Online klantenonderzoek BiebPanel
Uitgegeven op 06-02-2012 om 11:46  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Bibliotheken krijgen steeds meer behoefte aan actuele klantinformatie. Daarom doet KopGroep Bibliotheken mee met BiebPanel. Dit is een online klantenpanel, waarbij een paar keer per jaar vragen worden gesteld aan een groep van 500 klanten van 16 jaar en ouder. Onder de deelnemers wordt na afloop van het onderzoek een attentie verloot.Het eerste onderzoek ging over de digitale dienstverlening van de bibliotheek en is inmiddels afgerond. Van het klantenpanel gaf 81% aan tevreden of zeer tevreden te zijn over de digitale dienstverlening. Het meest bekend is men met online verlengen (85%), daarna met online reserveren (67%) en op de derde plaats met de website van de bibliotheek (64%).

Sociale media
Het percentage deelnemers dat gebruik maakt van sociale media ligt met 69% redelijk hoog. Hoewel men de aanwezigheid van KopGroep Bibliotheken op sociale media minder belangrijk vindt, zal de bibliotheek haar nieuwsfeiten en activiteiten via twitter blijven verspreiden en dat binnenkort ook uitbreiden met Facebook. Want in deze digitale wereld kan een moderne bibliotheek niet om sociale media heen.

Inlevertermijn
Bibliotheekleden kunnen zich via de website gratis inschrijven voor een herinneringsservice. Men krijgt dan via e-mail bericht als gereserveerde materialen binnen zijn of als de uitleentermijn bijna is verstreken. Van de ondervraagde klanten hecht 90% belang aan deze dienst; 48% was al voor het onderzoek op de hoogte van de service.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...