Brandmelding villa op Westerland leidt tot toestroom van hulpdiensten
Uitgegeven op 26-02-2012 om 13:07  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Vanmorgen om 10.55 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Westerlanderweg. Omdat het een woonhuis betrof met een rieten dak, werden ook de brandweerkorpsen van Anna Paulowna en Den Helder opgeroepen.

Toen de bewoners de kachel aanzetten vulde het huis zich met rook. Toen de kachel werd uitgezet verdween de rook langzamerhand weer. De korpsen van Anna Paulowna en Den Helder gingen na een uitgebreidde controle retour kazerne. Brandweer West Wieringen bleef standby staan tot een installateur van Liander de oorzaak had gevonden en opgelost.


(Foto: Michael de Jong)

De redactie ontving de volgende email naar aanleiding van een brandmelding in een villa/woonboerderij op Westerland. Naam bekend bij de redactie.

Hallo redactie,
ik was vanochtend een rondje Wieringen aan het doen op de mtb,toen ik op de Westerlanderweg werd ingehaald door de brandweerwagen van Hippo. Tussen het huis van Arie E, de schaatser, en de afslag naar Lutjestrand.. De bemanning rende heen en weer met slangen. Ik vroeg iemand wat er loos was 'rookontwikkeling' was het antwoord. Ik keek maar zag niks in de villa waar het hier om ging. Een minuut later hoorde ik weer sirenes. Een tweede brandweerwagen verscheen. Nu uit de richting van de korte afsluitdijk en ook een politiewagen. Nou nou zei ik, wat een drukte voor geen rook! Weer een minuut later verschenen er nog 3 rode auto's met blauwe zwaailichten, waarvan er een zelfs een ladderwagen en nog een politiewagen. Al met al een hele kudde met zwaailichten en nog geen rook te zien. Inmiddels lagen er meer slangen op het wegdek dan dat er in Artis rondkruipen. Toen dacht ik..... zouden ze in de meldkamer de boodschap misschien niet goed begrepen hebben?Deze foto maakte onze sportieve tipgever Maximus nog even snel voor ons.

Dat kan natuurlijk,want niet iedereen spreekt even duidelijk en zeker niet door de telefoon. Het verschil tussen een chemische brand en een brandende kont op een chemisch toillet is niet zo groot als je bijvoorbeeld je bovengebit uit zou doen. Het werd er wat drukker en iedereen werd dringend doch vriendelijk verzocht om wat verder weg te gaan staan achter de afzettingen. Ik ben toen maar weer op de fiets gesprongen. Het was best fris, alsof er regen aan zou komen. Ik had er nl al 30 km op zitten en snakte naar wat warmte. Ben benieuwd wat nu de oorzaak was was voor de zwaailichten optocht. Koek en sopie erbij en het was er bijna gezellig.

uw fietsende reporter Maximus
(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Kaasfabriek Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...