

De tochten van 15 kilometer en 24 kilometer, deels door Harenkarspel en een klein stukje Hollands Kroon gaan deze keer over bijzondere paden, dijkjes, boerenland en natuurlijk zoals meestal in onze routes een kleine vaartocht. De wandeltochten kunt u uitsluitend op 25 maart lopen, in verband met tijdelijke aanleg van bruggetjes.

De organisatie zorgt uitstekend voor een hapje en drankje op elke afstand. U kunt zich op zondag 25 maart tussen 10.00 en 11.30 uur inschrijven en parkeren bij Camping de Rietkraag te Zijdewind. Uiterlijke binnenkomst is 16.30 uur. Volwassenen betalen € 5,00 en kinderen € 2,50. U ontvangt een route en een all-inclusive-bandje.


zondag 25 maart

Kerkdiensten

Zondag 25 maart 2012:
09.30 uur: ds. H. Broer in de Ankerkerk.

Zondag 1 april 2012: Palmpasen
10.30 uur: aanschuiven bij het OCM in de Michaëlskerk

Maandag 2 april, dinsdag 3 april en woensdag 4 april: oecumenische versper
19.00 uur in de RK kerk

Donderdag 5 april 2012: Witte Donderdag
19.30 uur: ds. H. Broer in de Hippolytuskerk
Viering Heilig Avondmaal

Vrijdag 6 april 2012: Goede Vrijdag
19.30 uur: oecumenische viering in de Hippolytuskerk
Uitvoering bekorte versie van de Matthäus Passion van J.S. Bach, m.m.v ds. Henk Broer, Sabine Kirsten (sopraan), Maria Delver (alt), leden van de Cantatekoren uit Bergen en van de Hippolytuskerk, Martin Rozema (dwarsfluit), Martine Nijenhuis (viool) en Ellen Verburgt (koordirectie en piano).

Zondag 8 april 2012: Pasen
09.30 uur: Paasviering met ds. H. Broer en de Zwerfkeitjes in de Ankerkerk.


woensdag 28 maart


Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt een bingoavond in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 25 april
Woensdag 23 meidonderdag 29 maart

Open dag basisscholen Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De twee grootste basisscholen van Hippolytushoef openen hun deuren voor nieuwe, belangstellende ouders. De afgelopen jaren werd zo’n open dag niet meer gehouden. De gemeente Wieringen schreef de ouders, in maart van het jaar voorafgaand aan het eerste schoolbezoek, aan met het verzoek zich te oriënteren en in te schrijven op een basisschool voor hun kind. Dat laatste gebeurt nu bij de nieuwe gemeente Hollands Kroon, met 30 scholen, niet meer.

Waarom nu dan toch weer een open dag? De directies van de scholen willen met hun planning van de groepen voor het nieuwe schooljaar graag rekening houden met de toename van nieuwe kleuters. Maken ze 1, 2 of 3 kleutergroepen? Kinderen die voor 1 augustus 2013 de leeftijd van 4 jaar bereiken worden dus bij voorkeur vóór juli a.s. ingeschreven met het oog op die groepsindelingen.

Beide scholen besloten om gezamenlijk de open dagen te organiseren. De data zijn: 29 maart en 4 april.

Ouders hebben vanaf komend schooljaar de keuze uit twee i.p.v. drie scholen.
De openbare basisschool de Marske gaat een fusie aan met de andere openbare basisschool Alvitlo. Dit heeft tot gevolg dat er al komend schooljaar 2012-2013 geen kleutergroepen meer in het gebouw van de Marske worden gehuisvest, maar in het gebouw van de Alvitloschool aan de Elft. OBS Alvitlo telt rond de 240 leerlingen verdeeld over 10 groepen. De andere basisschool in Hippolytushoef is de katholieke H.Henricusschool aan de Butterhoek. Deze school telt rond de 185 leerlingen verdeeld over 8 groepen.

U bent welkom van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur. Tijdens een rondleiding door de school zult u met eigen ogen kunnen zien hoe het onderwijs anno 2012 vorm krijgt. In de lokalen kunt u een kijkje nemen tijdens de lessen.

Leerkrachten zullen uw vragen beantwoorden en de schoolgids die u desgewenst mee krijgt geeft u de kans om thuis alles nog eens na te lezen. Deze schoolgids is overigens ook vooraf te downloaden van de site van de scholen www.alvitlo.nl en www.hhenricus.nl.

Inschrijving van kinderen kan desgewenst direct plaatsvinden of op een later tijdstip. De directies heten u van harte welkom.


vrijdag 30 maart

Keezen in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF – Derdde wedstrijd van de tweede competitieronde Keezen in café de Kasteleen.Ook deze winter kan men in competitieverband dit gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur. Tot die tijd is er vrij Keezen tijdens de openingstijden van het café en worden de spelregels uitgelegd.

Veel deelnemers hebben zich al weer aangemeld, maar ook nieuwe spelers kunnen mee doen aan de competitie in café de Kasteleen.

De volgende speelavonden zijn op:
20 april
11 mei


vrijdag 30 en zaterdag 31 maart
zaterdag 31 maart
zaterdag 31 maart

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 21 april
- 19 mei

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


maandag 2 en dinsdag 3 aptil

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

woensdag 4 april

Open dag basisscholen Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De twee grootste basisscholen van Hippolytushoef openen hun deuren voor nieuwe, belangstellende ouders. De afgelopen jaren werd zo’n open dag niet meer gehouden. De gemeente Wieringen schreef de ouders, in maart van het jaar voorafgaand aan het eerste schoolbezoek, aan met het verzoek zich te oriënteren en in te schrijven op een basisschool voor hun kind. Dat laatste gebeurt nu bij de nieuwe gemeente Hollands Kroon, met 30 scholen, niet meer.

Waarom nu dan toch weer een open dag? De directies van de scholen willen met hun planning van de groepen voor het nieuwe schooljaar graag rekening houden met de toename van nieuwe kleuters. Maken ze 1, 2 of 3 kleutergroepen? Kinderen die voor 1 augustus 2013 de leeftijd van 4 jaar bereiken worden dus bij voorkeur vóór juli a.s. ingeschreven met het oog op die groepsindelingen.

Beide scholen besloten om gezamenlijk de open dagen te organiseren. De data zijn: 29 maart en 4 april.

Ouders hebben vanaf komend schooljaar de keuze uit twee i.p.v. drie scholen.
De openbare basisschool de Marske gaat een fusie aan met de andere openbare basisschool Alvitlo. Dit heeft tot gevolg dat er al komend schooljaar 2012-2013 geen kleutergroepen meer in het gebouw van de Marske worden gehuisvest, maar in het gebouw van de Alvitloschool aan de Elft. OBS Alvitlo telt rond de 240 leerlingen verdeeld over 10 groepen. De andere basisschool in Hippolytushoef is de katholieke H.Henricusschool aan de Butterhoek. Deze school telt rond de 185 leerlingen verdeeld over 8 groepen.

U bent welkom van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur. Tijdens een rondleiding door de school zult u met eigen ogen kunnen zien hoe het onderwijs anno 2012 vorm krijgt. In de lokalen kunt u een kijkje nemen tijdens de lessen.

Leerkrachten zullen uw vragen beantwoorden en de schoolgids die u desgewenst mee krijgt geeft u de kans om thuis alles nog eens na te lezen. Deze schoolgids is overigens ook vooraf te downloaden van de site van de scholen www.alvitlo.nl en www.hhenricus.nl.

Inschrijving van kinderen kan desgewenst direct plaatsvinden of op een later tijdstip. De directies heten u van harte welkom.


vrijdag 6 april

Nachtvolleybal

HIPPOLYTUSHOEF - HV Tonegido en VV Succes organiseren het traditionele Nachtvolleybaltoernooi. Het toernooi wordt verspeeld in de sporthal Wieringen.

Voor de negende maal zal dit toernooi weer openstaan voor de sportieve Wieringers en Hollandse Krooners van 16 jaar en ouder. Ploegen moeten bestaan uit minimaal zes personen. Er wordt gespeeld met gemengde ploegen. Dit houdt in, dat er per team minimaal twee vrouwen moeten meespelen.
Het toernooi start om 21.30 uur en rond 02.30 uur zal de finale gespeeld worden.
Ploegen kunnen zich tot vrijdag 30 maart inschrijven bij:
Geert Jasper tel. 592971, of 06 – 51666900, of Gert Prins 0227-593739.
De inschrijfkosten bedragen € 20,00 per team.


zondag 8 en maandag 9 april (1e en 1e Paasdag)
zaterdag 14 en zondag 15 april

1e Hollands Kroon Voorjaars volleybaltoernooi

WIERINGERWERF - Volleybalvereniging organiseert een toernooi in de Zuiderzeehal. Het Hollands Kroon toernooi moet de start worden van een nieuwe traditie.

Aan het Hollands Kroon Voorjaars volleybaltoernooi kunnen dames-, heren-, jeugd- en recreantenteams deelnemen. Bedrijven, straten, wijken, dorpen, vriendenclubs en families kunnen zich inschrijven. Het toernooi zal een gezellig familiair karakter dragen waarin sportiviteit en verdraagzaamheid bovenaan staat.
De bedoeling is dat er minimaal 5 wedstrijden van 2 x 15 minuten worden gespeeld. Voor de jeugd is 2 x 7 minuten. Er kunnen dan nog finales worden gespeeld, die uiteindelijk een winnaar opleveren.
Heren, dames of gemixte teams bestaan uit zes personen en worden op sterkte ingedeeld. Ook de jeugd kan vanaf 8 jaar meedoen in het Circulatievolleybal. Ook verenigingen kunnen deelnemen; zij spelen in een eigen poule.Het inschrijfgeld bedraagt:
- Senioren/Recreanten € 20,00
- C junioren vanaf 13 jaar € 15,00
- CMV jeugd vanaf 8 jaar € 10,00
Na afloop hebben is er voor iedereen een attentie

Informatie bij Wubbo Jeuring tel.nr 06/51138807 of wubbojeuring@live.nl.
Algemene informatie en inschrijfformulier is te vinden op www.vvwieringermeer.nl.


zondag 15 april

37e Miosrit

ANNA PAULOWNA – Motorclub MIOS organiseert ook dit jaar weer de alom bekende Miosrit. Alle motorrijders worden van harte uitgenodigd om aan deze rit mee te doen.

De rit door het mooie Noord Holland is een goede gelegenheid om de motor weer van stal te halen en het seizoen met een leuke rit te beginnen.
Ook dit jaar is MC MIOS er weer in geslaagd een leuke afwisselende route uit te zetten. De rit gaat via leuke binnendoor weggetjes langs de mooiste plekjes van Noord Holland met zijn weidse uitzicht en rustieke dorpjes.
In de route zijn enkele rustpunten opgenomen, uiteraard kan je zelf ook een stop inlassen om van de omgeving te genieten.
Ook zal er net als andere jaren, onderweg weer een actiefoto gemaakt worden, welke na afloop van de rit in het clubhuis te koop is.
De route is zowel op papier voor de routerol of in de tanktas beschikbaar als in diverse digitale formaten.

De start is tussen 9.00 en 11.00 uur vanuit in het clubhuis ban MC MIOS, Zoutpad 1 Anna Paulowna; tel. 06 4167 8498. www.mcmios.nl.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


dinsdag 17 april

Start cursus ‘Omgaan met dementie’

WIERINGERWERF - Omring organiseert, in samenwerking met het DOC-team, in Wieringerwerf de cursus ‘Omgaan met dementie’. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur en is bedoeld voor partners en mantelzorgers van dementerende mensen. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 17 april 2012 om 10.00 uur bij Verzoringshuis Lelypark, Lelypark 1 te Wieringerwerf.

Dementie is een ingrijpende ziekte, niet alleen voor de dementerende, maar ook voor de naaste omgeving. De meeste dementerenden wonen thuis en worden verzorgd door hun partner, familie of andere mensen uit de directe omgeving.

Cursus
Tijdens de cursus wordt geleerd hoe om te gaan met mensen die dementerend zijn. Er wordt onder andere gepraat over de veranderingen in het dagelijkse leven en hoe men de thuissituatie draaglijker kan maken. Bij de deelnemers is doorgaans veel herkenning rond de zorg voor de dementerende naaste.

Kosten
Voor mantelzorgers van cliënten die ingeschreven zijn bij het DOC-team is de cursus gratis. Bij deelnemers die niet ingeschreven staan wordt wellicht de eigen bijdrage van de zorgverzekering aangesproken.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met DOC-team Kop van Noord Holland, telefoonnummer 0223 – 648100 of mailen naar info1@geriant.nl. Kijk voor meer informatie over de cursus of over het Servicepakket op de website www.omring.nl.


dinsdag 24 april


Vrouwen van Nu gaan naar het Gooi en de Veenplassen.

WIERINGEN - De reiscommissie van de Vrouwen van Nu, afdeling Wieringen heeft een dagreisje naar ’t Gooi en de Veenplassen op het programma staan. Een prachtig waterrijk gebied tussen de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug, dat ontstaan is door vervening.

Petgaten en legakkers dienden hier ooit voor het winnen en drogen van turf, werkzaamheden waardoor later de grote en kleine plassen ontstonden. Het ochtendprogramma bestaat uit een rondrit, met gids en in een comfortabele bus, door het bijzondere landschap van ’t Gooi, Loosdrechtse plassen en het natte veengebied. Na de rit wordt er gezamenlijk een heerlijke lunch gebruikt om daarna op de boot te stappen voor een rondvaart over de mooie Loosdrechtse plassen. Een gebied dat geliefd is bij watersporters en natuurliefhebbers. In enkele plassen komt natuurzuiver kwelwater aan de oppervlakte. Dit voedselarme, kalkrijke water voedt zeldzame waterplanten. Grote delen van het Vechtplassengebied zij beschermd waardoor de flora en fauna zijn eigen gang kan gaan. Onderweg zal de kapitein van het schip enige toelichting geven over de bezienswaardigheden. Op de boot wordt u een consumptie aangeboden. De kosten voor dit reisje zijn voor leden € 50,= en niet leden € 52,=. Dit is inclusief busreis, lunch, gidsen en consumptie. Opgave voor 12 maart bij Annie Buijstens, telefoon 0227-591722 of Nel van der Oord, 0227-591219 of Anneke Kraak 0227-512808.


maandag 30 april

Zeepkistenrace

KOLHORN - Van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt een zeepkistenrace worden gehouden.

Bouw een “Zeepkist” die aan de voorschriften voldoet die op de site van Kolhorn Vooruit zijn geplaatst.

De zeepkisten kunnen maandagmorgen 30 april 2012 vanaf 11.00 voor de technische keuring worden aangeboden, rond de IJsbaan bij de Koek en Zopie van Kolhorn Vooruit, de IJsbaan is te bereiken vanaf de Meekrapstraat te Kolhorn.


zondag 3 juni

Historische Vereniging naar Scheepvaartmuseum en Pampus

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen houdt haar jaarlijkse excursie. Er wordt afgereisd naar het vorig jaar heropende Scheepvaartmuseum in Amsterdam en het eiland Pampus.

In 1656 liet de marineleiding in Amsterdam een groot magazijn bouwen. Dit Zeemagazijn diende als opslagplaats voor zeilen, touwen, wapens en munitie. Hiermee kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Dit Zeemagazijn is sinds 1973 het onderkomen voor het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. Het museum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald en hoe de zee in onze genen zit. Het museum, het Zeemagazijn, heeft een complete metamorfose ondergaan. Prikkelende, interactieve tentoonstellingen laten iedereen op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis ontdekken. Sfeervolle objecttentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Het Scheepvaartmuseum maakt deel uit van De Plantage. Dit deel van het centrum is een van de meest gevarieerde wijken van Amsterdam. De buurt is een combinatie van water en groen en van cultuur en wetenschap.

Vanuit de wijk IJburg in Amsterdam wordt er vertrokken naar het eiland Pampus. En wie kent de uitdrukking ‘voor Pampus liggen’ niet. Het eiland was de laatste aanlegplaats voor de VOC schepen die alleen met hoog water Amsterdam konden binnen varen. Vanuit Wieringen en andere Zuiderzeehavens vertrokken de schepen, die vaak door de lichterschipperij op Texel en Wieringen deels van hun lading waren ontdaan, richting Amsterdam. Bij Pampus werd gewacht op het juiste tij om de haven van Amsterdam binnen te varen. Maar Amsterdam was te klein om al de benodigde matrozen te leveren en de uitbundige matrozen te herbergen. De Heren van de VOC bedachten een truc. Als de schepen voor de rede van Pampus lagen kregen ze water, eten en zeep, er werd een bordeel afgehuurd en een grote hoeveelheid drank gebracht. Nadat de schepelingen waren uitgeraasd en uitgeput voer het schip de haven in. De matrozen gingen hierdoor met stoere verhalen en geld naar huis waardoor ook matrozen uit de provincie werden aangetrokken tot het zeemansleven. Het Forteiland Pampus is gebouwd tussen 1887 en 1895. Het Nederlands bestuur was toen bevreesd voor een aanval op Amsterdam. Er werd een meesterlijk millitair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Het eiland Pampus is vanwege de vele trappen niet geschikt voor mindervaliden, wel is de ontvangstruimte bereikbaar.

Het tijdstip van vertrek is 8.00 uur vanuit Hippolytushoef (Rabobank) en 8.10 uur Den Oever (VVV/ V.I.C, Havenweg). Naar verwachting is de bus rond 18.30 uur weer terug op Wieringen. Prijs € 65, = per persoon, dit is inclusief entree museum en Pampus, lunch met koffietafel in het centrum van Amsterdam, boottocht en busreis. Opgeven kan bij Arina Zwanink telefoonnummer: 0227-511594 of Gea Klein-Hamming: 0227-592886 of via de mail: excursie@historischwieringen.nl De excursie gaat door bij voldoende deelname.


zondag 10 juni

12e Wieringer tuinronde

HIPPOLYTUSHOEF - De 12e tuinronde wordt georganiseerd op het westelijk deel van het voormalige eiland Wieringen.

Ook dit jaar id weer een tiental eigenaren van mooie tuinen bereid gevonden om hun tuin open te stellen voor de tuinronde.
Daarnaast is er een kunstatelier open en zullen een aantal kunstenaars hun kunstwerken exposeren in een passende tuin.


zondag 17 juni

Reünie gymnastiekvereniging DOS

DEN OEVER - Gymnastiekvereniging DOS bestaat 75 jaar. Dit jubileum zal gevierd worden met tal van activiteiten. Vandaag is er een reünie

De reünie vindt plaats van 15.00 tot 19.00 uur in de sportzaal in Den Oever. Oud leden, -bestuursleden,- leiding en –vrijwilligers zijn van harte welkom.
Vanaf 17.00 uur zal er een barbecue plaats vinden. De kosten hiervoor zijn 15 euro inclusief twee drankjes. Verschillende oud leden hebben zich al opgegeven. Wil je dat ook doen geef je dan op voor 1mei via email dosdenoever@gmail.com . Probeer op facebook zo veel mogelijk mensen te benaderen en heb je email adressen van mensen die wij een berichtje kunnen sturen laat het ons weten via dosdenoever@gmail.com.


zaterdag 11 en zondag 12 augustus

16e Zandstock Festival

’t ZAND - Het Zandstock Festival is met ruim 4000 bezoekers het grootste tweedaagse festival in de kop van Noord Holland. Met de beste pop, rock, hiphop en dance lijkt Zandstock geen last te hebben van het zware weer waarin veel festivals verkeren.

De combinatie van goede muziek, een ontspannen sfeer en redelijke prijzen trekken elk jaar meer bezoekers naar ‘t Zand. Met de bevestiging van Miss Montreal, Gers Pardoel en the Partysquad is de basis gelegd voor een programma dat de voorgaande jaren moet gaan overtreffen.


Gers Pardoel

Gers Pardoel is dé sensatie van dit moment. Met enorme hits als ‘ik neem je mee’ en ‘bagagedrager’, is hij de smaakmaker van de Nederlandse hiphop. Miljoenen youtube-views, nummer 1 singles in Nederland en Belgie, een gouden debuutplaat en begeerd door vrijwel alle zomerfestivals. Met live-band te zien op de zaterdag van Zandstock.


dinsdag 9 oktober

Marinierskapel speelt in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt een concert in sporthal Wieringen.De aanvang is 20.00 uur. Nadere programma invulling is nog niet bekend.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
23-08-2019 Foto van het weekend
23-08-2019 Timmerdorp Zijdewind
23-08-2019 Expeditie Juttersgeluk Pop-up-etappe
23-08-2019 Weekend agenda
23-08-2019 Den Oever bekent kleur, nog nooit zoveel bloemen langs de wegen als dit jaar
22-08-2019 Sterke afname schuurinbraken
22-08-2019 Outlet markt in Hippolytushoef
22-08-2019 Sporthal wil zonnepanelen plaatsen, dit mag als parkeeroverkapping
21-08-2019 Valpreventiecursus
21-08-2019 Al veel mensen op de been bij bloemschikken in de Bloementent
21-08-2019 Vrijwilligers gevraagd
21-08-2019 Expositie Historische Vereniging
21-08-2019 Mantelzorger op vakantie
21-08-2019 Nieuw seizoen Gymnastiekvereniging Wieringen
20-08-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
20-08-2019 Programma
20-08-2019 In een viskist van de dijk af roetsen afgelast
20-08-2019 Is even wennen die nieuwe dijk
19-08-2019 De vlaggenmasten worden geplaatst
19-08-2019 Rondje om
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
19-08-2019 Hollands Kroonse jeugd telt in verhouding weinig overmatige alcohol gebruikers
19-08-2019 Dierenasiel het Schuthok zoekt plekje voor Punkie
19-08-2019 Rondvaart met historische Wieringer schepen tijdens de Flora
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen aanbiedingen
19-08-2019 Wieringer roeiploegen heersen in Den Helder
19-08-2019 Zondag voorlopig laatste fietsdag Afsluitdijk, drie jaar pauze
18-08-2019 Win een mooie prijs met jouw zomerfoto, dat kan ook bij ons dus
18-08-2019 Minuut van Succes
18-08-2019 Wandelen voor het goede doel
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Gasthuisweg Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...