Koken met Magda: Groene kool stamp van OpoeUitgegeven op 02-02-2012 om 08:56 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Een nieuw jaar, nieuwe recepten van onze kokkin Magda Kuijpers. Het is koud buiten, daarom begint Magda dit jaar met een stevige stamppot met groene kool
De ingrediënten. Foto's copyright Wieringernieuws.nl/Henk-Jan Wittink.
Groene kool stamp van opoe (4 pers.)
Ingrediënten:
500 gram gehakt
3 gesnipperde uien
1 groene kool
1 kilo aardappelen
kerriepoeder naar smaak
Ook dit seizoen is Wijbrand Poortman de hulp en het proefkonijn van Magda. Omdat Brandend Zand het eethuisje 'winterklaar' heeft zijn wij voor deze keer uitgeweken naar het huis van Wijbrand om daar de gerechten te bereiden.
Hete pan! Gelukkig spaart Wijbrand alles van Heineken, zo ook deze mooie ovenwanten.
Uien snipperen, Wijbrand schilt de aardappelen.
Aardappelen koken. Gehakt rul bakken, gesnipperde uien en kerriepoeder toevoegen. Kool fijnsnijden en ongeveer 5 minuten blancheren. Uit laten lekken en samen met het gehaktmengsel door de aardappelen stampen.
Een eenvoudig te bereiden gerecht. Staat in vijfentwintig minuten op tafel. eet smakelijk! De volgende keer een gerecht met Wieringer Boontjes uit de tuin van onze fotograaf en redacteur Henk-Jan Wittink.