Bakkerij Bellis is aan het proefdraaien Uitgegeven op 16-02-2012 om 16:23 | link | bewaar | print
HIPPOLYTUSHOEF - Bakkerij Bellis is vandaag begonnen met proefdraaien. Het bedrijf werd vorig jaar juni getroffen door brand en heeft ondertussen een flinke verbouwing achter de rug. Een compleet nieuw ingerichte bakkerij werd vandaag voor het eerst in gebruik genomen en de eerste resultaten zien er smakelijk uit.
Zeer binnenkort zal alles weer zijn zoals vanouds.
Edwin Bellis trots bij een van zijn nieuwe ovens (foto: Wieringernieuws, Michael de Jong).
De man van het eerste uur. Hij weet nog precies hoe hij op de bewuste ochtend van de brand in juni vorig jaar het alarmnummer belde... (foto: Wieringernieuws, Michael de Jong)
Alles blinkt tegen je op! De bakkerij is volledig vernieuwd en een stuk ruimer van opzet geworden. Er is een deel van de winkel naast de bakkerij gebruikt om de bakkerij te vergroten.(foto: Wieringernieuws, Michael de Jong)
Het brood is gerezen en gaat zo de afbakoven in. Straks wordt er twee keer per dag vers brood gebakken. U kunt dan ook 's middags vers brood in de winkel kopen. (foto: John van Mook).
Even wennen aan de nieuwe apparatuur (foto: John van Mook).
Hier en daar worden nog wat klusjes afgemaakt, hier bij de kneedmachine (foto: Michael de Jong, Wieringernieuws).
De enige echte Wieringer Jodenkoeken. Vanochtend vers in de nieuwe bakkerij gebakken. Zaterdagavond viert de bakker in de bakkerij het heuglijke feit dat de bakkerij na een ingrijpende verbouwing weer in gebruik genomen wordt. Hiervoor zijn er flink wat uitnodigingen de deur uit gegaan. Uiteraard bent u als lezer van Wieringernieuws en Hollandskroonnieuws ook van harte welkom tussen 19.30 en 22.00 uur.
(foto Wieringernieuws, Michael de Jong)
Hoofdaannemer Bouwbedrijf Hollands Kroon feliciteert Edwin Bellis met de nieuwe bakkerij!