Friezen superieur bij NK indoor touwtrekken
Uitgegeven op 06-02-2012 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF Bij de Nederlandse kampioenschappen Indoor Touwtrekken die zaterdag in Hippolytushoef werden gehouden, hebben de Friese teams grote indruk gemaakt. In drie van de vier gewichtsklassen ging het goud naar een Friese ploeg.

De start van de dag was in de klasse 6-tallen tot 540 kg. Zonder problemen trok It Heidenskip het goud naar zich toe. In een veld van 6 teams kon Monnickendam nog enigszins meekomen, maar in de finale was It Heidenskip een maat te groot voor dit Noord Hollandse team.Het mix team Noord, bestaande uit vier dames en drie heren die op 26 februari in Perth in Schotland mee gaan strijden in de nieuwe mixklasse op een WK indoor, moest genoegen nemen met de vierde plaats. Het nieuwe team van Bartlehiem had het moeilijk in deze klasse en eindigde op de 5e plek.

In de klasse 8-tallen tot 640 kg. klasse streden Deinum/Britsum en Bakkeveen mee om de titel. Deinum/Britsum deed dat overtuigend, want dit team verloor geen enkel punt in de poule met 8 teams. Bakkeveen werd 3e en ging ook door naar de halve finales.

In die halve finale was Deinum/Britsum te sterk voor Bakkeveen en het team van Lagerweij uit Renswoude won van het team West Friesland uit Nibbixwoud. In de strijd om brons moest Bakkeveen uiteindelijk het onderspit delven en kwam op de ondankbare 4e plek.

Deinum/Britsum streed een mooie finale tegen Lagerweij, maar kwam eigenlijk niet in gevaar en won de titel. In Perth zal Deinum/Britsum uitkomen als nationaal team in deze klasse.

Onder de negen deelnemers bij de 8-tallen tot 680 kg. bevonden zich onder meer It Heidenskip, Deinum/Britsum, Bakkeveen en Bartlehiem. It Heidenskip had het inde poule alleen moeilijk tegen Deinum/Britsum, maar van de andere teams werd makkelijk gewonnen. Bakkeveen kwam in deze klasse kracht tekort om door te stomen naar de laatste vier. Bartlehiem deed het opvallend goed als nieuw team en werd 5e in de poule.

In de halve finale had It Heidenskip geen kind aan Horsman. Deinum/Britsum won de strijd tegen Lagerweij, waardoor de finale een Fries onderonsje werd. Deinum/Britsum probeerde in de eindstrijd van alles, maar het was It Heidenskip dat de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Ook dit team komt in Peth uit als nationaal team.

In de klasse 8-tallen tot 600 kg. deden geen Friese teams mee.

Uitslagen540 kg. 6-tallen:
1. It Heidenskip
2. Monnickendam
3. Groene Oase Roosendaal
4. Team Mix Noord

640 kg. 8-tallen:
1. Deinum/Britsum
2. Lagerweij
3. West Friesland
4. Bakkeveen

680 kg. 8-tallen:
1. It Heidenskip
2. Deinum/Britsum
3. Lagerweij
4. Horsman

600 kg. 8-tallen:
1. Lagerweij
2. Horsman
3. West Friesland
4. Monnickendam

Bron: De woudklank.nl(Foto's Wieringernieuws/Hollandskroonnieuws, Michael de Jong)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slagerij Dirk Rotgans Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...