Democraten terug in de raad
Uitgegeven op 24-11-2011 om 16:15  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - (ingezonden bericht)
Na een lange periode van afwezigheid is D66 terug op het politieke toneel binnen Hollands Kroon. De uitslag van de verkiezingen van gisteren vormt voor de Democraten een ondersteuning van de wens tot echte verandering. In de komende raadsperiode zal de fractie er hard aan gaan werken om het verschil te maken.


Tijdens de bijeenkomst aan het einde van de verkiezingsbijeenkomst viel binnen partijen teleurstelling te beluisteren over het aantal behaalde zetels. Niet minder dan vijf partijen komen naar het zich laat aanzien met één zetel in het bestuur van Hollands Kroon.
Hoewel D66 uiteraard ook zelf graag met een sterkere afvaardiging had willen zitting nemen in de nieuwe raad, beschouwt men de uitslag toch als een grote opsteker voor de toekomst.
Terwijl ruim 3.700 inwoners hun stem uitbrachten op de winnaars van de verkiezingen, stemden bijna 750 inwoners voor het gedachtegoed van de Democraten. Anders gesteld: een vijfde deel van het aantal kiezers die de grote winnaar bepaalden voelt zich aangesproken door het programma van Niels Busker en zijn team.
Dat zich dit niet vertaalde in een vijfde deel van het aantal zetels vormt een stimulans voor de campagne voor de verkiezingen in 2014.
Niels Busker ziet als fractievoorzitter die campagne nu al met vertrouwen tegemoet.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Wieringer historie:
Winter 1979 Jan Schat en de firma Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...