Wiron speelt voor Sinterklaas tegen Sint Boys
Uitgegeven op 04-12-2011 om 16:56  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – Wiron vierde op eigen veld al een beetje Sinterklaas. Alleen gaf niet de goedheiligman, maar de thuisclub de cadeautjes weg. Sint Boys mocht de surprise uitpakken en nam de overwinning mee naar Sint Maarten, 1-2.

Wiron behaalt in wedstrijden tegen sterkere tegenstanders, zoals vorige week in het bekerduel tegen Legmeervogels, knappe overwinningen. Op eigen veld speelt het elftal vooral tegen zichzelf en deed het zich evenals twee weken geleden tekort.


Het scorebord gaf een voor Wiron geweldige stand aan, de praktijk bleek anders

De eerste helft speelde zich voor een groot deel op de helft van Sint Boys af. Dat leidde tot verschillende kansen. Stefan Veldhuis brak op rechts door. Hij had alle ruimte om door te gaan, maar speelde af. Zijn pass was net te kort, zoals veel passes net niet aankwamen. Schoten van onder meer Bob Schuling en Stefan Veldhuis werden door de goed spelende doelman van Sint Boys gestopt of gingen over het doel. De wedstrijd werd enige tijd onderbroken voor een ernstige blessure van een verdediger van Sint Boys. Hij werd per brancard van het veld gedragen en later met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Sint Boys kon aanvallend nauwelijks een vuist maken, de spitsen stonden te veel op een eiland, en kreeg niet meer dan een paar kansen. De toeschouwers werden niet warm door het spel en waren dan ook blij naar de warme koffie te kunnen bij een 0-0 ruststand.

In de tweede helft gebeurde waar de thuisclub patent op schijnt te hebben, namelijk een achterstand te moeten wegwerken. Na een minuut of tien kreeg de spits van Sint Boys de bal met wat geluk op zijn hoofd. Hij miste niet en kopte raak, 0-1. Nauwelijks vijf minuten later tekende Wiron de verdiende gelijkmaker aan, maar had daar wel een strafschop voor nodig. Emiel Beek werd in het strafschopgebied neergelegd en Mark Schouwenaar verzilverde de penalty, 1-1. Het was de inleiding voor een Wiron kwartiertje met stormlopen op het doel van de tegenstander leek het elftal op weg naar een voorsprong. Kees van Eekelen was er dichtbij, toen hij oog in oog met de doelman kwam te staan. Zijn schuiver ging net naast. Halverwege de tweede helft brak de spits van Sint Boys, mede door onoplettendheid van de Wirondefensie, door. Hij speelde zich goed vrij en passeerde doelman Dennis Veldhuis. Een slotoffensief, dat echter overtuiging miste, mocht Wiron niet baten.
,,Deze wedstrijd had je niet mogen verliezen’’, concludeerden (de overigens niet geheel onpartijdige) kenners Bert Nieuwenhuizen en Dennis den Hollander. Ik kan me daar als neutrale toeschouwer volledig bij aansluiten.

Bert Loos
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Werkhaven 1928 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...