Gaan als de brandweer
Uitgegeven op 06-02-2012 om 16:04  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Rabobank Schagen-Wieringerland brengt kinderwensen in vervulling. Tijdens het RaboSpaarfeest in oktober hebben honderden kinderen een wens gedaan. Rabobank Schagen-Wieringerland maakt een aantal van deze wensen werkelijkheid. Op woensdag 18 januari is de wens van acht kids in vervulling gegaan. Hun wens: een rondje in een brandweerauto rijden.Grote, rode brandweerwagen
Alle kinderen – 7 jongens en 1 meisje – waren uitgenodigd om af te reizen naar het Rabobankkantoor in Hippolytushoef. Daar stond de grote, rode brandweerwagen van de vrijwillige brandweer Hippolytushoef al klaar. Na een inleidend praatje gingen de kindjes al joelend en rennend richting de brandweerwagen. Met duidelijke instructies om nergens aan te komen, werden de kleine brandweermannetjes in de wagen gehesen. Daarna werd er koers gezet richting de brandweerkazerne.

Echte brandweermannetjes
In de kantine van de brandweerkazerne kregen de kinderen en hun ouders een leuk filmpje te zien waarin Martijn Krabbé op bezoek was bij de brandweer. Daarna mochten ze zelf ervaren wat het inhoudt om brandweerman te zijn. Met een echte brandweerhelm op, bijl of brandweerslang in de hand stonden ze paraat om in actie te komen. Helaas regende het op dat moment, dus werd er naar binnen uitgeweken. Daar werd de medewerkster van de Rabobank aangekleed tot brandweervrouw. Dit vonden de kinderen geweldig.

Ervaring rijker
Na al deze indrukken werden de kids weer keurig met de brandweerwagen afgezet bij het Rabobankkantoor. Met een dikke lach op het gezicht en een ervaring rijker gingen de kinderen weer naar huis.
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Jas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...