Schaatsen op de grootste ijsbaan van Europa
Uitgegeven op 05-02-2012 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Schaatsen op de grootste ijsbaan van Europa! Dat kan, André Kok en Dylan Volckmann deden dit, schaatsen op de bevroren Waddenzee.


Uniek, schaatsen op de Waddenzee - het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa - nabij het voormalig Zuiderzee eiland Wieringen. Wat staan wij allemaal nog te wachten deze winter?

FEBRUARI TREKT DE WINTER NAAR ZICH TOE; RAYONHOOFDEN BIJEEN

Februari trekt de winter naar zich toe. December en januari waren ‘bovenmatig’ zacht maar het ‘kort maandeke’ doet er alles aan om dat zachte imago te laten verbleken. Zachte oplossingen blijven op de lange termijn in de minderheid of worden steeds verder in de tijd uitgesteld en de winterse, geblokkeerde luchtdrukverdeling oogt buitengewoon solide. Verder trekken tijdens de tweede helft van de week aan de zuidzijde van de zich ten noorden van ons land uitstrekkende hoogterug, nieuwe ‘koudebellen’ vanuit Rusland naar het zuidwesten.
Winterminnend Nederland heeft jaren achtereen gehoopt op zo’n luchtdrukverdeling. Het leek niet meer te kunnen en in januari wreef een klimatoloog van Weeronline zout in de wonde door te stellen dat een Elfstedentocht voor 2015 geen haalbare zaak zou zijn. Inmiddels zijn de rayonhoofden bijeen want nu de vooruitzichten zo winters blijven, behoort de ‘Tocht der Tochten’ niet meer tot de onmogelijkheden.

Lees verder bij www.janvissersweer....


ADVERTENTIE

Je weet maar nooit!
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Wierschuur en nubo op Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...