Wiron strijdend ten onder in bekerwedstrijd tegen DHSC
Uitgegeven op 15-01-2012 om 16:58  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron toonde in de vierde bekerwedstrijd opnieuw een cupfighter te zijn. Het elftal van DHSC uit Utrecht, dat uitkomt in de tweede klasse, had de handen vol. De thuisclub verloor uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil, 0-1, en is uitgeschakeld.

Met dank aan John van Mook voor de fotografie.

De wedstrijd toonde twee verschillende helften. DHSC was voor rust de meest aanvallende ploeg, na de rust waren de rollen omgedraaid. Wiron werd van begin af aan onder druk gezet en moest het hebben van uitvallen en hoge ballen naar voren. Dat leidde tot enkele kansen, maar niet tot succes. DHSC was de bovenliggende partij, maar de aanvallers waren of te egoďstisch, of sprongen slordig met de kansen om. Wesley Kunnegin was na bijna een half uur spelen het dichtst bij de openingstreffer, maar hij trof de lat. Enige minuten later mocht hij opnieuw aanleggen. Dit maal uit een strafschop, nadat een DHSC-spits in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Nu miste hij niet en scoorde koelbloedig 0-1.

Een minuut of vijf voor rust kreeg de wedstrijd, die tot dan toe sportief was verlopen, een andere wending. Een DHSC-speler maakte een slaande beweging, terwijl de bal al over de zijlijn was. Scheidsrechter Wierdijk was resoluut en trok de rode kaart. De gemoederen raakten even verhit, maar na de theepauze keerde de rust weer.

Wiron buitte in de tweede helft de overtalsituatie uit en trok ten aanval. DHSC ging steeds slordiger spelen en zo werd de thuisclub een gelijkwaardige tegenstander. De Oeverse aanvallers maakten het de DHSC-verdediging lastig en schiepen zich van tijd tot tijd kansen. Helaas ontbrak het aan precisie en er werd niet gescoord.

Kort voor tijd werd de wedstrijd onderbroken door scheidsrechter Wierdijk. Hij moest zich laten behandelen voor een blessure. De supporters uit Utrecht schrokken: ,,Ik hoop niet, dat de wedstrijd gestaakt wordt, want dan moeten we straks die hele reis nog eens maken.’’ Zo ver kwam het niet, de scheidsrechter kon de wedstrijd tot een goed einde brengen. Wiron ging eervol ten onder tegen een elftal, dat drie klassen hoger speelt.

Verslag: Bert Loos - Foto's: John van Mook