Zaalvoetbal van formaat
Uitgegeven op 21-02-2012 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

AMERSFOORT - Eerste divisionist zaalvoetbal Annour liet afgelopen zaterdag zien waarom de ploeg koploper is in die eerste divisie. In sporthal Zielhorst, de thuishaven van Annour, werd concurrent DVO ‘98 uit Wieringerwerf met een gevoelige 9-2 nederlaag naar huis gestuurd. Door die fraaie overwinning verstevigden de Amersfoortse zaalvoetballers hun koppositie en lijken op weg naar promotie naar de zaalvoetbal eredivisie.
door Huub van Aerssen
Het decor in sporthal Zielhorst was om van te smullen. Volgepakte tribunes, toeters en tromgeroffel vormden de ingrediënten van een sfeervolle zaalvoetbalavond. Annour coach Nordin Le Maalem voor aanvang van de wedstrijd: ,,We hebben de laatste jaren hard gebuffeld om zover te komen. Dat ging dan ook vaak gepaard met vallen en opstaan. Maar ditmaal ziet het er naar uit dat we het gaan redden en dat we onze doelstelling (promotie naar de eredivisie) kunnen gaan waarmaken. Er staat een goed team dat zeker op het hoogste zaalvoetbalniveau zijn weg weet te vinden. Eerst maar even afrekenen met DVO, een van onze naaste concurrenten en de huidige nummer 3 op de ranglijst.”
Gesteund en aangemoedigd door het enthousiaste en meelevende thuispubliek, begon Annour weliswaar sterk aan de wedstrijd, maar had het vizier nog geenszins op scherp staan. Pas na tien minuten speeltijd viel de eerste treffer voor de thuisploeg door een doelpunt van Yacin Kurt op aangeven van Cisee Mayele. DVO dat in die beginfase zeker niet de mindere ploeg was, verzuimde echter geboden kansen te benutten. Met nog zo’n 10 minuten speeltijd in de eerste helft kwam Annour op een verdiende 2-0 voorsprong en wist die twee minuten later uit te breiden naar 3-0 door een treffer van Mayele. Met een tegendoelpunt van DVO en een laatste treffer van Mehmet Kaya, werd een flitsende eerste helft afgesloten met een 4-1 voorsprong voor Annour. Genoemd mag worden Annour goalie Ousama el Yousfi die een dijk van een wedstrijd keepte.
Alhoewel de gasten uit Wieringerwerf kort na de aftrap de achterstand wisten te verkleinen naar 4-2, was het vervolgens Annour dat het spel dicteerde en met technisch en tactisch hoogstaand spel de vele supporters meer en meer in vervoering brachten. Toch duurde het nog zeker tien minuten voordat de thuisploeg de voorsprong kon uitbreiden naar 5-2. Een prachtige actie over meerdere schijven betekende de 6-2. Ferry de Smalen, terug van weggeweest, had daarin een leeuwenaandeel. De laatste tien minuten van de wedstrijd gaf Annour gas bij en walste vervolgens over DVO heen. Een werkelijk prachtige treffer in de bovenhoek betekende de 8-2 en een onnavolgbare maar wonderschone actie van Kurt bracht de eindstand van dit zaalvoetbalduel op 9-2. Een meer dan verdiende overwinning voor het eerste team van Annour dat zich ook nu weer van haar beste kant liet zien.
Na afloop een trotse Annour voorzitter en een tevreden coach die niet alleen zijn team zag winnen, maar ook de naaste concurrentie punten zag verliezen. Het gat met de nummer twee FC Kondo Budjang is nu 8 punten, wat met nog zes wedstrijden te gaan een goed perspectief biedt op het kampioenschap in de eerste divisie A van het zaalvoetbal.

Bron DeStadAmersfoort.nl

(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Overzichtje op een ansichtkaart - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...