Update! Inbraak bij IJsclub Hippo, spontane hulpactie op gang gekomen!
Uitgegeven op 11-02-2012 om 13:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In de nacht van donderdag naar vrijdag is er ingebroken in het clubgebouw van de IJsclub Hippo.


De spaarpot staat op het buffet, iedereen mag hier een vrijwillige bijdrgae in stoppen. Inclusief de vernielingen loopt de schade al snel in de honderden Euro's voor de club.

Het veegmateriaal bleef gespaard, nu is dit overigens nogal herkenbaar bij een eventuele verkoop.

Vrijdagmorgen rond half negen ontdekte een timmerman de inbraak. De dader(s) verkregen toegang nadat zij een deur van het kantoortje geforceerd hadden. In de kantine is op brute wijze een kast vernield waaruit voor ongeveer 100 Euro aan snoepgoed is verdwenen. Ook is er een krat chocolademelk gestolen. De daders bleken echte zoetekauwen te zijn, de chips hebben zij laten liggen. De schade aan de spullen van de club is groter dan de gestolen waar. Een grote tegenvaller voor alle vrijwilligers die er met z'n allen voor zorgen dat iedereen juist zoveel plezier kan beleven op de mooie baan. Mocht u toevalligerwijze iets vernomen of gezien hebben, belt u dan met de Politie 0900-8844.

Met het plaatsen van een spaarvarken, waarbij het "varken" symbool staat voor de dader(s) van de inbraak in het clubgebouw van de IJsclub, stelt Wim van Hest een goede daad. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doneren om de club er zo weer bovenop te helpen. Op de foto doet Wim van Hest het eerste tientje in de pot. De vrijwilligers verzameld achter het buffet kijken toe. Het bestuur liet weten ontroerd te zijn door deze geste vanuit de bevolking. Een compliment is op zijn plaats voor de schrijvers ('Loabekakkers') in de rubriek "Slowchat" op www.wieringermieuws.nl, hier is de actie ontsproten.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Schuur Jan van Mook aan de Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...