INNOVATIEFONDS BEDRIJVEN BEVAT MILJOENEN EURO'S
Uitgegeven op 06-06-2002 om 17:16  |  link  |  bewaar  |  print

Noordkop - Door het nieuwe Innovatiefonds MKB Kop Noord-Holland komen miljoenen euro's beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf in de Noordkop. Het stimuleringsfonds is een samenwerkingsverband tussen Kop en Munt, de stichting Bedrijfsvoorlichting van de provincie Noord-Holland en de Rabobank.
Het fonds, dat voorlopig is ingesteld voor twee jaar, is bedoeld voor ondersteuning van innovatieprojecten van startende en doorstartende bedrijven. Deze kunnen bij het fonds aankloppen voor een maximale bijdrage van 50.000 euro in de vorm van participatie, kredietverstrekking en/of garantstelling.
Voorzitter Harry Bos van het Innovatiefonds is door de Kamer van Koophandel benoemd. Bos: ,,Sleutelwoorden zijn ondersteuning en vernieuwing. Alle ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de Kop van Noord Holland kunnen er een beroep op doen. Het gaat absoluut niet om subsidies, maar om keihard risicodragend kapitaal. Bij aanvraag wordt de innovatie, waarom het gaat, beoordeeld door de Zernike Groep. Dat zijn economische analisten die hun sporen hebben verdiend in hun vak en weten waar ze over praten.''
Bedrijven met maximaal 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 20 miljoen euro of een balanstotaal van niet meer dan 10 miljoen euro, kunnen een beroep op het nieuwe innovatiefonds doen. De aanvraag moet betrekking hebben op de ontwikkeling van een nieuw product of dienst, een compleet andere en economisch succesvoller manier van werken binnen het bedrijf of de invoering van een nieuw systeem. Voorts dient de innovatie onderdeel te zijn van een ondernemingsplan. Het door het innovatiefonds beschikbaar gestelde geld dient direct te kunnen worden aangewend voor een technologische productvernieuwing die rechtstreeks ten goede komt aan het (door)groeien van het bedrijf.

Risicovol
Voorzitter Bos: ,,Iedereen kent de verhalen van of over ondernemers, die wel met een in hun ogen goed innovatieplan rondlopen, maar geen voet aan de grond krijgen bij de bank. Voor de betreffende ondernemers betekent dat het gevoel in een doodlopende straat te zijn aangeland, de banken zitten met de kater dat zij de ondernemer niet echt kunnen helpen omdat de investeringen in hun ogen te risicovol zijn.''
,,De kracht van ons Innovatiefonds is tweeledig. Het plan van de betreffende ondernemer wordt doorgelicht door specialisten, die zich enerzijds kunnen verplaatsen in het enthousiasme van de ondernemer en anderzijds weten waar de kredietbeoordelaars van de banken aan gehouden zijn. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd, dat het een belangrijke bijdrage kan leveren aan de werkgelegenheid en de groei van het midden- en kleinbedrijf in de regio'', meent Bos.
De instelling van het nieuwe innovatiefonds komt binnenkort aan de orde in de adviescommissie portefeuillehouders Werk & Economische zaken van het gewest. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband ziet veel in het nieuwe innovatiefonds als middel om de flexibiliteit en de diversiteit van de regionale economie te vergroten en de daarmee gepaard gaande groei van de werkgelegenheid daadkrachtig te ondersteunen.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Westerklief 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...