HGG Group geeft jeugd de kans
Uitgegeven op 22-02-2012 om 16:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen woensdagmorgen bezocht een grote groep leerlingen van RSG Wiringherlant het nabijgelegen HGG om informatie op te doen voor hun latere opleiding. De leerlingen staan op het punt om een keuze te maken voor een profiel ter voorbereiding op hun examens in 2015. Alle leerlingen kunnen kiezen tussen Alfa- en BŤta vakken ter voorbereiding op hun latere (HBO of WO) opleiding.


Mark Helder vertelt op inspirerende wijze de werking van de snijmachines, de leerlingen kijken vol interesse toe.

Gezien het feit dat HGG het aantal studenten in de BŤta sector ziet dalen en hiermee dus het potentieel beschikbare personeel voor de aankomende jaren ziet dalen, heeft men in samenwerking met verschillende instanties al bijgedragen aan het tot stand komen van het zogenaamde Techno Event georganiseerd in de hallen van Driessen in Wieringerwerf.
Het bezoek van de leerlingen afgelopen woensdag lag alles in het kader van de keuze die de leerlingen moeten maken. Om te laten zien dat de techniek interessant is en lang niet altijd vuil werk is hebben de leerlingen alle facetten van het bedrijf mogen bekijken.
Tezamen met Richard Meester, Managing Director van Quest Innovations, ontwikkelaar van vision (camera) systemen kregen de leerlingen van RSG Wiringherlant een rondleiding door de productiehallen van zowel de machinebouw als het loonsnijbedrijf van HGG, met als doel om hen inzicht geven in de activiteiten van kennismarktleider HGG. Na de rondleiding en de presentatie die hieraan vooraf ging, is er afsluitend nog gediscussieerd met de leerlingen over welke vervolgopleidingen benodigd zijn voor verschillende functies binnen de organisatie.
Een leerzame middag voor de leerlingen van Wiringherlant die tevens een belangrijke opdracht mee kregen van Mark Helder, Managing Director van de HGG Group. Aankomende periode gaan de leerlingen op bezoek bij een scheepswerf in ItaliŽ, een industrie die belangrijk is voor HGG. De opdracht is om een folder af te geven om een ingang bij de scheepswerf te creŽren voor HGG om wellicht een machine te verkopen. Een uitdagende opdracht voor de leerlingen waarvoor zij, indien het hen lukt, uitstekend beloond zal worden.(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...