Activiteiten op en in de omgeving van Wieringen
Uitgegeven op 05-12-2011 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Alle activiteiten op Wieringen en in de omgeving zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.
Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!


Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


maandag 12 december
Clubavond Kompas 't Ankertje


HIPPOLYTUSHOEF - Het is weer clubavond . . . We gaan spelletjes doen!


Kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar zijn van harte welkom.
Het is in de jeugdzaal van de Ankerkerk en het kost 1 euro.


maandag 12 en dinsdag 13 december

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).

De volgende openstellingsavonden zijn op maandag 9 en dinsdag 10 januari.


dinsdag 13 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 14 december

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 14 december naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 6,- dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.


woensdag 14 december

Kerstmarkt in Verpleeghuis Magnushof

SCHAGEN - In Verpleeghuis Magnushof vindt de traditionele kerstmarkt plaats. Zowel in restaurant ‘De Ontmoeting’ als in de gangen van het huis staan vele kramen opgesteld waar creatieve hobbyisten hun kerstproducten aanbieden. Het aanbod is zeer divers, zo worden er onder andere sieraden, kerststukjes, kransen, vilten poppetjes, glas in looddecoraties en kaarten aangeboden.

Ook presenteren diverse goede doelen zich op de kerstmarkt, waaronder Tour for Life, de Zonnebloem en De Stichting Samen Vrienden. Laatstgenoemde verkoopt haar traditionele overheerlijke erwtensoep en verzorgt een verloting met tal van prijzen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om projecten te financieren ten behoeve van alle cliënten van onze woonzorggroep.

De kerstmarkt is van 10.30 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijk voor iedereen die alvast in de kerststemming wil komen. Meer informatie is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.


woensdag 14 december

Kerstavond bij Vrouwen van Nu

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Vrouwen van Nu vieren kerstavond in de Hippolytuskerk. De avond zal muzikaal worden ingevuld door het koor Join’s Meeting uit de Wieringermeer.

Het koor zal met haar prachtige repertoire de avond sfeervol verzorgen. Join's Meeting is een enthousiast popkoor met een zeer gevarieerd repertoire, van uptemponummers tot ballads en daarnaast zingt het koor meerstemmig. Join’s Meeting kenmerkt zich door een vlotte combinatie van zang en beweging. Door de jaren heen weten ook steeds meer zangfanaten buiten de polder de weg naar het popkoor te vinden. Het koor telt circa vijftig leden. Het repertoire is Engels- en Nederlandstalig en bestaat zowel uit popklassiekers als hedendaagse popnummers. Op dit moment worden onder andere nummers van Adele en Caro Emerald ingestudeerd. Dirigente Ymke Dalenberg leidt het popkoor op professionele wijze.
De toegangsprijs is € 8,00. Hierbij zijn natuurlijk de consumpties en wat lekkers inbegrepen. De inloop is vanaf 19.30 uur en vanaf 19.45 uur wordt de koffie geserveerd. De avond is alleen toegankelijk voor leden.woensdag 14 december

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 14 december in De Harmonie. Dan is de jaarlijkse kerstbingo.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 25 januari
Woensdag 22 februari
Woensdag 28 maart (paasbingo)
Woensdag 25 april
Woensdag 23 mei


donderdag 15 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 15 december

Laatste Raadsvergadering op Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De gemeenteraad van Wieringen vergadert voor de allerlaatste keer in haar bestaan. U bent van harte welkom. De vergadering begint om 19.30 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- 3e tussenrapportage 2011;
- Aanpassing controleprotocol jaarrekening 2011;
- Vaststelling normenkader jaarrekening 2011;
- Vaststellen jaarverslag gemeentelijke milieutaken Wieringen 2011;
- Instemmen met bestuursovereenkomst Afsluitdijk en Agenda ambitie Afsluitdijk;
- Mogelijke aanpak buitendijkse wateroverlast haventerrein Den Oever;
- Havenvisie, instemming met de "nota Winkelvoorzieningen Den Oever" en de "Ontwerp-structuurvisie recreatietransferium Havenweg Den Oever";
- Beschikbaar stellen krediet t.b.v. vervanging vloer sporthal Belterlaan en nieuwbouw van de kleedkamers VV Succes en vestiging recht van opstal;
- Voortgang verplaatsing tenniscomplex en jeu de boulesbanen alsmede nieuwbouw kleed- en doucheruimtes en vestiging recht van opstal;
- Fusies/opheffing openbare basisscholen.

In deze openbare vergadering mag u in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.
Wilt u in de raadsvergadering van uw spreekrecht gebruik maken, laat dit dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering weten aan de griffier, telefoonnr. 0227-594320, onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren.

De vergadering zal rechtstreeks worden uitgezonden op Zuiderzee FM.
Voorafgaand aan de raadsvergadering vindt de uitreiking plaats van het 1e exemplaar van het Wieringer Kookboek en van het Wieringer Volkslied. Daarom zal de uitzending zal om 19.00u beginnen. U kunt de uitzending beluisteren via de FM 106.6, via de kabel 87.9, de LOZ-kabelkrant en woont u ver van Wieringen kunt u via www.rtvzuiderzee.nl luisteren.

Klik hier voor meer informatie en de complete agenda.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 267,25. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 181,30. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 16 december

Keezen in De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF – Vierde wedstrijd van de competitie Keezen in café de Kasteleen.Ook deze winter kan men in competitieverband dit gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur. Tot die tijd is er vrij Keezen tijdens de openingstijden van het café en worden de spelregels uitgelegd.

Veel deelnemers hebben zich al weer aangemeld, maar ook nieuwe spelers kunnen mee doen aan de competitie in cafe de Kasteleen.


vrijdag 16 december

Hippo Dakar verhalen

ANNA PAULOWNA – Drie fervente motorcoureurs reden de Dakar rally. Gerard Numeijer veretelt in het clubhuis van MC MIOS over zijn belevenisswn.


Daar zitten ze dan: Dirk Hoogschagen, Jan-Karel Marees en Gerard Numeijer

Geen voorbereiding, maar doen, een rally van formaat, verzamelen in Malaga
en dan de toer rijden. Een indruk wekkende reis met vele "hobbels", veel om te verhalen. Gerard zal het een en ander vertellen middels foto's en film materiaal van hetgeen zij hebben meegemaakt. Het belooft een gezellige avond te worden met vele anekdotes.
Wanneer: 16 december 2011. Aanvang: 20.30 uur
Waar: Clubhuis MC MIOS, Zoutpad 1, 1761 LS Anna Paulowna.


vrijdag 16 december

Nachtwandeling Bosuilen

WIERINGERMEER - Natuurvereniging Wierhaven organiseert een Nachtwandeling Bosuilen in het Dijkgatbos.

Nog nooit een Bosuil horen roepen? Dan is dit uw kans!
Tijdens een wandeltocht door het Dijkgatsbos hopen wij u te kunnen laten genieten van de roep van de Bosuil. Vooraf schenken wij een heerlijk kopje koffie of thee en na afloop staat de warme soep voor u klaar.
De excursie start vanaf de Snippenweide. Dijkgatsbos tegenover het monument van de Dijkwielen. Excursieleider is de heer Bob Woets.
Kosten: € 2,-- voor leden en €3,-- voor niet leden.
Tijdstip van de excursie: 20.00 – 21.30 uur
Heeft u interesse? Meld u dan aan via info@wierhaven.nl.


zaterdag 17 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!
Het is mogelijk om een lekker bakje koffie te drinken terwijl u wacht op uw vis.

De hele maand december staat in het teken van de Hollandse Garnaal. Het Nederlands visbureau besteedt daar volop aandacht aan in hun campagne Mannen van de Zee!

Op vrijdagavond 23 december van 18.00 tot 22.00 is de laatste markt van dit jaar en wel een hele speciale, de Kerstmarkt!

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 17 december
zaterdag 17 december
zaterdag 17 december

Serious Live Request avond in Bloemenlust

BREEZAND - De jongerenraad van Anna Paulowna organiseert in samenwerking met Bloemenlust Breezand, een Serious Live Request avond in Bloemenlust Breezand. Het concept is hetzelfde als voorgaande jaren en 3FM Serious Request in Leiden. Iedereen kan een nummer aanvragen voor een klein bedrag en natuurlijk zijn ook kleine donaties welkom. De opbrengst hiervan, gaat naar het Rode Kruis.

Dit jaar zet het Rode Kruis zich in voor moeders, die alleen zijn komen te staan na een oorlog en de zorgen alleen over hun gezin moeten hebben. De artiesten van de avond zijn: DJ Phunkdeluxe, DJ Mazzsa (Marcel Meijer) en de top band Paula’s Piano’s (met Paula Leek). Paula Leek is één van de talenten uit The Voice of Holland en heeft al sinds 2009 haar eigen pianoshow. Daarvoor was Paula te zien bij Nickelodeon waar ze het kinderprogramma ‘Zingen met Paula’ presenteerde en stond ze met de meidengroep Wildflowers in het voorprogramma van o.a. Thake That. DJ Mazzsa zal de pauzemuziek en presentatie verzorgen. Ook laat hij zijn nieuwe Après-ski hit “Ik neem je mee” horen. Dj Phunkdeluxe zal de avond deluxe afsluiten met een houseset. Dit jaar brengt de Jongerenraad weer het opgehaalde bedrag naar Leiden toe. Dit zullen zij doen op zaterdag 24 december. Wat dit jaar nieuw is, is dat zij met de Feestbus gaan. De Feestbus is gesponsord door Piet Warmedam. Lijkt het jou nou ook leuk om mee te gaan? Dat kan! De bus wordt dan wel gesponsord, maar toch vraagt de Jongerenraad een klein bedrag. Dit bedrag gaat ook uiteraard naar het goede doel toe! Meer informatie over de Feestbus, vind je de aankomende week op facebook van de Jongerenraad en van Bloemenlust Breezand. Kortom een avond om niet te missen. De aanvang van de Serious Live Request avond is om 20.30 uur. De minimale leeftijd is 16 jaar. Voor meer informatie en het laatste nieuws over Serious Live Request kun je terecht op www.feestlust.nl.


zondag 18 december

Zwemloop triathlonvereniging De Venne

HIPPOLYTUSHOEF - Triathlonvereniging De Venne organiseert voor de 2e keer een recreatieve zwemloop in het gelijknamige zwembad te Hippolytushoef.

De start van het zwemmen is 12.15 uur. Als alle deelnemers een zwemtijd hebben gezet wordt gezamenlijk gestart met het looponderdeel.
Om ook kinderen kennis te laten maken met sport, zijn er speciale afstanden.
Kinderen van 6 t/m 10 jaar zwemmen 150 meter ( 6 baantjes ) en lopen 1 km, voor 11 t/m 14 jaar zijn de afstanden 250 meter ( 10 baantjes ) zwemmen en 2,5 km lopen. Oudere deelnemers kunnen kiezen uit 500 meter zwemmen en 4,5 km lopen, of 1000 meter zwemmen en 9 km lopen.
Meer informatie en inschrijving: www.tvdevenne.nl


zondag 18 december

Kerstconcert Harmonie in Ankerkerk

HIPPOLYTUSHOEF - Fanfareorkest “Harmonie” organiseert onder leiding van dirigent Jeroen Drenth voor het tweede achtereenvolgende jaar een kerstconcert in de Ankerkerk. Dat het programma geheel in het teken van kerstmuziek bestaat is niet verrassend.

Het programma is opgebouwd uit een viertal blokken met kerstmuziek. Tussen de muzikale blokken door worden twee kerstverhalen voorgelezen. Het eerste kerstverhaal is het verhaal van de Trommeljongen. Een ieder kent het nummer The Little drummer Boy, maar het verhaal behorende bij dit muziekstuk is vaak onbekend.
Voor de pauze speelt de Harmonie onder andere het nummer Christmas Surprise van arrangeur Pieter Kleine Schaars. Speciaal uit de bekendste kerstliederen arrangeerde de componist een vlotte vaak swingende kerstmedley. Speciaal voor dit kerstconcert is het muziekstuk 10 International Christmas songs aangeschaft. De Harmonie speelt hier een selectie uit. Opvallend bij deze kerstliederen is dat ze qua arrangement net iets anders klinken dan men gewend is. In de pauze zal een kerststuk verloot worden onder bezoekers.
Het tweede kerstverhaal dat na de pauze wordt voorgelezen, is een verhaal geschreven door Godfried Bomans. Het nummer A Norwegian Christmas Overture van componist Trevor J. Ford is een smaakvolle medley van kerstliederen in een verassend arrangement. Verder staan op het programma het nummer “Feliz Navidad” wat vooral door de vertolking van José Feliciano erg bekend werd en het overbekende “Stop the Cavalry” dat wekenlang hoog in de hitparades stond.
Het werk "Children of the World", van André Waignein is een vriendelijk en gevoelig werk, verrijkt met het verlangen naar een wereld van vrede; een boodschap die door alle kinderen van de wereld wordt overgebracht en die zeer toepasselijk is voor deze middag.
Het concert wordt afgesloten met: We wish you a merry Christmas.
Het kerstconcert in de Ankerkerk start om 15.00 uur. De kerk zal om 14.30 uur open gaan voor het publiek. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon.
zondag 18 december

So All the Matters trakteert op jubileumconcert

DEN OEVER - Small Bigband So All the Matters bestaat dit jaar 25 jaar, en dat mag gevierd worden. De band geeft van 15.00 tot 18.00 uur een jubileumoptreden in Het Vikingschip. Het concert, waaraan Jeroen Zijlstra meewerkt, is gratis toegankelijk.

De 9-koppige zgn. ‘Small Bigband’ ontstond in 1986 uit het kwartet Joost Bakker uit Den Oever. Met andere muzikanten uit het pop-, kermis-, en discothekencircuit werd een gezamelijke liefhebberij uitgeoefend: lekker jazzen! De naam is de verengelste vorm van het Wieringer (en Westfriese) “zo al te met eris”, wat staat voor “zo af en toe eens” (optreden). En als dat gebeurt, dan doet deze kleine grote band -negen man en zangeres- dat met plezier en verve!

En jazz is wat So All the Matters (4 man ritme, 5 blazers, zang) ten gehore brengt: Swing - Basie - Ellington - Goodman - Blakey - Porter… vele grote nummers, allemaal speciaal voor So All the Matters gearrangeerd tot een unieke sound. De arrangementen die So All the Matters speelt zijn van de hand van Dirk Keijzer (de vaste arrangeur van grote namen zoals het Metropool orkest en Cor Bakker) en van de bandleden Gerard Hille en Jan van Deursen.Jubileumconcert met Jeroen Zijlstra
Ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan heeft de band een CD met maar liefst 19 nummers uitgebracht, opgenomen in de Hoornse MI5 Studios: ‘So All the Matters - 25 jaar lekker jazzen’. De band is bovendien enorm vereerd dat ze zich voor het laatste jubileumoptreden van 2011 heeft kunnen verzekeren van de medewerking van Wieringer pur-sang Jeroen Zijlstra (op trompet)! Dit concert zal zijn op zondagmiddag 18 december van 15.00 tot 18.00 en is gratis toegankelijk voor alle fans en jazzliefhebbers.

De bezetting zal op deze middag als volgt zijn: Marcia Bamberg,zang; Cees Bakker, drums; Dick Visser, tenorsax en klarinet; Gerard Hille, tenorsax; Hans Schaap, bas; Jeroen Zijlstra, trompet en bugel; Jan van Deursen, altsax en klarinet; John Numeijer, piano; Nico Bakker, trombone; en Ton Bakker, gitaar.

Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever.
Aanvang: 15.00; toegang gratis.


zondag 18 december

Inloopmiddag

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo houdt van 14.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag voor iedereen vanaf 15 jaar om een partijtje te biljarten of om gewoon even bij te kletsen over van alles en nog wat onder het genot van een kopje koffie.

Locatie: Bijlstraat 25a in Hippolytushoef.
Voor de jeugd is eventueel begeleiding aanwezig als zij les willen hebben in de biljartsport.
Voor het biljarten wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Voor nadere info kunt u bellen met E van Wendel (0227724044) of G Heuvels (0227592887/0620493472).


woensdag 21 december

Gezamenlijk Kerstconcert van Wieringer Sanghers en Mistral

DEN OEVER - Het koor De Wieringer Sanghers van het vroegere eiland Wieringen en het koor Mistral vanuit de Wieringermeer organiseren en presenteren eem kerstconcert. Het concert is om 19:30 uur in het Vikingschip te Den Oever (de zaal is open vanaf 19:00 uur).Voor Mistral is een kerstconcert een jaarlijkse traditie, de Wieringer Sanghers heeft al een aantal jaren geen kerstconcert meer ten gehore gebracht. En nu dus samen, folklore, kerstgevoel, een samenkomst en samenzijn. Het thema van de kerstconcerten zal zijn “Nostalgie in Harmonie”. De avonden staan onder leiding van de dirigente van de beide koren en zullen gevuld worden met een programma van bekende, en minder bekende kerstliederen zoals het Transeamus, Angel Tidings, Leise Rieselt en God bless us everyone. De beide koren zullen ieder apart hun kunnen ten luister brengen, maar er zullen ook een aantal liederen gezamenlijk gezongen worden. De koren zullen begeleid worden door de pianist van Mistral, de accordeonisten van De Wieringer Sanghers, en een bassist.

De kaarten voor het kerstconcert zijn gratis te verkrijgen bij:
- A.vandenBosch, Alkmaarseweg 9a, Middenmeer, tel. 0227-502599,
- R.Appelman, Vliestroom 37, Wieringerwerf, 0227-602815,
- J.Rotgans, Hofstraat 33, Den Oever, 0227-511308,
- F.vanKampen, Koningsweg 82, Hippolytushoef, 0227-592380

Vanwege de tegenwoordige regelgeving geeft de organisatie aan dat “vol is vol”. Dus na de uitgave van het maximale aantal kaarten kan men niet meer naar binnen. Na afloop is er een deurcollecte voor de dekking van de onkosten.


vrijdag 13 januari

Klaverjassen in De Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel gerust even 06 499 663 04.

De volgende klaverjasavonden zijn op:
27 januari               9 maart  (v)
10 februari (v) 23 maart
24 februari 6 april (v)
v = verloting 20 april prijsuitreiking


zaterdag 21 januari

Zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 18 februari
- 31 maart
- 21 april

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 1 t/m maandag 5 maart

Lentetuin laat Londen leven

BREEZAND - Het aftellen naar de Olympische Spelen is begonnen. Een bijzonder sportevenement in een schitterende stad: Londen. De Lentetuin Breezand haalt de wereldstad in huis. Van 1 tot en met 5 maart 2012 gaan tulpen, narcissen en andere voorjaarsgewassen hand in hand met het Lodens straatbeeld. De Big Ben, de rode dubbeldekker en andere fraaie decorstukken maken de bolbloemenshow tot een waar spektakel.

‘Liefs uit Londen..!’ Met die slogan gaat de Lentetuin Breezand haar 32e editie tegemoet. De Engelse stad vormt dit jaar het decor van de bolbloemenshow, waar jaarlijks ruim 20.000 bezoekers op afkomen. In de kop van Noord-Holland, op het ZAP-complex in Breezand, start op 1 maart aanstaande een vijf dagen durend lentespektakel. Op de meest complete bloemenshow van Nederland passeert de grootste variëteit aan bolgewassen de revue. Tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen; ruim 40 inzenders presenteren het beste van het beste. Fraaie presentaties, decoraties en bloemstukken zorgen voor een ultiem voorjaarsgevoel.De organisatie kiest dit jaar voor Londen als centraal thema van de show. Aan arrangeurs Piet en Frank Hollander de uitdaging om een perfecte mix te maken van bloemen en decor. Met een stad als Londen is in ieder geval veel mogelijk. Denk aan de typische rode dubbeldekkers en zwarte taxi’s, de beeldbepalende Theems met zijn Tower Bridge en London Eye, maar ook authentieke bouwwerken als het Buckingham Palace, de Big Ben en de Westminster Abbey. Decorstukken die niet voor handen zijn, worden door de timmerploeg van de Lentetuin Breezand zelf gemaakt. Met het resultaat dit voorjaar op de Lentetuin: een wereldstad vol bolbloemen.

Voorjaarsbeurs Expo
Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs, grenzend aan de bloementuin, zullen niet ontbreken op de Lentetuin Breezand 2012. Tientallen standhouders presenteren een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Een gezellige beurs, compleet met restaurant en entertainment voor de kinderen. Bezoek de show en vier de lente! Met behulp van ruim 150 vrijwilligers en vele sponsoren wordt gewerkt aan een succesvolle 32e Lentetuin. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Noord-Holland Noord.

Meer informatie is te vinden op www.lentetuin.nl of stuur een mail naar info@lentetuin.nl.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op en rondom Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
21-08-2019 Valpreventiecursus
21-08-2019 Al veel mensen op de been bij het bloemschikken bij de Bloementent
21-08-2019 Vrijwilligers gevraagd
21-08-2019 Expositie Historische Vereniging
21-08-2019 Mantelzorger op vakantie
21-08-2019 Nieuw seizoen Gymnastiekvereniging Wieringen
20-08-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
20-08-2019 Programma
20-08-2019 In een viskist van de dijk af roetsen afgelast
20-08-2019 Is even wennen die nieuwe dijk
19-08-2019 De vlaggenmasten worden geplaatst
19-08-2019 Rondje om
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen Den Oever in teken van de Hollandse garnaal
19-08-2019 Hollands Kroonse jeugd telt in verhouding weinig overmatige alcohol gebruikers
19-08-2019 Dierenasiel het Schuthok zoekt plekje voor Punkie
19-08-2019 Rondvaart met historische Wieringer schepen tijdens de Flora
19-08-2019 Flora- en Visserijdagen aanbiedingen
19-08-2019 Wieringer roeiploegen heersen in Den Helder
19-08-2019 Zondag voorlopig laatste fietsdag Afsluitdijk, drie jaar pauze
18-08-2019 Win een mooie prijs met jouw zomerfoto, dat kan ook bij ons dus
18-08-2019 Minuut van Succes
18-08-2019 Wandelen voor het goede doel
18-08-2019 37e Kwartje Trio Triathlon Live op Noordkop Radio
17-08-2019 Winst voor roeiers Du Pau Bouw
17-08-2019 Nieuw seizoen Vereniging Afsluitdijk
17-08-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-08-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
16-08-2019 Wiekenkruis officieel in gebruik genomen
16-08-2019 Programma Tante Pietje
16-08-2019 Vergelijkingssite Knibble voor jonge ouders
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Wieringer historie:
Garnalen meisjes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...