Hollands Kroon zoekt grens vervoersbudget Wmo
Uitgegeven op 27-02-2012 om 11:09  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Wethouder Jan-Steven van Dijk (PvdA) wil middels een proefproces toetsen of het beleid van de gemeente Hollands Kroon voor toekenning van vervoerskosten aan inwoners met een beperking uitgevoerd kan worden. De vraag is, of de gemeente met het voorgestane beleid aan inkomenspolitiek doet, want dat mag namelijk niet.

De vier gemeenten, zie zijn opgegaan in Hollands Kroon, hebben vorig jaar regels voor de verdeling van het vervoersbudget voor 2012 vastgesteld. Daarbij is de inkomensgrens van het CAK uitgangspunt. ,,Wie onder deze norm zit heeft geen probleem en heeft recht op een vergoeding. Boven de grens moet je de vervoersbehoefte aantonen en wordt de maximale bijdrage afgestemd op het inkomen. Zo dragen de draagkrachtigen bij aan de bezuinigingen op het budget.’’
Probleem is, dat de Centrale Raad van Beroep een uitspraak heeft gedaan, dat gemeenten bij de uitvoering van de Wmo geen inkomenspolitiek mogen voeren. De gemeente wil dan ook een proefproces uitlokken om vast te stellen of haar beleid al of niet kan worden uitgevoerd.
Ongeveer 600 mensen hebben een afwijzing van hun aanvraag voor een vergoeding van vervoer ontvangen. Deze cliënten ontvangen binnen twee weken een brief van de gemeente. Zij kunnen desgewenst een nieuwe aanvraag indienen. Bij afwijzing van de aanvraag kan de cliënt beroep aantekenen. De gemeente gaat dan op zoek naar een goede casus om een proefproces te starten. De gemeente betaalt de proceskosten en vraagt de rechter om een uitspraak. ,,We willen een goede regeling en snel duidelijkheid’’, stelt wethouder Van Dijk.
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Situatie De Postboot voordat het een café was. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...