HHNK bedankt perceeleigenaren voor schoonmaken sloten
Uitgegeven op 01-02-2012 om 09:05  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De 300 schouwmeesters van HHNK (Heemraadschap Hollands Noorder Kwartier) hebben vanaf de derde week van oktober ruim 22.000 km sloot in Noord-Holland geschouwd. De meeste perceeleigenaren hadden hun sloten goed op orde.

Schone sloten zijn belangrijk bij overmatige regenval zoals begin januari 2012. De gemalen kunnen water sneller wegpompen uit de polders als het goed doorstroomt. Hierdoor houden inwoners en vee droge voeten en poten. HHNK is dan ook blij met de inzet van alle perceeleigenaren en bedankt hen hiervoor.

Het schouwproces is dit jaar geoptimaliseerd waardoor de eerste schouwronde al was afgehandeld op 23 november. De laatste herschouwdatum was op 7 december 2011. Uiteindelijk zijn er 6000 herinneringsbrieven verstuurd waarna de sloten alsnog vrij werden gemaakt van riet of overhangende takken. In januari zijn bij circa 50 perceeleigenaren de werkzaamheden gedwongen uitgevoerd omdat deze mensen zich uiteindelijk niet aan de onderhoudsplicht hebben gehouden. Desondanks vindt het hoogheemraadschap dat de najaarsschouw 2011 bijzonder goed is verlopen, dankzij uw medewerking.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Nieuweweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...