Rioolvervanging Mekkenstuinweg – Klieftstraat te Hippolytushoef gereed
Uitgegeven op 30-11-2011 om 15:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De afgelopen weken is de firma Klein Wieringen uit Hippolytushoef druk bezig geweest met de rioolreconstructie op het kruispunt Mekkenstuinweg – Klieftstraat.

Uit rioolinspecties bleken er enige dermate gebreken aan de riolering aanwezig te zijn, dat vervangen van de buizen noodzakelijk was. Gemeente Wieringen heeft dit gegeven aangegrepen om in te kunnen spelen op de wateroverlast van de afgelopen jaren.
Er is gekozen om grotere rioolbuizen aan te brengen, dan er aanwezig waren. De rioolbuizen vanaf het kruispunt naar de riolering in de spoorbaan langs de N99 is zelfs verruimd van een diameter van een halve meter naar een diameter van één meter! Dit leidt ertoe, dat vanaf heden er meer rioolwater kan worden afgevoerd en opgeslagen. Dit leidt op zijn beurt weer tot een reductie van de kans dat er bij hevige buien water op straat komt te staan.
Naast het verruimen van de buisdiameters, zijn trottoirkolken vervangen door straatkolken en is er op het kruispunt Mekkenstuinweg – Klieftstraat een lijnafwateringsgoot aangebracht. Mocht er in de toekomst tijdens extreem hevige buien water over straat stromen, dan vindt dit water eerder zijn weg de riolering in. Incidenteel overlast zal dan sneller verholpen zijn.
In het voorjaar van 2012 zal de firma Ten Brinke de Mekkenstuinweg en het deel van de Klieftstraat voorzien van nieuw straatwerk, zodat deze 2 straten weer jaren vooruit kunnen. In combinatie met het straatwerk, zal Ten Brinke in het overige deel van de Mekkenstuinweg op de plaatsen voor de verkeersdrempels grotere straatkolken aanbrengen, zodat ook op dit deel van de Mekkenstuinweg regenwater sneller naar de riolering kan stromen.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 3 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...