Hippolytushoef en Den Oever gaan op de schop
Uitgegeven op 06-12-2011 om 22:02  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals bekend staat Wieringen veel verandering op het gebied van sport en onderwijs te wachten. Wethouder Jacques de Waal (WR05) presenteerde de verwachtingen tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving.

Een overzicht:


De drie basisscholen Alvitlo, Marske en Hernicus gaan samen met de kinderopvang op in een nieuwe brede school. Deze komt op de plaats van de huidige Alvitloschool in Hippolytushoef en moet in 2015 gerealiseerd zijn. Een van de zaken, die geregeld moeten worden is de tijdelijke huisvesting. De wethouder had wel een (persoonlijk) idee, namelijk aan de Belterlaan. Het vervoer van de leerlingen kan dan met de bus worden geregeld.

De sporthal in Hippolytushoef krijgt volgend jaar een nieuwe vloer en voetbalvereniging Succes nieuwe kleedkamers. De huidige kleedkamers uit 1960 worden jaarlijks door de KNVB afgekeurd. De bond gedoogt vervolgens het gebruik steeds weer voor een jaar. Aan die situatie komt dus een einde. De onlangs opgerichte Stichting Sporthal Wieringen is nauw betrokken bij de plannen en gaat de hal in de toekomst beheren.

De drie basisscholen Om de Oost, de Branding en de Oosterlanderschool verhuizen met de peuterspeelzalen en de kinderdagopvang naar de Robbenoordstraat in Den Oever. Deze brede school moet er in het schooljaar 2013/2014 komen.
Op de vrijkomende plekken van de huidige scholen staan woningen in het verschiet: 4 in Oosterland, 13 aan de Zwinstraat (Om de Oost) en enkele aan de Gasthuisweg (Branding).

De uit 1969 daterende sporthal ’t Kroaienest wordt gesloopt. Er komt een nieuwe gymzaal bij de school, die uiteraard ook door de sportverenigingen gebruikt gaat worden. De nieuw opgerichte Sportkoepel Den Oever gaat het gebouw beheren en exploiteren. Gea Burm (PvdA) en Pim de Herder (PVL) maakten zich zorgen of het beloofde vloeroppervlak van 400 vierkant meter wel gehaald wordt. De wethouder stelde hen gerust.

De tennisvelden van De Vlieter en de jeu de boules-banen van Boel Skik verhuizen naar het trainingsveld van Wiron. De voetbalvereniging krijgt ook een ‘update’ van haar kleedkamers.

Kortom, er verandert veel op Wieringen. Of de huidige Alvitloschool in haar oude glorie blijft bestaan? Daarover werd in de raadscommissie geen uitsluitsel gegeven.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Westerlanderkerk gezien vanaf De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...