Rabobank en GGD slaan handen ineen voor alcoholpreventieproject onder jongeren
Uitgegeven op 22-12-2011 om 23:56  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Handtekening ‘Dat drinkt niet’ zonder toost! Bovenmatig alcoholgebruik onder jongeren zorgt voor veel problemen. Niet alleen voor hun gezondheid, ook voor de veiligheid en de economie. Om hier wat aan te doen zijn Rabobank Schagen-Wieringerland en de GGD de samenwerking aangegaan in het alcoholpreventieproject ‘Dat drinkt niet’.

West-Friese jongeren zijn topscorer
Jongeren drinken gemiddeld veel te veel. Jongeren in West-Friesland spannen de absolute kroon. Zij zijn zelfs ‘Europees topscorer’. Tijd voor actie dus!Op 6 januari volgen zo’n 28 leerlingen van het Regius college in Schagen een training (maatschappelijke stage). Vervolgens gaan zij andere jongeren voorlichten over de gevolgen van drankgebruik. Op andere locaties in Noord-Holland heeft dit project al tot aanzienlijke afname van alcohol onder jongeren geleid. Voor het beste resultaat hoopt de GGD nog meer partners te vinden om dit enorme probleem tegen te gaan.

Blij verrast
Door de handen voor dit project ineen te slaan, geeft Rabobank Schagen-Wieringerland invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid. “Het is een fantastisch initiatief dat de Rabobank dit project ondersteunt”, glundert Nico Plug.

Foto: Theo Bregman (l), directeur Particuliere Relaties bij Rabobank Schagen-Wieringerland, en Nico Plug (r), directeur GGD Hollands Noorden, de handtekening onder de overeenkomst. Een prachtig kerstcadeau!
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ontvangst Wieringers bij Koningin Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...