VVD wint verkiezingen, Wieringers komen er bekaaid af, Senioren Hollands Kroon scoren prima!
Uitgegeven op 24-11-2011 om 05:55  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de loop van de dag meer berichtgeving over de verkiezingen. Hieronder vindt u alvast de voorlopige uitslag.

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen Hollands Kroon
Vrijdagmiddag wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt. Donderdag worden alle formulieren nogmaals gecontroleerd en nageteld. Dan weten wij ook welke mensen er exact gekozen zijn. Minder versplinterd, er deden maar liefst 13 partijen deel aan deze verkiezingen, zou er voor de Wieringers misschien wel meer in hebben kunnen zitten. De senioren hebben in ieder geval hun stem goed laten horen. WR05, ooit de grootste op Wieringen zien wij niet terug in de nieuwe raad. Over twee jaar zijn er weer nieuwe kansen. Deze uitslag hoeft het vormen van een coalitie niet in de weg te zitten.

De nieuwe gemeenteraad van Hollands Kroon zal gevormd worden door 29 personen. De zittingstermijn tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen is twee jaar. Het opkomstpercentage bleef steken op 40,55%. Een niet al te hoge opkomst, maar gezien de herindelingsgemeente als enige in het land vandaag verkiezingen organiseerde, niet onverdienstelijk.

(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...