Tonegido-BKC vergeet te handballen tegen Celeritas
Uitgegeven op 05-03-2012 om 17:26  |  link  |  bewaar  |  print

BUNNINK - “Anderhalf uur in de auto om deze slechte prestatie neer te zetten” waren de woorden van trainer/coacht Boersma na afloop van de wedstrijd. Tonegido/BKC zat geen minuut in haar eigen spel en vergat gewoonweg te handballen. De gasten verloren in Bunnink van Celeritas 22-17.

Met maar 2 wisselspelers trad Tonegido/BKC de verre uitwedstrijd aan. De scheidsrechters lieten even op zich wachten maar uiteindelijk waren de heren in het zwart toch aanwezig. In de beginfase was het al snel duidelijk dat de scherpte en felheid van vorige week tegen VZV er niet in zat. In de troosteloze donkere hal in Bunnink kenmerkte de eerste fase zich door balverlies en persoonlijke fouten. De thuisploeg zette daarin tegen wel hun beste beentje voor en wist via 4-3 simpel uit te lopen naar 11-4. Het zat de groengelen niet mee, 4 doelpunten in 20 minuten handbal, niet in het eigen spel kunnen komen en de scheidsrechters deden ook een duit in het zakje. Gelukkig konden de gasten zich nog enigszins herstellen en voor rust op een overbrugbare achterstand te komen 12-7.

Ondanks de donderpreek in de kleedkamer kon Tonegido/BKC ook in het tweede bedrijf geen potten breken. De bal deed het doelnet van de thuisploeg niet bollen. Tonegido/BKC incasseerde vanaf 12-8, 5 doelpunten oprij voordat het wat terugdeed middels een ingestudeerde aanval 17-9. Omdat de verdediging wel goed stond bleef de schade beperkt. Ook keeper Idema wist er een aantal goed uit te halen 20-13. In een verhitte eindfase, waarbij Tonegido/BKC soms met 5 man in het veld stond en een onterechte rode kaart, begonnen de gasten opeens wel te scoren. Ondanks dat het nog steeds niet liep en Tonegido/BKC vooral tegen zichzelf handbalde wist men de schade nog enigszins beperkt te houden 22-17.

Sietse Bakker 8 (4), Gijs Bakker 4, Sebas Jellema 2, Maikel Baars 2 en Stefan Idema 1
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Vergadering op hoog niveau - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...