Open dagen basisscholen Hippolytushoef
Uitgegeven op 23-03-2012 om 11:19  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De twee grootste basisscholen van Hippolytushoef openen hun deuren voor nieuwe, belangstellende ouders. De afgelopen jaren werd zoín open dag niet meer gehouden. De gemeente Wieringen schreef de ouders, in maart van het jaar voorafgaand aan het eerste schoolbezoek, aan met het verzoek zich te oriŽnteren en in te schrijven op een basisschool voor hun kind. Dat laatste gebeurt nu bij de nieuwe gemeente Hollands Kroon, met 30 scholen, niet meer.

Waarom nu dan toch weer een open dag? De directies van de scholen willen met hun planning van de groepen voor het nieuwe schooljaar graag rekening houden met de toename van nieuwe kleuters. Maken ze 1, 2 of 3 kleutergroepen? Kinderen die voor 1 augustus 2013 de leeftijd van 4 jaar bereiken worden dus bij voorkeur vůůr juli a.s. ingeschreven met het oog op die groepsindelingen.

Beide scholen besloten om gezamenlijk de open dagen te organiseren. De data zijn: 29 maart en 4 april.

Ouders hebben vanaf komend schooljaar de keuze uit twee i.p.v. drie scholen.
De openbare basisschool de Marske gaat een fusie aan met de andere openbare basisschool Alvitlo. Dit heeft tot gevolg dat er al komend schooljaar 2012-2013 geen kleutergroepen meer in het gebouw van de Marske worden gehuisvest, maar in het gebouw van de Alvitloschool aan de Elft. OBS Alvitlo telt rond de 240 leerlingen verdeeld over 10 groepen. De andere basisschool in Hippolytushoef is de katholieke H.Henricusschool aan de Butterhoek. Deze school telt rond de 185 leerlingen verdeeld over 8 groepen.

U bent welkom van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur. Tijdens een rondleiding door de school zult u met eigen ogen kunnen zien hoe het onderwijs anno 2012 vorm krijgt. In de lokalen kunt u een kijkje nemen tijdens de lessen.

Leerkrachten zullen uw vragen beantwoorden en de schoolgids die u desgewenst mee krijgt geeft u de kans om thuis alles nog eens na te lezen. Deze schoolgids is overigens ook vooraf te downloaden van de site van de scholen www.alvitlo.nl en www.hhenricus.nl.

Inschrijving van kinderen kan desgewenst direct plaatsvinden of op een later tijdstip. De directies heten u van harte welkom.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Scheermes en de Nachtuil - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...