Atsma tekent bestuursovereenkomst op Kornwerderzand
Uitgegeven op 27-12-2011 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

KORNWERDERZAND - Rijk, provincies en gemeenten tekenden op vrijdag 21 december j.l. de overeenkomst waarin de toekomst voor de Afsluitdijk is vastgelegd.


v.L.n.r. : Mevrouw J.Geldhof, Mevrouw M.J.P. van Kampen, De heer J.J. Atsma, Mevrouw C. Schokker-Strempel, De heer H.H. Apotheker. Niet op de foto staat de heer E.H.T.M. Nijpels

Het Kazemattenmuseum verleende wederom gastvrijheid aan de betrokken ondertekenaars : staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma, gedeputeerden Tineke Schokker van de provincie Friesland en Joke Geldhof van Noord-Holland, alsmede de burgemeesters van Südwest Fryslân en Wieringen, Hayo Apotheker en Margreet van Kampen.
Naast de door het rijk toegezegde middelen van € 600 miljoen voor de versterking van de dijk en € 200 miljoen voor de verhoging van de spuicapaciteit, werd met applaus van de aanwezigen de € 20 miljoen extra door het rijk toegezegde middelen voor ondersteuning en ontwikkeling van de ambities in de regio’s ontvangen.
Met de versterking zal in 2015 een begin worden gemaakt, terwijl reeds volgend jaar begonnen wordt met een proef met opwekking van energie
uit menging van zoet en zout water.
Voor de verdere ontwikkeling van de ambities zijn ook marktpartijen nodig om projecten te ontwikkelen en uit te voeren.
Onder de genodigden was ook de heer Ed Nippels aanwezig, als voorzitter van de Adviescommissie Toekomst Afsluitdijk.
Na ondertekening werd een toost uitgebracht door alle aanwezigen.
Voor het Kazemattenmuseum was deze ontvangst een mooie afsluiting van een succesvol jaar met beloften voor de toekomst, zoals het verbeteren van de toegang tot het museum.
Hierover zal overleg worden gepleegd met Rijkswaterstaat en de gemeente Südwest Fryslân, wanneer modernisering van de draaibruggen aan de orde is.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijken naar de vloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...